r
Nosalty Logó

A tökéletes kijevi csirkemell

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
A tökéletes kijevi csirkemell
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
  • 14% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 15486 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 15486 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 320 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    656 g

Zsír

  • Összesen
    373.9 g
  • Telített zsírsav
    150 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    93 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    80 g
  • Koleszterin
    1807 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    40268.7 g
  • Cink
    58 mg
  • Szelén
    1046 mg
  • Kálcium
    6381 mg
  • Vas
    178 mg
  • Magnézium
    1912 mg
  • Foszfor
    7943 mg
  • Nátrium
    22711 mg
  • Réz
    9 mg
  • Mangán
    30 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2332.6 g
  • Cukor
    194 mg
  • Élelmi rost
    158 mg

VÍZ

  • Összesen
    1338.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    2
  • A vitamin (RAE):
    2530 micro
  • B6 vitamin:
    13 mg
  • B12 Vitamin:
    14 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    188 mg
  • D vitamin:
    168 micro
  • K vitamin:
    1582 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    33 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    17 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    308 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4034 micro
  • Kolin:
    1824 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1733 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9182 micro
  • β-crypt
    52 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7461 micro
Összesen 15486 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    656 g

Zsír

  • Összesen
    373.9 g
  • Telített zsírsav
    150 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    93 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    80 g
  • Koleszterin
    1807 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    40268.7 g
  • Cink
    58 mg
  • Szelén
    1046 mg
  • Kálcium
    6381 mg
  • Vas
    178 mg
  • Magnézium
    1912 mg
  • Foszfor
    7943 mg
  • Nátrium
    22711 mg
  • Réz
    9 mg
  • Mangán
    30 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2332.6 g
  • Cukor
    194 mg
  • Élelmi rost
    158 mg

VÍZ

  • Összesen
    1338.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    2
  • A vitamin (RAE):
    2530 micro
  • B6 vitamin:
    13 mg
  • B12 Vitamin:
    14 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    188 mg
  • D vitamin:
    168 micro
  • K vitamin:
    1582 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    33 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    17 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    308 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4034 micro
  • Kolin:
    1824 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1733 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9182 micro
  • β-crypt
    52 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7461 micro
Összesen 15486 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.6 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    832.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    132 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    164 mg
  • Nátrium
    470 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    83 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    190 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    154 micro
Összesen 320 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szobahőmérsékletű vajat tegyük egy keverőtálba. A zöldfűszereket vágjuk apróra, hogy könnyen fogyaszthatóak legyenek. Keverjük őket a vajhoz, majd reszeljük bele a citromhéjat és a fokhagymát is! Szórjunk bele jó adag reszelt parmezánt, majd sózzuk-borsozzuk. Villával keverjük el alaposan, egyneműre. Ezután az egészet borítsuk egy darab folpackra, tekerjük fel jó szorosan, és tegyük hűtőbe dermedni.
  2. A csirkemelleket egy éles késsel vágjuk vízszintesen keresztbe, ügyelve rá, hogy a felezett húsok egyben maradjanak, és kissé klopfoljuk ki őket. (Ízlés szerint sózzuk-borsozzuk.) A fűszervajat osszuk négy egyenlő részre, helyezzünk a csirkemellszeletek közepére egy-egy darabot, majd tekerjük fel szorosan. Kétoldalt szúrjuk át egy-két fogpiszkálóval is, így nem fog kifolyni a vajas töltelék.
  3. Panírozáshoz használjunk kukoricalisztet és pankómorzsát, így garantáltan hangosan ropogós lesz a végeredmény. Hagyományosan panírozzuk őket (liszt-tojás-morzsa). A tojásban és a morzsában nem árt kétszer is meghempergetni a csirkemelleket, hogy biztos ne tudjon kiszökni belőlük a parmezános fűszervaj.
  4. Öntsünk legalább egy ujjnyi olajat a serpenyőbe. Amikor kellően forró (180°C), tegyük bele a panírozott húst, és süssük minden oldalát aranybarnára. A kész kijevi csirkemellekről itassuk le a felesleges zsiradékot konyhai törlővel, majd szeletelve tálaljuk burgonyapürével, vagy kedvünk szerinti körettel.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 299
  • Tegnapi nézettség: 76
  • 7 napos nézettség: 854
  • Össznézettség: 38247
  • Feltöltés dátuma: 2021. november 26.

Receptkategóriák

további kategória: karácsony kategória: karácsonyi főételek
további kategória: húsvét kategória: ünnepi főételek és köretek

A rántott csirke örök sláger, ha pedig meg is töltjük valami finomsággal, akkor igazán felülmúlhatatlan. Lehet sajttal-sonkával, aszalt gyümölcsökkel, kolbásszal, gyakorlatilag bármivel, amit szeretünk. Na és itt van a szaftos és mutatós kijevi csirkemell, a tökéletes ünnepi főétel: két titka a ropogós panír és a jó ízesítésű fűszervaj. Érdemes minél jobb minőségű vajat vásárolni, és használat előtt legalább negyed órával elővenni a hűtőből. A zöldfűszerekkel se spóroljunk, mehet bele nyugodtan minél többféle: rozmaring, petrezselyem, bazsalikom, snidling, tárkony. Sok helyen sajtot is tesznek a fűszervajba, igaz, az eredeti receptben ez nem szerepel. Mi viszont most felturbóztuk egy kis parmezánnal, citromhéjjal és fokhagymával, hogy a hús íze még gazdagabb legyen. Egyik nagy kihívás benne az, hogy a vaj ne folyjon ki belőle sülés közben. Burgonyapürével és savanyúsággal vagy kedvünk szerinti körettel tálaljuk. Mutatjuk, hogy készül!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek