r
Nosalty Logó

A tökéletes kijevi csirkemell

Nosalty
A tökéletes kijevi csirkemell
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

15486
Kalória
656g
Fehérje
2332.6g
Szénhidrát
373.9g
Zsír
1338.3g
Víz
1.8kg
Koleszterin
158.4g
Élelmi rost
194.2g
Cukor
  • 14% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 15486 kcal
  • 14% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 15486 kcal
  • 14% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 320 kcal
  • 14% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    656 g

Zsír

  • Összesen
    373.9 g
  • Telített zsírsav
    150 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    93 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    80 g
  • Koleszterin
    1807 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    40268.7 g
  • Cink
    58 mg
  • Szelén
    1046 mg
  • Kálcium
    6381 mg
  • Vas
    178 mg
  • Magnézium
    1912 mg
  • Foszfor
    7943 mg
  • Nátrium
    22711 mg
  • Réz
    9 mg
  • Mangán
    30 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    2332.6 g
  • Cukor
    194 mg
  • Élelmi rost
    158 mg

Víz

  • Összesen
    1338.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    2
  • A vitamin (RAE):
    2530 micro
  • B6 vitamin:
    13 mg
  • B12 Vitamin:
    14 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    188 mg
  • D vitamin:
    168 micro
  • K vitamin:
    1582 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    33 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    17 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    308 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4034 micro
  • Kolin:
    1824 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1733 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9182 micro
  • β-crypt
    52 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7461 micro
Összesen 15486 kcal
  • 14% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    656 g

Zsír

  • Összesen
    373.9 g
  • Telített zsírsav
    150 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    93 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    80 g
  • Koleszterin
    1807 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    40268.7 g
  • Cink
    58 mg
  • Szelén
    1046 mg
  • Kálcium
    6381 mg
  • Vas
    178 mg
  • Magnézium
    1912 mg
  • Foszfor
    7943 mg
  • Nátrium
    22711 mg
  • Réz
    9 mg
  • Mangán
    30 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    2332.6 g
  • Cukor
    194 mg
  • Élelmi rost
    158 mg

Víz

  • Összesen
    1338.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    2
  • A vitamin (RAE):
    2530 micro
  • B6 vitamin:
    13 mg
  • B12 Vitamin:
    14 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    188 mg
  • D vitamin:
    168 micro
  • K vitamin:
    1582 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    33 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    17 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    308 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4034 micro
  • Kolin:
    1824 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1733 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9182 micro
  • β-crypt
    52 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7461 micro
Összesen 15486 kcal
  • 14% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.6 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    832.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    132 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    164 mg
  • Nátrium
    470 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    48.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    27.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    83 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    190 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    154 micro
Összesen 320 kcal

Elkészítés

  1. A szobahőmérsékletű vajat tegyük egy keverőtálba. A zöldfűszereket vágjuk apróra, hogy könnyen fogyaszthatóak legyenek. Keverjük őket a vajhoz, majd reszeljük bele a citromhéjat és a fokhagymát is! Szórjunk bele jó adag reszelt parmezánt, majd sózzuk-borsozzuk. Villával keverjük el alaposan, egyneműre. Ezután az egészet borítsuk egy darab folpackra, tekerjük fel jó szorosan, és tegyük hűtőbe dermedni.
  2. A csirkemelleket egy éles késsel vágjuk vízszintesen keresztbe, ügyelve rá, hogy a felezett húsok egyben maradjanak, és kissé klopfoljuk ki őket. (Ízlés szerint sózzuk-borsozzuk.) A fűszervajat osszuk négy egyenlő részre, helyezzünk a csirkemellszeletek közepére egy-egy darabot, majd tekerjük fel szorosan. Kétoldalt szúrjuk át egy-két fogpiszkálóval is, így nem fog kifolyni a vajas töltelék.
  3. Panírozáshoz használjunk kukoricalisztet és pankómorzsát, így garantáltan hangosan ropogós lesz a végeredmény. Hagyományosan panírozzuk őket (liszt-tojás-morzsa). A tojásban és a morzsában nem árt kétszer is meghempergetni a csirkemelleket, hogy biztos ne tudjon kiszökni belőlük a parmezános fűszervaj.
  4. Öntsünk legalább egy ujjnyi olajat a serpenyőbe. Amikor kellően forró (180°C), tegyük bele a panírozott húst, és süssük minden oldalát aranybarnára. A kész kijevi csirkemellekről itassuk le a felesleges zsiradékot konyhai törlővel, majd szeletelve tálaljuk burgonyapürével, vagy kedvünk szerinti körettel.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 p
  • Főzés módja: rántott ételek
  • Sütés ideje: 20 p

A rántott csirke örök sláger, ha pedig meg is töltjük valami finomsággal, akkor igazán felülmúlhatatlan. Lehet sajttal-sonkával, aszalt gyümölcsökkel, kolbásszal, gyakorlatilag bármivel, amit szeretünk. Na és itt van a szaftos és mutatós kijevi csirkemell, a tökéletes ünnepi főétel: két titka a ropogós panír és a jó ízesítésű fűszervaj. Érdemes minél jobb minőségű vajat vásárolni, és használat előtt legalább negyed órával elővenni a hűtőből. A zöldfűszerekkel se spóroljunk, mehet bele nyugodtan minél többféle: rozmaring, petrezselyem, bazsalikom, snidling, tárkony. Sok helyen sajtot is tesznek a fűszervajba, igaz, az eredeti receptben ez nem szerepel. Mi viszont most felturbóztuk egy kis parmezánnal, citromhéjjal és fokhagymával, hogy a hús íze még gazdagabb legyen. Egyik nagy kihívás benne az, hogy a vaj ne folyjon ki belőle sülés közben. Burgonyapürével és savanyúsággal vagy kedvünk szerinti körettel tálaljuk. Mutatjuk, hogy készül!

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...