A tökéletes kijevi csirkemell
- 14% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
900g csirkemellfilé1080 kcal
-
200g vaj1434 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
60g bazsalikom14 kcal
-
21g rozmaring28 kcal
-
180g snidling54 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
200g kukoricaliszt726 kcal
-
3000g panko11850 kcal
- 14% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
900g csirkemellfilé1080 kcal
-
200g vaj1434 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
60g bazsalikom14 kcal
-
21g rozmaring28 kcal
-
180g snidling54 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
200g kukoricaliszt726 kcal
-
3000g panko11850 kcal
- 14% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
18.6g csirkemellfilé22 kcal
-
4.1g vaj30 kcal
-
0.9g petrezselyem0 kcal
-
1.2g bazsalikom0 kcal
-
0.4g rozmaring1 kcal
-
3.7g snidling1 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.1g fokhagyma0 kcal
-
0.1g citromhéj0 kcal
-
4.6g tojás6 kcal
-
4.1g kukoricaliszt15 kcal
-
62g panko245 kcal
- 14% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 656 g
Zsír
-
Összesen 373.9 g
-
Telített zsírsav 150 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 93 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 80 g
-
Koleszterin 1807 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 40268.7 g
-
Cink 58 mg
-
Szelén 1046 mg
-
Kálcium 6381 mg
-
Vas 178 mg
-
Magnézium 1912 mg
-
Foszfor 7943 mg
-
Nátrium 22711 mg
-
Réz 9 mg
-
Mangán 30 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2332.6 g
-
Cukor 194 mg
-
Élelmi rost 158 mg
VÍZ
-
Összesen 1338.3 g
Vitaminok
-
Összesen 2
-
A vitamin (RAE): 2530 micro
-
B6 vitamin: 13 mg
-
B12 Vitamin: 14 micro
-
E vitamin: 16 mg
-
C vitamin: 188 mg
-
D vitamin: 168 micro
-
K vitamin: 1582 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 33 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 17 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 308 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4034 micro
-
Kolin: 1824 mg
-
Retinol - A vitamin: 1733 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 9182 micro
-
β-crypt 52 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 7461 micro
- 14% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 656 g
Zsír
-
Összesen 373.9 g
-
Telített zsírsav 150 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 93 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 80 g
-
Koleszterin 1807 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 40268.7 g
-
Cink 58 mg
-
Szelén 1046 mg
-
Kálcium 6381 mg
-
Vas 178 mg
-
Magnézium 1912 mg
-
Foszfor 7943 mg
-
Nátrium 22711 mg
-
Réz 9 mg
-
Mangán 30 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2332.6 g
-
Cukor 194 mg
-
Élelmi rost 158 mg
VÍZ
-
Összesen 1338.3 g
Vitaminok
-
Összesen 2
-
A vitamin (RAE): 2530 micro
-
B6 vitamin: 13 mg
-
B12 Vitamin: 14 micro
-
E vitamin: 16 mg
-
C vitamin: 188 mg
-
D vitamin: 168 micro
-
K vitamin: 1582 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 33 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 17 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 308 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4034 micro
-
Kolin: 1824 mg
-
Retinol - A vitamin: 1733 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 9182 micro
-
β-crypt 52 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 7461 micro
- 14% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.6 g
Zsír
-
Összesen 7.7 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 37 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 832.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 132 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 40 mg
-
Foszfor 164 mg
-
Nátrium 470 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 48.2 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 27.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 52 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 33 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 83 micro
-
Kolin: 38 mg
-
Retinol - A vitamin: 36 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 190 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 154 micro
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
-
1 csokor petrezselyem
-
1 csokor bazsalikom
-
3 szál rozmaring
-
1 csokor snidling
-
bors ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
1 gerezd fokhagyma
-
1 citromból nyert citromhéj
-
4 db tojás
-
200 g kukoricaliszt
Elkészítés
- A szobahőmérsékletű vajat tegyük egy keverőtálba. A zöldfűszereket vágjuk apróra, hogy könnyen fogyaszthatóak legyenek. Keverjük őket a vajhoz, majd reszeljük bele a citromhéjat és a fokhagymát is! Szórjunk bele jó adag reszelt parmezánt, majd sózzuk-borsozzuk. Villával keverjük el alaposan, egyneműre. Ezután az egészet borítsuk egy darab folpackra, tekerjük fel jó szorosan, és tegyük hűtőbe dermedni.
- A csirkemelleket egy éles késsel vágjuk vízszintesen keresztbe, ügyelve rá, hogy a felezett húsok egyben maradjanak, és kissé klopfoljuk ki őket. (Ízlés szerint sózzuk-borsozzuk.) A fűszervajat osszuk négy egyenlő részre, helyezzünk a csirkemellszeletek közepére egy-egy darabot, majd tekerjük fel szorosan. Kétoldalt szúrjuk át egy-két fogpiszkálóval is, így nem fog kifolyni a vajas töltelék.
- Panírozáshoz használjunk kukoricalisztet és pankómorzsát, így garantáltan hangosan ropogós lesz a végeredmény. Hagyományosan panírozzuk őket (liszt-tojás-morzsa). A tojásban és a morzsában nem árt kétszer is meghempergetni a csirkemelleket, hogy biztos ne tudjon kiszökni belőlük a parmezános fűszervaj.
- Öntsünk legalább egy ujjnyi olajat a serpenyőbe. Amikor kellően forró (180°C), tegyük bele a panírozott húst, és süssük minden oldalát aranybarnára. A kész kijevi csirkemellekről itassuk le a felesleges zsiradékot konyhai törlővel, majd szeletelve tálaljuk burgonyapürével, vagy kedvünk szerinti körettel.
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 370
- Tegnapi nézettség: 423
- 7 napos nézettség: 3386
- Össznézettség: 75439
- Feltöltés dátuma: 2021. november 26.
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- maradékból:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
A rántott csirke örök sláger, ha pedig meg is töltjük valami finomsággal, akkor igazán felülmúlhatatlan. Lehet sajttal-sonkával, aszalt gyümölcsökkel, kolbásszal, gyakorlatilag bármivel, amit szeretünk. Na és itt van a szaftos és mutatós kijevi csirkemell, a tökéletes ünnepi főétel: két titka a ropogós panír és a jó ízesítésű fűszervaj. Érdemes minél jobb minőségű vajat vásárolni, és használat előtt legalább negyed órával elővenni a hűtőből. A zöldfűszerekkel se spóroljunk, mehet bele nyugodtan minél többféle: rozmaring, petrezselyem, bazsalikom, snidling, tárkony. Sok helyen sajtot is tesznek a fűszervajba, igaz, az eredeti receptben ez nem szerepel. Mi viszont most felturbóztuk egy kis parmezánnal, citromhéjjal és fokhagymával, hogy a hús íze még gazdagabb legyen. Egyik nagy kihívás benne az, hogy a vaj ne folyjon ki belőle sülés közben. Burgonyapürével és savanyúsággal vagy kedvünk szerinti körettel tálaljuk. Mutatjuk, hogy készül!