r
Nosalty Logó

Rántott borjú bécsi, majonézes burgonyasalátával

Vénusz
Rántott borjú bécsi, majonézes burgonyasalátával
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Borjú bécsi

Majonéz

Saláta összeállítása

4101
Kalória
88.5g
Fehérje
173.5g
Szénhidrátok
344.6g
Zsír
539.6g
Víz
386.8g
Koleszterin
16.2g
Rost
14g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 30% Zsír

Borjú bécsi

Majonéz

Saláta összeállítása

Összesen 4101 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 30% Zsír

Borjú bécsi

Majonéz

Saláta összeállítása

Összesen 16395 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 30% Zsír

Borjú bécsi

Majonéz

Saláta összeállítása

Összesen 327 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    88.5 g

Zsír

  • Összesen
    344.6 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    155 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    122 g
  • Koleszterin
    387 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3048.6 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    80 mg
  • Kálcium
    446 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    264 mg
  • Foszfor
    1162 mg
  • Nátrium
    1067 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    173.5 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    539.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    248 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    133 mg
  • C vitamin:
    95 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    318 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    40 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    392 micro
  • Kolin:
    422 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1755 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1044 micro
Összesen 4101 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    353.8 g

Zsír

  • Összesen
    1378.3 g
  • Telített zsírsav
    199 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    620 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    486 g
  • Koleszterin
    1547 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12194.3 g
  • Cink
    41 mg
  • Szelén
    318 mg
  • Kálcium
    1783 mg
  • Vas
    69 mg
  • Magnézium
    1055 mg
  • Foszfor
    4649 mg
  • Nátrium
    4267 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    694.1 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    65 mg

Víz

  • Összesen
    2158.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    992 micro
  • B6 vitamin:
    10 mg
  • B12 Vitamin:
    14 micro
  • E vitamin:
    532 mg
  • C vitamin:
    381 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    1273 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    9 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    161 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1569 micro
  • Kolin:
    1689 mg
  • Retinol - A vitamin:
    407 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    7019 micro
  • β-crypt
    46 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4177 micro
Összesen 16395 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    27.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    243.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    85 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    43.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    140 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 327 kcal

Elkészítés

Borjú bécsi

  1. A borjúszeleteket két fólia között kissé kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk.
  2. A panírozáshoz kukoricalisztet (sima is jó), felvert tojást és hagyományos zsemlemorzsát készítünk elő, majd a borjúszeleteket megforgatjuk lisztben, tojásban és zsemlemorzsában.
  3. Sütés előtt hűtőbe tesszük. Addig elkészítjük a burgonyasalátát.
  4. A szeleteket bő, közepesen forró (180°C), első préselésű napraforgó-étolajban szép aranybarnára sütjük, félidőben megforgatva, majd alaposan lecsepegtetve rácsra vagy papírtörlőre szedjük.
  5. Forrón tálaljuk a húst burgonyasalátával és egy szelet citrommal, ami nagyon kellemesen kiemeli a borjúhús ízét.

Majonéz

  1. Válasszunk szét 3 tojást. A fehérjéket tegyük félre a panírozáshoz.
  2. A sárgájákat keverjük el a sóval, borssal, mustárral és ecettel, majd folyamatos kevergetés mellett, lassan és nagy odafigyeléssel csurgassuk hozzá a napraforgóolajat.
  3. Miután felvette az olajat (kb. 3 decit), kóstoljuk meg, és ha kell, ízesítsük még sóval, ecettel vagy akár egy kevés cukorral. Mindenki kóstolt már majonézt, szóval nagyjából be lehet lőni, milyen ízvilágúnak kellene lennie.
  4. Felhasználásig tegyük hűtőbe (kb. 2-3 napig fogyasztható).

Saláta összeállítása

  1. A burgonyát meghámozzuk, és nagyobb falatnyi darabokra vágjuk. Bő, sós vízben puhára főzzük (ne főzzük túl, ne málljon szét, ha beleszúrunk!).
  2. A megfőtt burgonyát belekeverjük a majonézes alapba, hozzáadjuk az apróra vágott lilahagymát és zöldfűszereket (metélőhagyma, petrezselyem), reszelünk bele egy fokhagymát és egy kis friss citromhéjat. (Plusz egy pár csepp mézzel kiegyensúlyozhatjuk az ízeket.)
  3. Az egészet alaposan összekeverjük, és hűtőben hagyjuk állni, amíg a húsokat kisütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 perc
  • Főzés ideje: 15 perc
  • Főzés módja: rántott ételek
  • Sütés ideje: 20 perc

A rántott borjú egy igazán népszerű és klasszikus fogás, melyet a világon mindenhol ugyanúgy készítenek. Az eredeti Wiener Schnitzel szigorúan borjúhúsból készül, bármi egyéb változatát az osztrákok úgy hívják, hogy Schnitzel nach Wiener Art, vagyis „bécsi módra készült szelet". Az ünnepekre hangolódva készítettük ezt az ételt, de gyakorlatilag az év bármelyik napján meg tudnánk enni. Szendvicsben, savanyúsággal, hidegen, melegen és önmagában is, de ez alkalommal egy gazdag majonézes burgonyasalátával prezentáltuk. Házi majonézzel és friss zöldfűszerekkel dolgoztunk, sőt, a kötelező gerezd citrom sem maradhatott le róla. A citromlevezés természetesen opcionális, de ízben nagyon jól áll a bécsi szeletnek. Ezzel a recepttel garantált lesz a siker az ünnepi asztalnál is!

További receptek

Címlapról ajánljuk

Jó hír: Magyarkedvenc alapanyag árát csökkenti tartósan a Lidl

A Lidl nem csak az árréstopos termékek árát csökkentette. Úgy néz ki, most a magyarok kedvenc "zöldsége" került terítékre náluk: több mint 20 féle paradicsom lett olcsóbb a mai naptól kezdve átlagosan 8 százalékkal, de olyan is van, amit 21 százalékkal olcsóbban tudunk megvenni.

Top Receptek

Bodzaszörp tartósítószer nélkül

Imádom a bodzát, ezért minden tavasszal alig várom, hogy elkezdődjön a szezonja! Gyerekkorunkban a tesómmal is mindig szedtünk, és míg akkor anyukámnak kellett megcsinálni, addig ma már ...

Elállós bodzaszörp

Pár éve akartam először bodzaszörpöt készíteni (hígíthatósat, tartósat), de a neten a receptek tömkelegéből valahogy nem találtam rá az igazira. Végül több receptet átböngészve ...