Nosalty Logó

A legfinomabb - de egyszerű - omlós sajtos rúd

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Walaky
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 1106 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 6635 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 395 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.9 g

Zsír

  • Összesen
    69.5 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    272 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1794.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    357 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    364 mg
  • Nátrium
    972 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    93.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    486 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    93 micro
  • Kolin:
    119 mg
  • Retinol - A vitamin:
    478 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    90 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    136 micro
Összesen 1106 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    155.5 g

Zsír

  • Összesen
    416.9 g
  • Telített zsírsav
    226 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    137 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    1633 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10769.3 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    322 mg
  • Kálcium
    2143 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    254 mg
  • Foszfor
    2183 mg
  • Nátrium
    5833 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    558.9 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    425.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2913 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    271 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    560 micro
  • Kolin:
    712 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2867 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    540 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    813 micro
Összesen 6635 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    24.8 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    97 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    640.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    127 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    130 mg
  • Nátrium
    347 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    173 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    171 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 395 Kcal
  • Nosalty kipróbálta
  • Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tejet meglangyosítjuk, beleszórjuk a cukrot, belemorzsoljuk a friss élesztőt, összekavarjuk, hagyjuk felfutni.
  2. Amíg az élesztő dolgozik, elkezdjük a tésztát. A sajtot lereszeljük egy külön tálba, a lisztet kimérjük egy nagyobb tálba. A lisztre öntjük a sót, a vajat, a disznózsírt, a tojássárgáját, a tejfölt, a reszelt sajt felét. Eddigre az élesztő is felfut (ha mégsem, megvárjuk, míg igen), s ezt is hozzáöntjük a többi hozzávalóhoz.
  3. Jól összedolgozzuk az anyagokat. Szépen leválik a kézről és a tál faláról - negyed óráig pihentetjük. Ezalatt két tepsit kibélelünk sütőpapírral. 3 tepsivel lesz majd belőle, de egy tepsit kétszer használunk. Bekapcsoljuk a sütőt 160 C fokra, alsó-felső sütésre állítva, előmelegítjük.
  4. Én sütőpapíron szoktam kinyújtani. Vékonyra, körülbelül 1/2 cm vastagságúra kinyújtjuk, hogy szebb színe legyen, kevés őrölt pirospaprikával megszórjuk, szétkenjük a tésztán, de el is lehet hagyni. Ezután megkenjük a kissé felvert tojással, megszórjuk a reszelt sajt maradékával, tetszőleges nagyságúra derelyevágóval felszeleteljük, tepsire rakjuk. Én a széleit körben levágtam, de azt is kisütöttem.
  5. Végül 20-25 perc alatt (tepsinként) készre sütjük. Megjegyzés: lehet kicsit vastagabbra is nyújtani. Igyekeztem volna egyenlő hosszúságúakra és szélességűekre vágni, de siettem, talán majd máskor! :) Ettől még ugyanolyan guszta, finom lett! :)
  6. Nagyon - nagyon finom! :) Jó étvágyat kívánok hozzá annak, aki elkészíti! :) Érdemes! :)
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x36x3
  • Sűtés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 136
  • 7 napos nézettség: 1457
  • Össznézettség: 505872
  • Feltöltés dátuma: 2018. november 05.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Isteni, omlós sós csemege, még napok múlva is....mindez a rétesliszt és a sertészsír együttes hatásának az érdeme.....érdemes kipróbálni (akár dupla adaggal - én úgy szoktam, mert nagyon rá lehet járni, aztán, mint említettem, napok múlva is isteni, omlós)…..csak ajánlani tudom...….a közelgő ünnepeken - karácsony, szilveszter - is megállja a helyét.....

Hozzászólások

oreganyo

Szervusz Walaky! Most nem akarlak piszkálni, csak azt szeretném megkérdezni: a zsiradékot elmorzsolod vagy felolvasztod? Köszönöm a választ! Öreganyó

Walaky

Szép reggelt, Öreganyó! Nem kell morzsolni, olvasztani, csak puha, szobah?mérséklet?ek legyenek, s az egészet alaposan összedolgozom, összegyúrom! Remélem, tudtam segíteni! :) Üdv.: Walaky / JUDYTH59

oreganyo

Jó reggelt Judyth! Látom Te is reggel ülsz a géphez. Köszönöm a segitséget! Üdv.: Öreganyó

Walaky

Szép reggelt, Öreganyó! Többnyire igen, de ez változó! Nagyon szívesen! Üdv.: Judyth

Walaky

...

Walaky

...

illesera

Kedves Judit ! Megsütöttem a sajtos sütidet, nos hát tényleg isteni finom! Frissen ropogós, belül puha, de még másnap is nagyon finom omlós. Sok sajtos sütit kipróbáltam már, de ez a legeslegjobb, ennél maradok! Tetszenek a receptjeid, jó, hogy nagyon alaposan, részletesen leírod az elkészítési módokat. Úgyhogy ne mérgel?dj a statisztikák meg ilyenek miatt, mi felhasználók szeretjük a receptjeidet, és csak ez a fontos! Inkább küldj még sok ilyen jó receptet nekünk!:)))) Sok szeretettel Era

Walaky

Kedves Era! Nagyon örülök, hogy elkészítetted, s ennyire ízlett, örömmel tölt el! Köszönöm a kedves soraid a receptjeimmel kapcsolatban, nagyon kedves vagy! Örölök, hogy tetszenek a receptjeim!!! :) Igyekszem majd még jó recepteket feltölteni! :) Még egyszer köszönöm!!! További szép napokat! Szeretettel: Judyth

iduci

Elkészült és gyorsan el is fogyott. Bárkinek ajánlom meleg szívvel.

Walaky

Kedves "Iduci"! Köszönöm, hogy elkészítetted, s a pozitív visszajelzésedet! Nagyon örülök, hogy ilyen sikere volt, ennyire ízlett! Váljék egészségetekre!

szcsandy

A recept remek! Most sült ki, de már kapkodja a család! Süssétek bátran! Isteni finom!!

Walaky

Kedves "szcsandy"! Örülök, hogy elkészítetted, s ízlett! Köszönöm, hogy megosztottad a véleményed!!!

topjoker

Kedves Walaky! Isteni finom ez a sajtos rúd , biztos hogy sokszor elfogom még késziteni ,nem lehet vele betelni, annyira finom.

Walaky

Kedves "topjoker"! Nagy öröm számomra, hogy elkészítetted, s ennyire ízlett! Köszönöm a véleményed megosztását! Remélem, egészségetekre vált!

Walaky

Kedves Nosalty! Köszönöm szépen, hogy ez a receptem is kiérdemelte T?letek, hogy videót készítsetek hozzá!!! Nagy meglepetés és öröm ez számomra!!! Még egyszer köszönöm: Judyth :)

Walaky

Kinti hozzászólás, idézem: "Lehelvári Gitta Remélem a többi hozzávaló pontosabban van megadva, mint a tojás db.száma." ---------- El kellene olvasni, kedveském! Szövegértés!!!! Nem mellesleg, minden pontosan, részletesen le van írva! -----Ha nem érted, kérj segítséget! :D Hátha elolvassa! :D

pintyöke72

Kedves Walaky! Isteni!! Nem tudok mit hozzáf?zni! Ja, de: nem lehet abbahagyni! :)

Walaky

Kedves "pinty?ke72"! Nagyon örülök a szavaidnak, köszönöm, hogy megosztottad! Igen, ez ilyen! :)

mattersdorferne

Rendkívül finom! Belül puha, kívül pedig ropogós. Ajánlom megsütésre recept szerint!

vica32

Szia! Köszönöm a receptet! Nálunk hihetetlen sikere van! Már az els? alkalommal is dupla adag készült, azóta többször is elkészítettem. Én pirospaprika helyett a tetejét köménnyel, és sajttal szórom....

mara19

Kedves Walaky! Lehet használni vaj helyett margarint (RÁMA)

Walaky

Kedves "mara19"! Szerintem igen, bár én mindig vajjal készítem! Ismerek margarinnal készített sós sütit is, így azt gondolom, nyugodtan elkészítheted azzal is! Vajjal finomabb az íze, ugyan kicsit drágább! Remélem, tudtam segíteni! Ui.: Ha meg tudod oldani, azért javasolnám a vajat inkább!

mara19

Köszönöm :)

Walaky

Éva Takács: NEM MORZSÁLÓDIK!!! :D

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

6 étel, amit soha ne egyél meg nyersen

Vannak olyan ételek, amelyeket inkább nyersen kéne fogyasztanunk, hogy a bennük lévő tápanyagok ne illanjanak el főzés közben (ilyen a brokkoli vagy a fokhagyma), azonban akadnak olyan ételek is, amelyeket pont, hogy csak hőkezelés után szabad megennünk. Mutatjuk, melyek ezek!