Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

A legfinomabb - de egyszerű - omlós sajtos rúd

A legfinomabb - de egyszerű - omlós sajtos rúd
A legfinomabb - de egyszerű - omlós sajtos rúd
45 perc / előkészület: 25 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Isteni, omlós sós csemege, még napok múlva is....mindez a rétesliszt és a sertészsír együttes hatásának az érdeme.....érdemes kipróbálni (akár dupla adaggal - én úgy szoktam, mert nagyon rá lehet járni, aztán, mint említettem, napok múlva is isteni, omlós)…..csak ajánlani tudom...….a közelgő ünnepeken - karácsony, szilveszter - is megállja a helyét.....

hozzávalók / 6 adag

ajánlat


Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejet meglangyosítjuk, beleszórjuk a cukrot, belemorzsoljuk a friss élesztőt, összekavarjuk, hagyjuk felfutni.
  2. Amíg az élesztő dolgozik, elkezdjük a tésztát. A sajtot lereszeljük egy külön tálba, a lisztet kimérjük egy nagyobb tálba. A lisztre öntjük a sót, a vajat, a disznózsírt, a tojássárgáját, a tejfölt, a reszelt sajt felét. Eddigre az élesztő is felfut (ha mégsem, megvárjuk, míg igen), s ezt is hozzáöntjük a többi hozzávalóhoz.
  3. Jól összedolgozzuk az anyagokat. Szépen leválik a kézről és a tál faláról - negyed óráig pihentetjük. Ezalatt két tepsit kibélelünk sütőpapírral. 3 tepsivel lesz majd belőle, de egy tepsit kétszer használunk. Bekapcsoljuk a sütőt 160 C fokra, alsó-felső sütésre állítva, előmelegítjük.
  4. Én sütőpapíron szoktam kinyújtani. Vékonyra, körülbelül 1/2 cm vastagságúra kinyújtjuk, hogy szebb színe legyen, kevés őrölt pirospaprikával megszórjuk, szétkenjük a tésztán, de el is lehet hagyni. Ezután megkenjük a kissé felvert tojással, megszórjuk a reszelt sajt maradékával, tetszőleges nagyságúra derelyevágóval felszeleteljük, tepsire rakjuk. Én a széleit körben levágtam, de azt is kisütöttem.
  5. Végül 20-25 perc alatt (tepsinként) készre sütjük. Megjegyzés: lehet kicsit vastagabbra is nyújtani. Igyekeztem volna egyenlő hosszúságúakra és szélességűekre vágni, de siettem, talán majd máskor! :) Ettől még ugyanolyan guszta, finom lett! :)
  6. Nagyon - nagyon finom! :) Jó étvágyat kívánok hozzá annak, aki elkészíti! :) Érdemes! :)
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x36x3 cm
  • költség: 1300 Ft
  • elkészítettem: 100 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3 361
össznézettség: 142 764
elküldve: 44
receptkönyvben: 259
elkészítve: 8/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Walaky

Mióta szakács: 2015.08.05.
146 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, tízórai, uzsonna, vacsora
alkalom: húsvét, buli receptek, karácsonyi receptek, szilveszter
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
kategória: sós süti
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sajtos stangli, paprikás rudacsak

Hozzászólások (14)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

szcsandy
szcsandy Sat, 2019-04-20 12:59

A recept remek! Most sült ki, de már kapkodja a család! Süssétek bátran! Isteni finom!!

iduci
iduci Sun, 2019-03-24 21:31

Elkészült és gyorsan el is fogyott. Bárkinek ajánlom meleg szívvel.

JUDYTH59
Walaky / JUDYTH59 Mon, 2019-04-15 17:31

Kedves "Iduci"!

Köszönöm, hogy elkészítetted, s a pozitív visszajelzésedet! Nagyon örülök, hogy ilyen sikere volt, ennyire ízlett! Váljék egészségetekre!

Nosalty.hu
Nosalty.hu Fri, 2018-12-28 03:01

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2018.12.27. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

illesera
illesera Sun, 2018-11-25 19:22

Kedves Judit !
Megsütöttem a sajtos sütidet, nos hát tényleg isteni finom!
Frissen ropogós, belül puha, de még másnap is nagyon finom omlós. Sok sajtos sütit kipróbáltam már, de ez a legeslegjobb, ennél maradok!
Tetszenek a receptjeid, jó, hogy nagyon alaposan, részletesen leírod az elkészítési módokat.
Úgyhogy ne mérgelődj a statisztikák meg ilyenek miatt, mi felhasználók szeretjük a receptjeidet, és csak ez a fontos!
Inkább küldj még sok ilyen jó receptet nekünk!:))))
Sok szeretettel
Era

JUDYTH59
Walaky / JUDYTH59 Tue, 2018-11-27 10:51

Kedves Era!
Nagyon örülök, hogy elkészítetted, s ennyire ízlett, örömmel tölt el!
Köszönöm a kedves soraid a receptjeimmel kapcsolatban, nagyon kedves vagy!
Örölök, hogy tetszenek a receptjeim!!! :)
Igyekszem majd még jó recepteket feltölteni! :)
Még egyszer köszönöm!!!
További szép napokat!
Szeretettel: Judyth

JUDYTH59
Walaky / JUDYTH59 Sat, 2018-11-10 23:16

A kedves, aranyos, drága Nosalty, jó eldugta egész nap a receptemet!
Pedig a ma reggeli helyzet:

"statisztika
beküldve: 2018.11.05.
tegnapi nézettség: 1 888
össznézettség: 11 289
elküldve: 14
receptkönyvben: 45
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -"

JUDYTH59
Walaky / JUDYTH59 Thu, 2018-11-08 10:27

Valami nagyon nem stimmel az oldalon, több dolog nem működik!!!
Gyorsan, mielőtt még ez is megváltozna, itt hagyom "emlékbe" - ma reggeli:

"statisztika
beküldve: 2018.11.05.
tegnapi nézettség: 3 661
össznézettség: 8 292
elküldve: 8
receptkönyvben: 31
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -"

oreganyo
oreganyo Wed, 2018-11-07 08:14

Jó reggelt Judyth!
Látom Te is reggel ülsz a géphez. Köszönöm a segitséget!
Üdv.: Öreganyó

JUDYTH59
Walaky / JUDYTH59 Wed, 2018-11-07 08:48

Szép reggelt, Öreganyó!
Többnyire igen, de ez változó! Nagyon szívesen!
Üdv.: Judyth

oreganyo
oreganyo Tue, 2018-11-06 06:09

Szervusz Walaky!
Most nem akarlak piszkálni, csak azt szeretném megkérdezni: a zsiradékot elmorzsolod vagy felolvasztod? Köszönöm a választ!
Öreganyó

JUDYTH59
Walaky / JUDYTH59 Tue, 2018-11-06 08:46

Szép reggelt, Öreganyó!
Nem kell morzsolni, olvasztani, csak puha, szobahőmérsékletűek legyenek, s az egészet alaposan összedolgozom, összegyúrom! Remélem, tudtam segíteni! :)
Üdv.: Walaky / JUDYTH59

1104
rétesliszt 70 dkg
1 ek
vaj 25 dkg
sertészsír 6 ek
tojássárgája 2 db
tejföl 150 g
trappista sajt 25 dkg
tej 1 dl
cukor 1 teáskanál
friss élesztő 3 dkg
tojás 1 db
fűszerpaprika 0 ízlés szerint