Finomliszt

A finomliszt gabonából (búzából, kukoricából, rozsból, rizsből, árpából) készült őrlemény, a kenyérkészítés legfőbb alapanyaga. A leggyakrabban használt liszt a búza finomliszt.

Rétesliszt

A finomlisztnél jobb sikértartalmú búzaliszt a rétesliszt, amelynek BFF-55 a sütőipari kódja és kétszer fogós lisztnek is nevezik. Felhasználható gyúrt tészták, galuska, panírok, sütemények készítéséhez. Előfordul, hogy a legjobb eredményt a finomliszt és rétesliszt keverése adja egy ilyen jellegű tésztánál.

Zabliszt

A zabliszt egyre népszerűbb alapanyaggá vált az étrendtudatos emberek körében, hiszen rendkívül tápláló, rostban gazdag és kíméletes a szervezethez. Magas rost- és fehérjetartalmának köszönhetően kiválóan alkalmas az emésztés támogatására, valamint segíthet a vércukorszint stabilizálásában is.

Zabpehelyliszt

A zabpehelyliszt az egészségtudatos konyhák egyik alapköve, gluténmentes étrendben is gyakran használt alternatíva. A teljes értékű zabpehelyből készül, finomra őrölve, így megőrzi a gabona rosttartalmát és tápanyagait. Elsősorban péksüteményekhez, palacsintákhoz, sűrítéshez és panírozáshoz alkalmazzák, de kreatívan kombinálható más lisztekkel is.

Címlapról ajánljuk

Legnépszerűbb cikkek

Elárulta a Lidl, az Aldi és a Spar, lehet-e saját...

Nincs általános szabály arra, hogy a boltokban mibe kell pakolni a megvásárolandó termékeket. Van, ahol ki van írva, hogy kötelező a bolti kosarat vagy kocsit használni, míg másutt akár a kezedbe is foghatsz mindent, így végigszaladva az üzleten, ha csak pár dologért ugrottál be. Lássuk, milyen saját szabály él a Lidlben, Aldiban, Sparban, Tescóban és Pennyben!

Top Receptek