Nosalty Logó

Eredeti Non plus ultra

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
helly77
Eredeti Non plus ultra
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Tészta

Hab

Töltelék

Összesen 691 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Tészta

Hab

Töltelék

Összesen 2767 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Tészta

Hab

Töltelék

Összesen 372 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    27.6 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    173 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    630.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    440 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    102.7 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    243 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    96 mg
  • Retinol - A vitamin:
    238 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    118 micro
Összesen 691 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    37.4 g

Zsír

  • Összesen
    110.3 g
  • Telített zsírsav
    65 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    692 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2520.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    111 mg
  • Kálcium
    150 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    432 mg
  • Nátrium
    1758 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    410.9 g
  • Cukor
    237 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    164.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    973 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    128 micro
  • Kolin:
    383 mg
  • Retinol - A vitamin:
    954 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    225 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    474 micro
Összesen 2767 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    14.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    93 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    338.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    236 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.2 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    131 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    128 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 372 Kcal
  • Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Tészta

Hab

Töltelék

Elkészítés

Tészta

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk (persze a vaj szobahőmérsékletű), ezután kb 20 percre hűtőbe tesszük.
  2. Kisodorjuk kb. 2 mm vastagra, és kiszúrjuk őket kb. 2 cm-es szaggatóval. Majd ráteszünk kb. 1 mokkáskanálnyi habot a tészta tetejére.
  3. Eközben a sütőt 170 fokra (alsó felső sütés) előmelegítjük.
  4. Kb. 10-15 perc alatt aranybarnára sütjük.

Hab

  1. Felverjük a tojásfehérjét meg a cukrot. Az 1 ek porcukrot és a késhegynyi vaníliás cukrot összekeverjük, és ezt is beletesszük a tojásfehérjébe. Nem túl keményre, de azért nyúlósra felverjük.

Töltelék

  1. Ha kihűlt, akkor baracklekvárral óvatosan összeragasztjuk!
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 90
  • 7 napos nézettség: 669
  • Össznézettség: 232727
  • Feltöltés dátuma: 2014. szeptember 25.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

helly77 41 recept

Ez a recept kb 50 éves, Horváth Ilona könyvéből való. Nagymamám a mai napig e recept alapján süti meg. Én is szívesen sütöm, mivel könnyed sütemény. Picit macerás, de megéri!

Hozzászólások

AnnaML

nagynenikem sutte kicsikoromban o elment es vele eggyutt a recept is, koszi hogy feltetted hamarosan megsutom udv: Anna

helena26

Tökéletesek lettek, gratulálok! Én nem sütöttem még soha, emlékszem még gyerekkoromban a lakodalmakba sütötték, mert sokáig elállnak. Üdvözlettel,helena26

Tothmama

Én úgy ismerem, hogy 3-2-1vagyis 30 dkg liszt, 20 dkg margarin, 10 dkg cukor és 2 tojás sárgája. A tetejére 15 dkg cukor, 1 vanília cukor és 4 tojás habja. Összeragasztva kb.70 db. van bel?le. Jó étvágyat.

helly77

Szia. Nagyon sokféle recept létezik. Ezt a receptet nagymamám azóta süti amióta az eszét tudja. Soha nem próbált ki más receptet,mivel bevált. Tökéletes sütik lettek, nem ragadnak, nem száraz a tészta, tökéletes,amint a képen is látod. Mindenki azt a receptet készíti el amelyiket akarja. Neked is sok sikert a sütögetéshez. Remélem beválik ez is! Szép napot kívánok.

bumi

Egy kérdésem lenne: Hogy csinálod, hogy a fehér hab ennyire szép egyenletes...nem csúcsos ? :-) Válaszodat köszönöm.

juharos

nesze neked macaron:)))

Csimasz

Tipikus lakodalmas süti, de amíg nem láttam fehérben, eszembe nem jutott, hogy a magyarok már ötven éve készítik a macaront! :D Na most már van egy mandulaliszt nélküli receptünk végre. :D Köszi!!

pmaca111

1 kk só nem sok az!!

lorin88

Szia, érdekl?dnék, hogy az adott hozzávalókkal a képen látható mennyiség lett a sütib?l. Ünnepekre szeretnék vinni nagyobb családnak és azon tanakodom hány adagot készítsek, hogy jusson mindenhova bel?le...

Törölt felhasználó

Azt szetetnèm kèrdezni,hogy sütès közben szèp púpos volt a habom,de h?tès közben összeesett.Mièrt?

Törölt felhasználó

Kedves Helly, megsütöttem ezt a sütit lévén nagyon szeretem a habcsókot. Kinézetre tökéletes lett, mint a tied, viszont, hogy is fejezzem ki magam, a hab felfújódott rajta, olyan üreges lett, a habcsók nem is lett habcsók, csak a héja. Mit rontottam el? Vagy ennek ilyennek kell lennie? Köszönöm a válaszod? Üdv: Mona

helly77

ennek üregesnek kell lennie. ilyen az eredeti :)

Törölt felhasználó

Ezt a receptet kerestem mar evek ota es vegre megtalaltam

bubuka86

Az a Horvát Ilona szakácskönyv egy alap minden háztartásban szerintem, anyukám is szereti sütni, amikor még kislány koromban el?ször sütötte és mondta a nevét, azt hittem valami mosóporról adta neki, de mint kiderült nem így van. Nagyon finom süti, karácsonyra is ideális vendégvárónak, de nem csak karácsonyra jó. :)

konyaorsi

Én is a nagymamám emlékére készítettem el ezt a receptet. Négy unokája volt, néha nekem egy dobozra valót félretett, mert ez volt a kedvencem, hogy az egyetemre elvihessem. Finomra sikerült az els? kísérlet, én már ennek is örülök, de ragacsos maradt a hab a tetején, így én nem tudom dobozba rakni. Mit csináltam rosszul?

helly77

Szia. Én azóta ezerszer megcsináltam. Sose volt ilyen gondom.Hideg tojás fehérjéb?l vered fel? Jó keményre verd az a lényeg! Vagy sok porcukrot teszel bele... passz :( Remélem legközelebb sikerül!

godotravarva

Meddig lehet tárolni ezt a sütit? ajándéknak tervezem, csak nem tudom, mikor süssem meg?

angi77

Olyan finom lett,mint amilyen szép,köszönöm szépen! :)

Hozzávalók

Tészta

Hab

Töltelék

Címlapról ajánljuk

További cikkek