r
Nosalty Logó

Babgulyás bográcsban Károly konyhájából

Ligeti Károly
Babgulyás bográcsban Károly konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Gulyáshoz

Csipetkéhez

558
Kalória
46.9g
Fehérje
63g
Szénhidrát
11.3g
Zsír
578.4g
Víz
99.4g
Koleszterin
13.2g
Élelmi rost
6.6g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Gulyáshoz

Csipetkéhez

Összesen 558 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Gulyáshoz

Csipetkéhez

Összesen 4474 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Gulyáshoz

Csipetkéhez

Összesen 77 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.9 g

Zsír

  • Összesen
    11.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1181.9 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    233 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    168 mg
  • Foszfor
    559 mg
  • Nátrium
    157 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    63 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    578.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    184 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    294 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    651 micro
  • β-karotin
    1652 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    248 micro
Összesen 558 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    375.4 g

Zsír

  • Összesen
    90.3 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    795 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9455 g
  • Cink
    94 mg
  • Szelén
    319 mg
  • Kálcium
    1862 mg
  • Vas
    84 mg
  • Magnézium
    1348 mg
  • Foszfor
    4475 mg
  • Nátrium
    1253 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    504.3 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    105 mg

Víz

  • Összesen
    4627 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1474 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    35 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    297 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    175 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    70 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2353 micro
  • Kolin:
    713 mg
  • Retinol - A vitamin:
    156 micro
  • α-karotin
    5205 micro
  • β-karotin
    13213 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    5147 micro
  • Lut-zea
    1985 micro
Összesen 4474 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    1.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    162.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    8.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    79.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    89 micro
  • β-karotin
    227 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    88 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 77 kcal

Elkészítés

Gulyáshoz

  1. A babot előző este beáztatjuk.
  2. A szalonnát felkockázzuk, és bográcsban kisütjük a zsírját, majd ezen megdinszteljük a kockára vágott vöröshagymát, az áttört fokhagymát és a feldarabolt paprikát.
  3. Ha kész, levesszük a tűzről, rászórjuk a pirospaprikát és borsot, elkeverjük, majd rátesszük a kockára vágott húst, beleaprítjuk a paradicsomot, sózzuk, aláöntjük a vörösbort, és 1 órán át főzzük. Néha megkeverjük, az elfőtt levet vízzel pótoljuk.
  4. 1 óra múlva felöntjük 2 liter vízzel, hozzáadjuk a babot (előtte az áztatóvizet leöntjük), a babérlevelet, az erős paprikát. Ha szükséges sózzuk, és még 1 órát főzzük.
  5. Közben megtisztítjuk a répákat, zellert, kockára vágjuk, és a második óra eltelte után a leveshez adjuk.
  6. A tojásból, lisztből, csipet sóval, közepes lágyságú tésztát gyúrunk. Ha már minden majdnem puha, a tésztát a levesbe csipkedjük.
  7. 10 perc forralás után tálaljuk. Friss kenyeret kínáljunk mellé.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 140 p

Babgulyás bográcsban egy idő- és munkaigényes étel, de ha kellő mennyiségű hideg fröccs vagy sör társaságában készítjük, úgy nem olyan veszélyes. Ha mindent előkészítünk, akkor a tűzrakás után már csak rakosgatni kell a bográcsba az alkatrészeket, persze mindent a megfelelő időben, és ha ügyesek vagyunk, a jutalom sem marad el. Elkészül a babgulyás! :)

További receptek

Lengyel sárgaborsóleves

A sárgaborsóleves nálunk talán kevésbé ismert - mi inkább főzeléknek készítjük -, de Lengyelországban régóta népszerű fogás, mivel nagyon tápláló, ugyanakkor olcsó - éppen ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Nem mindegy, hová kerül a karácsonyfa: A feng shui szerint...

A karácsonyi dekoráció nem csak látvány kérdése: tudatos elrendezéssel és harmonikus színválasztással az otthon valódi menedékké válhat az ünnepek alatt. A feng shui szemlélete segít abban, hogy a díszítés ne csak szép legyen, hanem támogassa a nyugalmat, az örömöt és az együtt töltött idő minőségét is.

Idén nem kell, hogy stressz legyen a karácsonyi készülődés –...

Az ünnepi készülődésnek nem kell kapkodásról és konyhai káoszról szólnia. Tóth Szilárd Michelin-csillagos séf szerint egy kis előretervezéssel, tudatos bevásárlással és jól kihasznált konyhai eszközökkel a karácsonyi főzés is lehet nyugodt, közös élmény – ehhez pedig az LG új, beépíthető konyhai készülékei is praktikus segítséget adhatnak.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...