r
Nosalty Logó

Babgulyás bográcsban Károly konyhájából

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Ligeti Károly
Babgulyás bográcsban Károly konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
bográcsos
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Gulyáshoz

Csipetkéhez

Összesen 558 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Gulyáshoz

Csipetkéhez

Összesen 4474 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Gulyáshoz

Csipetkéhez

Összesen 77 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.9 g

Zsír

  • Összesen
    11.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1181.9 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    233 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    168 mg
  • Foszfor
    559 mg
  • Nátrium
    157 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    578.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    184 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    294 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    651 micro
  • β-karotin
    1652 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    248 micro
Összesen 558 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    375.4 g

Zsír

  • Összesen
    90.3 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    795 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9455 g
  • Cink
    94 mg
  • Szelén
    319 mg
  • Kálcium
    1862 mg
  • Vas
    84 mg
  • Magnézium
    1348 mg
  • Foszfor
    4475 mg
  • Nátrium
    1253 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    504.3 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    105 mg

VÍZ

  • Összesen
    4627 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1474 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    35 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    297 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    175 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    70 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2353 micro
  • Kolin:
    713 mg
  • Retinol - A vitamin:
    156 micro
  • α-karotin
    5205 micro
  • β-karotin
    13213 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    5147 micro
  • Lut-zea
    1985 micro
Összesen 4474 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    1.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    162.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    89 micro
  • β-karotin
    227 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    88 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 77 Kcal

Hozzávalók

Gulyáshoz

Csipetkéhez

Elkészítés

Gulyáshoz

  1. A babot előző este beáztatjuk.
  2. A szalonnát felkockázzuk, és bográcsban kisütjük a zsírját, majd ezen megdinszteljük a kockára vágott vöröshagymát, az áttört fokhagymát és a feldarabolt paprikát.
  3. Ha kész, levesszük a tűzről, rászórjuk a pirospaprikát és borsot, elkeverjük, majd rátesszük a kockára vágott húst, beleaprítjuk a paradicsomot, sózzuk, aláöntjük a vörösbort, és 1 órán át főzzük. Néha megkeverjük, az elfőtt levet vízzel pótoljuk.
  4. 1 óra múlva felöntjük 2 liter vízzel, hozzáadjuk a babot (előtte az áztatóvizet leöntjük), a babérlevelet, az erős paprikát. Ha szükséges sózzuk, és még 1 órát főzzük.
  5. Közben megtisztítjuk a répákat, zellert, kockára vágjuk, és a második óra eltelte után a leveshez adjuk.
  6. A tojásból, lisztből, csipet sóval, közepes lágyságú tésztát gyúrunk. Ha már minden majdnem puha, a tésztát a levesbe csipkedjük.
  7. 10 perc forralás után tálaljuk. Friss kenyeret kínáljunk mellé.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 572
  • 7 napos nézettség: 2178
  • Össznézettség: 448178
  • Feltöltés dátuma: 2014. június 17.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Babgulyás bográcsban Károly konyhájából
Ligeti Károly 129 recept

Babgulyás bográcsban egy idő- és munkaigényes étel, de ha kellő mennyiségű hideg fröccs vagy sör társaságában készítjük, úgy nem olyan veszélyes. Ha mindent előkészítünk, akkor a tűzrakás után már csak rakosgatni kell a bográcsba az alkatrészeket, persze mindent a megfelelő időben, és ha ügyesek vagyunk, a jutalom sem marad el. Elkészül a babgulyás! :)

Hozzászólások

Tarackos

Na igen!Ez babgulyás....dicséret illeti a szakácsot!Gratulálok!

Ligeti Károly

Köszönöm az elismer? szavakat!

Tábori József

Igen, ezt kerestem! Nagyon tetszik a recept, holnap megalkotom. Gratulálok!

Ligeti Károly

Köszönöm és örülök, hogy segíthettem! Sok sikert a bográcsozáshoz és jó étvágyat kívánok hozzá! :-)

Törölt felhasználó

Valóban a legjobb babgulyás! Gratulálok Károly és köszönöm!

Ligeti Károly

Én köszönöm és örülök hogy ízlett!

Törölt felhasználó

Recept jo, en viszont hasznalok mas fuszereket is - nem csak ebbe a bogracs etelbe - az orolt borson es paprikan kivul, szerintem kifejezetten jo lehet izlestol fuggoen a kakukkfu, az orolt komeny, a majoranna es a szaritott petrezselyem. Nem tudom masoknak mi a velemenye errol?

Ligeti Károly

Kedves Mydgard! Köszönöm, hogy jónak tartod a receptet, annak ellenére, hogy a paprikán, borson és babérlevélen kívül más f?szert nem tartalmaz. Én is szeretem a f?szereket, alkalmazom is ?ket. Más ételekbe. Ebbe a babgulyásba az általad említettek közül max. a petrezselyem zöldet raknám, de az lehet volt is benne, csak a receptbe nem írtam bele. További jó sütés-f?zést kívánok!

Greg

Tarackos elismerése felér 10 másikkal. Én egyébként régóta keresem ezt a receptet. Nyáron a kedvenc kempingemben az étlapon lesz.

Ligeti Károly

Köszönöm! A Te elismerésed is sokat jelent nekem. Örülök, hogy tetszik a recept és várom a beszámolót!

Törölt felhasználó

Kedves Károly! Nagyon tetszik a receptje, hasonlóan gondoltam én is elkészíteni. Segítene nekem abban, hogy kb 15 emberre mennyi húst és babot vegyek hozzá? Hétvégén készíteném.

Ligeti Károly

Kedves szilvus67! Köszönöm és örülök, hogy tetszik a recept. Látom, a kérdésre sikerült választ kapnia a "legilletékesebbt?l" Sok sikert a hétvégi bográcsozáshoz!

Törölt felhasználó

Kissé figyelmetlen voltam, most látom, hogy 8 személyre szól a recept, tehát nagyjából a dupláját kell venni mindennek, ha jól gondolom?

Törölt felhasználó

Kedves Károly! A férjem ma elkészítette, pont úgy, ahogyan le van írva. Egy egy kis víz kellett még a végén bele, ill. a csipetkét id? hiányában galuskával helyettesítettük. Soha nem ettem még ilyen finom bográcsos babgulyást! Köszönjük a receptet. Máskor is pont így fogja készíteni! Tökéletes lett. Üdvözlettel, WhiteMagic

Ligeti Károly

Kedves WhiteMagic! Köszönöm az elismer? szavakat! Nagyon örülök, hogy ízlett a babgulyás, bevallom én is ezt a receptet használom! Csak ajánlani tudom, amire a fent leírtak alapján nincs is szükség! :) Kedves egészségetekre!

ttsanyi

Kedves Karcsi Bácsi! Köszönjük szépen a finom babgulyás receptet. Hétvégén készítettem el. Mindenki nagyon elégedett volt. Egyébként nem régóta szakácskodom. Kicsit izgultam is, de bevállaltam. Mindent a leírtak szerint készítettem el, habár a f?zés közben sokan próbáltak 'jó tanácsaikkal' ellátni olyanok is, akik szinte soha nem f?znek. Ennek ellenére kitartottam a recept leírása mellett és nagyon jól sikerült. Igaz mi vegyesen sertéstarjából és füstölt sertéscomb diójából készítettük el. Volt aki tejföllel turbózta fel, úgy is nagyon finom volt. Végül is mindenkinek nagyon ízlett, én pedig bezsebeltem a dicséreteket. Köszönöm a még egyszer!

Ligeti Károly

Kedves ttsanyi! Örülök, hogy rátaláltál a receptemre, ez kezdetnek nem rossz! :) Finom sertéshúsból is, én már pulykahúsból is f?ztem babgulyást, az is finom volt. Szívb?l örülök a sikerednek, további jó sütés-f?zést kívánok!

sarcsister

Elkészítettem....mennyei :-) Sok elismerést kaptam a családtól, köszönöm :-)

Ligeti Károly

Köszönöm :)

csicsikem

A kedvesem majdnem megkérte a kezem annyira ízlett neki! :D Isteni finom lett! Köszönöm a receptet!

Kobra

Elkészítettem és nagyon-nagyon finom lett! Lábszár nem volt itthon, helyette marhapofából és lóbabbal.

21Vick79

Hat, Karcsi bacsi, mind a 10 ujjamat megnyaltam a leves utan. Pedig hamis babgulyasnak csinaltam, tehat szalonna es hus nelkul, a csipetket pedig nem igazan szeretem, szoval anelkul. A zoldsegekkel is gondban voltam, itt Angliaban nincsen feher paprika, meg egy par dologgal trukkozni kellett. De meg igy is fantasztikusan sikerult, eletem elso babgulyasa! Lehet fura kerdes, de a bogracsban fed? alatt f?zi? Nekem nem igazan akart megfoni, szoval vegul ratettem a fedot, es vizbol is sokkal tobbet hasznaltam, mint 2.5 liter a folyamatos pótlások miatt. Illetve az erospaprikat egeszben teszi bele, vagy kettévagja? Mert ugye ha a mag kozvetlenul kerul a levesbe, akkor sokkal er?sebb. Köszönöm.

Hozzávalók

Gulyáshoz

Csipetkéhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek