r
Nosalty Logó

Babgulyás bográcsban Károly konyhájából

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Ligeti Károly
Babgulyás bográcsban Károly konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
bográcsos
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Gulyáshoz

Csipetkéhez

Összesen 558 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Gulyáshoz

Csipetkéhez

Összesen 4474 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Gulyáshoz

Csipetkéhez

Összesen 77 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.9 g

Zsír

  • Összesen
    11.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1181.9 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    233 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    168 mg
  • Foszfor
    559 mg
  • Nátrium
    157 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    578.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    184 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    294 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    651 micro
  • β-karotin
    1652 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    248 micro
Összesen 558 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    375.4 g

Zsír

  • Összesen
    90.3 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    795 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9455 g
  • Cink
    94 mg
  • Szelén
    319 mg
  • Kálcium
    1862 mg
  • Vas
    84 mg
  • Magnézium
    1348 mg
  • Foszfor
    4475 mg
  • Nátrium
    1253 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    504.3 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    105 mg

VÍZ

  • Összesen
    4627 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1474 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    35 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    297 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    175 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    70 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2353 micro
  • Kolin:
    713 mg
  • Retinol - A vitamin:
    156 micro
  • α-karotin
    5205 micro
  • β-karotin
    13213 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    5147 micro
  • Lut-zea
    1985 micro
Összesen 4474 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    1.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    162.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    89 micro
  • β-karotin
    227 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    88 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 77 Kcal

Hozzávalók

Gulyáshoz

Csipetkéhez

Elkészítés

Gulyáshoz

  1. A babot előző este beáztatjuk.
  2. A szalonnát felkockázzuk, és bográcsban kisütjük a zsírját, majd ezen megdinszteljük a kockára vágott vöröshagymát, az áttört fokhagymát és a feldarabolt paprikát.
  3. Ha kész, levesszük a tűzről, rászórjuk a pirospaprikát és borsot, elkeverjük, majd rátesszük a kockára vágott húst, beleaprítjuk a paradicsomot, sózzuk, aláöntjük a vörösbort, és 1 órán át főzzük. Néha megkeverjük, az elfőtt levet vízzel pótoljuk.
  4. 1 óra múlva felöntjük 2 liter vízzel, hozzáadjuk a babot (előtte az áztatóvizet leöntjük), a babérlevelet, az erős paprikát. Ha szükséges sózzuk, és még 1 órát főzzük.
  5. Közben megtisztítjuk a répákat, zellert, kockára vágjuk, és a második óra eltelte után a leveshez adjuk.
  6. A tojásból, lisztből, csipet sóval, közepes lágyságú tésztát gyúrunk. Ha már minden majdnem puha, a tésztát a levesbe csipkedjük.
  7. 10 perc forralás után tálaljuk. Friss kenyeret kínáljunk mellé.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 569
  • Tegnapi nézettség: 120
  • 7 napos nézettség: 772
  • Össznézettség: 612978
  • Feltöltés dátuma: 2014. június 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Babgulyás bográcsban Károly konyhájából
Ligeti Károly 129 recept

Babgulyás bográcsban egy idő- és munkaigényes étel, de ha kellő mennyiségű hideg fröccs vagy sör társaságában készítjük, úgy nem olyan veszélyes. Ha mindent előkészítünk, akkor a tűzrakás után már csak rakosgatni kell a bográcsba az alkatrészeket, persze mindent a megfelelő időben, és ha ügyesek vagyunk, a jutalom sem marad el. Elkészül a babgulyás! :)

Hozzávalók

Gulyáshoz

Csipetkéhez

Címlapról ajánljuk

Az alulsült torták és piskóták 4 ismérve

Még a legegyszerűbb torta vagy piskóta is elrontható akkor, ha nem sütjük elég ideig a masszát – az átsülés helyzetét pedig kívülről bizony nem mindig tudjuk megállapítani egyértelműen. A Napi Tipp segít ebben, pontosabban az alulsült tészták felismerésében.

Lakos Benedek

További cikkek