Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Farsangi szalagos fánk

Farsangi szalagos fánk
Farsangi szalagos fánk
45 perc / előkészület: 30 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Elkészült az idei év első fánkja is a konyhámban.

Ajánlom az elkészítését.

hozzávalók / 8 adag

Sütőzsiradék

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Kevés langyos tejjel, liszttel, cukorral és élesztővel kovászt készítünk. A többi porcukorral, vaníliás cukorral a tojássárgákat habosra keverjük, hozzáöntjük az élesztős tejet, maradék tejet, rumot, és jól kidolgozzuk. Majd a liszteket hozzáadva dagasztjuk. Az olvasztott vajat részletenként hozzáadjuk, liszttel megszórjuk, és langyos helyen kelesztjük.
  2. Utána lisztezett deszkára borítjuk, jó ujjnyi vastagságúra nyújtjuk. Fánkszaggatóval kiszúrjuk, és letakarva újra kelesztjük.
  3. Lábasban étolajat melegítünk, ha a fánkok megkeltek, ujjainkkal minden fánk közepét kissé benyomjuk, úgy tesszük az olajba, hogy a fánk felső fele kerüljön alulra. A lábast fedővel letakarjuk. Ha a fánk oldala szép piros, szalagos, megfordítjuk, és most már fedő nélkül sütjük tovább.
  4. Vigyázzunk, hogy lassú tűznél, és nem forró olajban süssük, mert a fánk belseje nem sül át. Papírtörlőre szedjük. Vaníliás porcukorral meghintve, lekvárral fogyasztjuk.
  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 75 103
elküldve: 5
receptkönyvben: 112
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

VnéEdit

Mióta szakács: 2013.04.03.
292 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: farsang
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: fánk
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

szalagos fánk, hagyományos klasszikus fánk

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nensy
Nensy Wed, 2019-01-30 13:19

JAJJ DE SZÉPEK!!!! Mi eléggé mentes életet élünk, ezért kb. 3 éve sütöttem utoljára fánkot, de bánja a fene én ezt jövő héten megsütöm! Remélem az enyémek ilyen szépek lesznek.

Luszecica
Luszecica Fri, 2018-10-05 18:42

Kedves Edit!
Régóta keresem a számomra tökéletes fánk receptjét. Eddig mindig volt valami, ami miatt csalódtam a receptekben. Eddig :)

Köszönöm szépen, hogy megosztotta velünk a receptjét! Utoljára ilyen finomat a nagymamám sütött gyerekkoromban!

808
finomliszt 75 dkg
rétesliszt 25 dkg
1 dkg
friss élesztő 5 dkg
porcukor 5 dkg
vaníliás cukor 4 dkg
vaj 10 dkg
tojássárgája 6 db
rum 30 ml
tej 550 ml