Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Házi puncsszelet

Házi puncsszelet
Házi puncsszelet
75 perc / előkészület: 30 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyik nagy álmom volt, hogy olyan csodaszép puncsszeletet készítsek, mint amilyet a cukrászdákban látni. Így akadtam rá az interneten egy szlovákul írt receptre, amit ki is próbáltam, és a végeredmény nagyon finom lett. Hogy örömömet megosszam másokkal is, íme a recept magyarul :) (Az eredeti recept itt található: urobsisam.topky.sk.)

hozzávalók / 6 adag

A tésztához:

A rumos öntethez:

A puncsmázhoz:

Az összeállításhoz:

Szólj hozzá!

elkészítés

A tésztához:

  1. 3 egész tojást kikeverünk 120 g kristálycukorral, 1 evőkanál vízzel és 1 evőkanál étolajjal. Végül hozzáadunk 120 g lisztet, amelyben előzőleg elkevertük a sütőpor egyharmadát .
  2. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és 180 °C-on kb. 15 perc alatt megsütjük.
  3. Összesen három piskótalapot készítünk.

A rumos öntethez:

  1. Közepes lángon egy kisebb edényben elkeverjük a cukrot a 400 ml vízben. Hűlni hagyjuk, majd hozzáadjuk az 1 dl rumot és egy kevés piros ételfestéket.
  2. Az első piskótalapunk tetejét vékonyan megkenjük lekvárral, majd ráborítjuk a második lapot, amelyet egyenletesen meglocsolunk a rumos öntettel. Ezután ráhelyezzük a harmadik lapunkat is, amelyet előzőleg szintén kis lekvárral megkenünk.
  3. A süteményünket pár órára kissé lesúlyozzuk, hogy a lapok szépen egymáshoz tapadjanak.

A puncsmázhoz:

  1. Az átszitált porcukrot 5-6 kanál forró vízzel elkeverjük, és egy pici piros ételfestékkel megbolondítjuk.
  2. A kész mázat forró vízbe mártott késsel óvatosan elsimítjuk a süteményünk tetején.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 22 124
elküldve: 0
receptkönyvben: 43
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Iluci

Mióta szakács: 2014.12.25.
6 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

puncs sütemény, puncsos szelet, puncstorta

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

fillit
fillit Fri, 2016-10-07 15:05

Szeretnék érdeklődni, hogy biztos ilyen sok víz kell a rumos öntethez?
Választ előre is köszönöm.

iluska51
Iluci / iluska51 Fri, 2016-10-07 15:20

Kedves fllllt!
Igen, én 400 ml-ben oldottam fel a többi hozzávalót, majd kanalazgatva folyamatosan átitattam vele a második lapot. Így lett olyan szép rózsaszín, mint azt a képen is láthatod. :)

998
tojás 9 db
cukor 360 g
víz 3 ek
napraforgó olaj 3 ek
rétesliszt 360 g
sütőpor 1 csomag
cukor 20 dkg
víz 400 ml
rum 1 dl
ételfesték 0.5 kávéskanál
porcukor 30 dkg
víz 6 ek
ételfesték 0.5 kávéskanál
lekvár/ dzsem 5 ek