r
Nosalty Logó

Matchamisu, a zöldteás tiramisu

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Rosanics Petra
Matchamisu, a zöldteás tiramisu
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 23% Zsír

matchás piskóta

matchás szirup

matchás krém

összeállítás

Összesen 469 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 23% Zsír

matchás piskóta

matchás szirup

matchás krém

összeállítás

Összesen 3751 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 23% Zsír

matchás piskóta

matchás szirup

matchás krém

összeállítás

Összesen 245 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    35 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    156 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    223.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.6 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    114 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    111 mg
  • Retinol - A vitamin:
    109 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    184 micro
Összesen 469 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    83.2 g

Zsír

  • Összesen
    279.9 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    1247 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1784.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    116 mg
  • Kálcium
    328 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    766 mg
  • Nátrium
    482 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    220.5 g
  • Cukor
    156 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    637 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    914 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    273 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    184 micro
  • Kolin:
    889 mg
  • Retinol - A vitamin:
    876 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    107 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1474 micro
Összesen 3751 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    18.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    117 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.5 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 245 kcal

Hozzávalók

matchás piskóta

matchás szirup

matchás krém

összeállítás

Elkészítés

matchás piskóta

  1. A tojássárgáját habosra keverjük a cukorral, majd hozzászitáljuk a lisztet, a matchaport és a szódabikarbónát, és ezekkel is összedolgozzuk.
  2. A tojásfehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd több részletben a tésztához forgatjuk egy spatula segítségével.
  3. A kész piskótát sütőpapíros tepsire tesszük és 180 fokos sütőben 15 perc alatt megsütjük.
  4. A kész piskótát hagyjuk kicsit hűlni. Mivel nálunk pohárkrémként készült a sütemény, ezért a tálaláshoz kinézett pohár szájával szaggattunk belőle korongokat, de akár edényben is készíthetjük, utóbbi esetben érdemes vékony téglalapokat vágni belőle.

matchás szirup

  1. A vizet kikeverjük a matchaporral, majd folyamatos kevergetés mellett összeforraljuk a cukorral, a limelével és a mentával.
  2. A kész szirupot (persze annál jóval hígabb) hagyjuk picit hűlni, majd egyesével ebben megmártva fogjuk a piskótakorongokat a pohárkrémbe rétegezni.

matchás krém

  1. A mascarponét és a hűtőhideg tejszínt egy nagy tálban kikeverjük a porcukorral, majd hozzákeverjük a matchát és a limelevet is. A kész krémet habzsákba töltjük

összeállítás

  1. A kiszaggatott piskótakorongokat megmártjuk a híg cukorszirupban, majd kicsit ki is nyomogatjuk belőle a felesleges folyadékot, hogy ne málljanak teljesen szét.
  2. A poharakba felváltva rétegezzük az átitatott piskótakorongokat és a matchás krémet. A pohár méretétől és átmérőjétől függ, hogy hány ilyen rétegünk lesz, a lényeg, hogy a legfelső réteg krém legyen.
  3. A pohárdesszertek tetejét megszórjuk kevés matchával és mentával díszítjük. Azonnal is fogyasztható, de akár be is hűthetjük pár órára.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 29
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 637
  • Feltöltés dátuma: 2023. szeptember 25.

Ajánló

Ha nincs kedvetek vagy időtök házi piskótával bajlódni, de kipróbálnátok a matchás tiramisut, nyugodtan használjatok bolti babapiskótát, és azt mártogassátok a matchás cukorszirupba.

Receptkategóriák

Matchamisu, a zöldteás tiramisu
Rosanics Petra 316 recept

Imádjuk a tiramisut és a matchát is, így muszáj volt elkészítenünk ezt a csodás színű fúziós desszertet, aminek minden elemébe került a zöldteából. Először egy lágy és puha piskótát készítettünk belőle, amit aztán matchás sziruppal átitatva rétegezünk a matchás mascarponekrémmel. A végeredmény kirobbanóan friss és krémes, ugyanakkor jócskán tartalmaz koffeint is, így ennek megfelelőn érdemes fogyasztani.

Hozzávalók

matchás piskóta

matchás szirup

matchás krém

összeállítás

Címlapról ajánljuk

További cikkek