r
Nosalty Logó

Matchamisu, a zöldteás tiramisu

Rosanics Petra
Matchamisu
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
közepes

Hozzávalók

matchás piskóta

matchás szirup

matchás krém

összeállítás

469
Kalória
10.4g
Fehérje
27.6g
Szénhidrát
35g
Zsír
79.6g
Víz
155.8g
Koleszterin
421.1mg
Élelmi rost
19.5g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 23% Zsír

matchás piskóta

matchás szirup

matchás krém

összeállítás

Összesen 469 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 23% Zsír

matchás piskóta

matchás szirup

matchás krém

összeállítás

Összesen 3751 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 23% Zsír

matchás piskóta

matchás szirup

matchás krém

összeállítás

Összesen 245 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    35 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    156 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    223.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    27.6 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    79.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    114 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    111 mg
  • Retinol - A vitamin:
    109 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    184 micro
Összesen 469 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    83.2 g

Zsír

  • Összesen
    279.9 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    1247 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1784.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    116 mg
  • Kálcium
    328 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    766 mg
  • Nátrium
    482 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    220.5 g
  • Cukor
    156 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    637 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    914 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    273 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    184 micro
  • Kolin:
    889 mg
  • Retinol - A vitamin:
    876 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    107 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1474 micro
Összesen 3751 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    18.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    117 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    14.5 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    41.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 245 kcal

Elkészítés

matchás piskóta

  1. A tojássárgáját habosra keverjük a cukorral, majd hozzászitáljuk a lisztet, a matchaport és a szódabikarbónát, és ezekkel is összedolgozzuk.
  2. A tojásfehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd több részletben a tésztához forgatjuk egy spatula segítségével.
  3. A kész piskótát sütőpapíros tepsire tesszük és 180 fokos sütőben 15 perc alatt megsütjük.
  4. A kész piskótát hagyjuk kicsit hűlni. Mivel nálunk pohárkrémként készült a sütemény, ezért a tálaláshoz kinézett pohár szájával szaggattunk belőle korongokat, de akár edényben is készíthetjük, utóbbi esetben érdemes vékony téglalapokat vágni belőle.

matchás szirup

  1. A vizet kikeverjük a matchaporral, majd folyamatos kevergetés mellett összeforraljuk a cukorral, a limelével és a mentával.
  2. A kész szirupot (persze annál jóval hígabb) hagyjuk picit hűlni, majd egyesével ebben megmártva fogjuk a piskótakorongokat a pohárkrémbe rétegezni.

matchás krém

  1. A mascarponét és a hűtőhideg tejszínt egy nagy tálban kikeverjük a porcukorral, majd hozzákeverjük a matchát és a limelevet is. A kész krémet habzsákba töltjük

összeállítás

  1. A kiszaggatott piskótakorongokat megmártjuk a híg cukorszirupban, majd kicsit ki is nyomogatjuk belőle a felesleges folyadékot, hogy ne málljanak teljesen szét.
  2. A poharakba felváltva rétegezzük az átitatott piskótakorongokat és a matchás krémet. A pohár méretétől és átmérőjétől függ, hogy hány ilyen rétegünk lesz, a lényeg, hogy a legfelső réteg krém legyen.
  3. A pohárdesszertek tetejét megszórjuk kevés matchával és mentával díszítjük. Azonnal is fogyasztható, de akár be is hűthetjük pár órára.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Imádjuk a tiramisut és a matchát is, így muszáj volt elkészítenünk ezt a csodás színű fúziós desszertet, aminek minden elemébe került a zöldteából. Először egy lágy és puha piskótát készítettünk belőle, amit aztán matchás sziruppal átitatva rétegezünk a matchás mascarponekrémmel. A végeredmény kirobbanóan friss és krémes, ugyanakkor jócskán tartalmaz koffeint is, így ennek megfelelőn érdemes fogyasztani.

További receptek

Vegán, citromos hamis tiramisu

Ez a tiramisu nemcsak attól hamis, hogy citromos, hanem attól is, hogy babapiskóta helyett kekszet tettünk a krém közé. Legfőbb különlegessége pedig, hogy teljesen vegán, amit viszont se ...

Nosalty

Legegyszerűbb tiramisu

Mindenki imádja, mindenki ismeri: a tiramisu az olasz gasztronómia egyik hamisítatlan és örök szereplője. A sütésmentes desszert bármilyen alkalomra gyorsan elkészíthető, bár az ...

Lakos Benedek

Lávasüti

Ha gyorsan akartok villantós desszertet varázsolni az asztalra, akkor készítsétek el ezt a pofonegyszerű lávasütit. Ez a francia édesség ugyanis egyáltalán nem igényel komoly konyhai ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...