r
Nosalty Logó

Ropogós duplasajtos stangli

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Ammerländer
Ropogós duplasajtos stangli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 12% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 537 kcal
  • 12% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 4293 kcal
  • 12% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 371 kcal
  • 12% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.3 g

Zsír

  • Összesen
    33 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    145 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1275.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    253 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    219 mg
  • Nátrium
    750 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    296 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    291 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 537 kcal
  • 12% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    122.3 g

Zsír

  • Összesen
    263.7 g
  • Telített zsírsav
    156 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    78 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1162 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10203.2 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    220 mg
  • Kálcium
    2026 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    180 mg
  • Foszfor
    1753 mg
  • Nátrium
    6000 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    353.9 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    299.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2366 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    135 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    223 micro
  • Kolin:
    444 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2331 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    416 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    546 micro
Összesen 4293 kcal
  • 12% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    22.7 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    100 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    878.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    175 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    151 mg
  • Nátrium
    517 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    204 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    201 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 371 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet, a sütőport és a fűszereket egy nagy tálban összekeverjük.
  2. Hozzáadjuk a tojássárgáját, a vajat, a tejfölt és a tejet, majd belereszeljük a trappistát is.
  3. A tésztát alaposan összegyúrjuk, majd 10-20 percre hűtőbe tesszük picit dermedni.
  4. A begyúrt tésztát kettészedjük, majd belisztezett nyújtódeszkán egyesével kinyújtjuk 3-4mm vékonyra. A tészta egyenetlen széleit levágjuk, majd derelye- vagy pizzavágóval először 2cm széles csíkokra vágjuk, majd a csíkokat keresztbe is feldaraboljuk (kb. 2x8cm-es téglalapjaink lesznek).
  5. A stanglikat sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, a tészta fele egy tepsit tölt meg. A tetejüket lekenjük a felvert tojással, majd megszórjuk reszelt edami sajttal.
  6. 190 fokra előmelegített sütőbe tesszük és 10-15 perc alatt készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 57
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 2189
  • Feltöltés dátuma: 2023. november 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ropogós duplasajtos stangli
Ammerländer 19 recept

Imádjuk a sós ropogtatnivalókat, pláne ha jó sajtosak! Épp emiatt ennek a csodás stanglinak a tésztájába és a tetejére is tettünk sajtot, így a végeredmény egyszerre omlós, puha és ropogós. Próbáljátok ki az ünnepek alatt nasinak vagy vendégvárónak, egy biztos: mindenkinek ízleni fog!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

„Leszámolhatnánk-e azzal, hogy a hortobágyi húsos palacsinta ciki?” – Interjú...

Nagyon sok irányból lehetne hozzá közelíteni, és mindegyik megérne akár egy önálló cikket is. Legyen szó a pályaívéről, a Bocuse d’Or-ról, a Michelin-csillagokról, Szulló Szabina a séfszakma minden fontos állomását megjárta. Mégsem ambicionálja, hogy állandóan szerepeljen, mint mondja, az ő terepe a konyha, ami pedig máig lázban tartja, az a főzés és maguk az ételek. A Nosaltynak adott nagyinterjújában beszélt többek között arról is, hogy mit csinálna a saját pályáján másképp, hogy mi az, amit már neki kell másképp csinálnia az új generáció tagjaival, és hogy min múlt az, hogy máig a nordic cuisine-től hangos a csúcsgasztronómia világa ahelyett, hogy a magyar csodáról beszélnénk.

Kormos Lili

További cikkek