r
Nosalty Logó

Habkönnyű citromkrémes piskótatekercs

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Rosanics Petra
Habkönnyű citromkrémes piskótatekercs
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 16% Zsír

citromkrém (lemon curd)

piskótatekercs

Összesen 345 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 16% Zsír

citromkrém (lemon curd)

piskótatekercs

Összesen 4118 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 16% Zsír

citromkrém (lemon curd)

piskótatekercs

Összesen 286 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    18.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    225 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    271.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    127 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.7 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    191 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    153 mg
  • Retinol - A vitamin:
    188 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    242 micro
Összesen 345 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    82.1 g

Zsír

  • Összesen
    221.5 g
  • Telített zsírsav
    121 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    2701 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3260 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    222 mg
  • Kálcium
    554 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    105 mg
  • Foszfor
    1521 mg
  • Nátrium
    836 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    464.1 g
  • Cukor
    337 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    598.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2294 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    77 mg
  • D vitamin:
    488 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    377 micro
  • Kolin:
    1835 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2262 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    371 micro
  • β-crypt
    67 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2904 micro
Összesen 4118 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    15.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    188 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    226.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.3 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    160 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    128 mg
  • Retinol - A vitamin:
    157 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    202 micro
Összesen 286 kcal

Hozzávalók

citromkrém (lemon curd)

piskótatekercs

Elkészítés

citromkrém (lemon curd)

  1. A tojásokat és a tojássárgákat kihabosítjuk a cukorral, majd hozzáadjuk a citromlevet és azzal is elkeverjük.
  2. Vízgőz felett, folyamatos keverés mellett besűrítjük a krémet, majd áttesszük az edény jeges vízfürdőbe és azonnal belekeverjük a puha, kockázott vajat. A cél, hogy teljesen egynemű legyen a krém, ha nem az, turmixoljuk át.
  3. A kész krémet ezután hagyjuk teljesen kihűlni. Mivel nem fog mind kelleni a piskótába, a maradékot tároljuk a hűtőben egy jól záródó üvegben.

piskótatekercs

  1. A tojássárgákat a cukorral, a vaníliával és (ízlés szerint) narancskivonattal kikeverjük habosra. Hozzáadjuk a lisztet és a sütőport is, majd csomómentesre keverjük.
  2. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük egy csipet sóval, majd több adagban a tésztához forgatjuk.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsire öntjük a tésztát, elegyengetjük a tetejét, majd 170°C-ra előmelegített sütőben, nagyjából 20 perc alatt készre sütjük.
  4. A kész piskótát egy tiszta konyharuhára borítjuk. A felső oldaláról lehúzzuk a sütőpapírt, majd feltekerjük és így hagyjuk kihűlni.
  5. Amikor kihűlt a piskóta, egyenletesen megkenjük a lehűtött citromkrémmel és ügyesen feltekerjük. Porcukorral megszórva tálaljuk, ízlés szerint mentalevelekkel és citromcikkekkel díszítve.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 111
  • Tegnapi nézettség: 16
  • 7 napos nézettség: 688
  • Össznézettség: 5850
  • Feltöltés dátuma: 2023. július 17.

Receptkategóriák

Habkönnyű citromkrémes piskótatekercs
Rosanics Petra 316 recept

Egyik kedvenc édességünket, a piskótatekercset ezúttal mennyei citromkrémmel csavartuk fel, és igazán kellemes, savanykás nassolnivaló lett belőle. A citromkrém, vagyis lemon curd titka a frissen facsart citromlé, na meg a jó minőségű vaj, ezektől lesz ellenállhatatlan finomság a natúr piskótatekercsből.

Hozzávalók

citromkrém (lemon curd)

piskótatekercs

Címlapról ajánljuk