r
Nosalty Logó

Habkönnyű citromkrémes piskótatekercs

Rosanics Petra
Habkönnyű citromkrémes piskótatekercs
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

citromkrém (lemon curd)

piskótatekercs

345
Kalória
6.8g
Fehérje
38.7g
Szénhidrát
18.5g
Zsír
49.8g
Víz
225.1g
Koleszterin
387.8mg
Élelmi rost
28.1g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 16% Zsír

citromkrém (lemon curd)

piskótatekercs

Összesen 345 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 16% Zsír

citromkrém (lemon curd)

piskótatekercs

Összesen 4118 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 16% Zsír

citromkrém (lemon curd)

piskótatekercs

Összesen 286 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    18.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    225 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    271.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    127 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    38.7 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    49.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    191 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    153 mg
  • Retinol - A vitamin:
    188 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    242 micro
Összesen 345 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    82.1 g

Zsír

  • Összesen
    221.5 g
  • Telített zsírsav
    121 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    2701 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3260 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    222 mg
  • Kálcium
    554 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    105 mg
  • Foszfor
    1521 mg
  • Nátrium
    836 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    464.1 g
  • Cukor
    337 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    598.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2294 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    77 mg
  • D vitamin:
    488 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    377 micro
  • Kolin:
    1835 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2262 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    371 micro
  • β-crypt
    67 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2904 micro
Összesen 4118 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    15.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    188 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    226.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    32.3 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    41.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    160 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    128 mg
  • Retinol - A vitamin:
    157 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    202 micro
Összesen 286 kcal

Elkészítés

citromkrém (lemon curd)

  1. A tojásokat és a tojássárgákat kihabosítjuk a cukorral, majd hozzáadjuk a citromlevet és azzal is elkeverjük.
  2. Vízgőz felett, folyamatos keverés mellett besűrítjük a krémet, majd áttesszük az edény jeges vízfürdőbe és azonnal belekeverjük a puha, kockázott vajat. A cél, hogy teljesen egynemű legyen a krém, ha nem az, turmixoljuk át.
  3. A kész krémet ezután hagyjuk teljesen kihűlni. Mivel nem fog mind kelleni a piskótába, a maradékot tároljuk a hűtőben egy jól záródó üvegben.

piskótatekercs

  1. A tojássárgákat a cukorral, a vaníliával és (ízlés szerint) narancskivonattal kikeverjük habosra. Hozzáadjuk a lisztet és a sütőport is, majd csomómentesre keverjük.
  2. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük egy csipet sóval, majd több adagban a tésztához forgatjuk.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsire öntjük a tésztát, elegyengetjük a tetejét, majd 170°C-ra előmelegített sütőben, nagyjából 20 perc alatt készre sütjük.
  4. A kész piskótát egy tiszta konyharuhára borítjuk. A felső oldaláról lehúzzuk a sütőpapírt, majd feltekerjük és így hagyjuk kihűlni.
  5. Amikor kihűlt a piskóta, egyenletesen megkenjük a lehűtött citromkrémmel és ügyesen feltekerjük. Porcukorral megszórva tálaljuk, ízlés szerint mentalevelekkel és citromcikkekkel díszítve.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Egyik kedvenc édességünket, a piskótatekercset ezúttal mennyei citromkrémmel csavartuk fel, és igazán kellemes, savanykás nassolnivaló lett belőle. A citromkrém, vagyis lemon curd titka a frissen facsart citromlé, na meg a jó minőségű vaj, ezektől lesz ellenállhatatlan finomság a natúr piskótatekercsből.

Nosalty stories

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek