r
Nosalty Logó

Habkönnyű citromkrémes piskótatekercs

Rosanics Petra
Habkönnyű citromkrémes piskótatekercs
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

citromkrém (lemon curd)

piskótatekercs

345
Kalória
6.8g
Fehérje
38.7g
Szénhidrátok
18.5g
Zsír
49.8g
Víz
225.1g
Koleszterin
387.8mg
Rost
28.1g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 16% Zsír

citromkrém (lemon curd)

piskótatekercs

Összesen 345 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 16% Zsír

citromkrém (lemon curd)

piskótatekercs

Összesen 4118 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 16% Zsír

citromkrém (lemon curd)

piskótatekercs

Összesen 286 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    18.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    225 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    271.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    127 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.7 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    49.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    191 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    153 mg
  • Retinol - A vitamin:
    188 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    242 micro
Összesen 345 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    82.1 g

Zsír

  • Összesen
    221.5 g
  • Telített zsírsav
    121 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    2701 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3260 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    222 mg
  • Kálcium
    554 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    105 mg
  • Foszfor
    1521 mg
  • Nátrium
    836 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    464.1 g
  • Cukor
    337 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    598.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2294 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    77 mg
  • D vitamin:
    488 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    377 micro
  • Kolin:
    1835 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2262 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    371 micro
  • β-crypt
    67 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2904 micro
Összesen 4118 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    15.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    188 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    226.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.3 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    41.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    160 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    128 mg
  • Retinol - A vitamin:
    157 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    202 micro
Összesen 286 kcal

Elkészítés

citromkrém (lemon curd)

  1. A tojásokat és a tojássárgákat kihabosítjuk a cukorral, majd hozzáadjuk a citromlevet és azzal is elkeverjük.
  2. Vízgőz felett, folyamatos keverés mellett besűrítjük a krémet, majd áttesszük az edény jeges vízfürdőbe és azonnal belekeverjük a puha, kockázott vajat. A cél, hogy teljesen egynemű legyen a krém, ha nem az, turmixoljuk át.
  3. A kész krémet ezután hagyjuk teljesen kihűlni. Mivel nem fog mind kelleni a piskótába, a maradékot tároljuk a hűtőben egy jól záródó üvegben.

piskótatekercs

  1. A tojássárgákat a cukorral, a vaníliával és (ízlés szerint) narancskivonattal kikeverjük habosra. Hozzáadjuk a lisztet és a sütőport is, majd csomómentesre keverjük.
  2. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük egy csipet sóval, majd több adagban a tésztához forgatjuk.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsire öntjük a tésztát, elegyengetjük a tetejét, majd 170°C-ra előmelegített sütőben, nagyjából 20 perc alatt készre sütjük.
  4. A kész piskótát egy tiszta konyharuhára borítjuk. A felső oldaláról lehúzzuk a sütőpapírt, majd feltekerjük és így hagyjuk kihűlni.
  5. Amikor kihűlt a piskóta, egyenletesen megkenjük a lehűtött citromkrémmel és ügyesen feltekerjük. Porcukorral megszórva tálaljuk, ízlés szerint mentalevelekkel és citromcikkekkel díszítve.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Egyik kedvenc édességünket, a piskótatekercset ezúttal mennyei citromkrémmel csavartuk fel, és igazán kellemes, savanykás nassolnivaló lett belőle. A citromkrém, vagyis lemon curd titka a frissen facsart citromlé, na meg a jó minőségű vaj, ezektől lesz ellenállhatatlan finomság a natúr piskótatekercsből.

További receptek

Karácsonyi fatörzs

A karácsonyi ünnepkör talán legillusztrisabb süteménye garantáltan a fatörzs: rönkre emlékeztető, feldíszített külseje minden ünnepi asztalt leural. Baj legtöbbször a krémmel akad: ...

Lakos Benedek

Eperkrémes piskótatekercs

Nem tudunk betelni a piskótatekercsekkel, ezúttal ráadásul csodálatos színű eperkrémmel kentük meg! Az epres töltelék mascarponétól krémes, fehércsokoládétól édes, ráadásul ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Ennyibe kerül a kullancs elleni védőoltás idén

A globális felmelegedés következtében az elmúlt években rekordszámú kullancs lepte el a hazai zöldterületeket. Ráadásul elég egyetlen csípés a súlyos fertőzéshez. Hogy lehet hozzájutni a kullancsencephalitis elleni oltáshoz? Mennyibe kerül? Nézzük!

Nem lazac, nem dió: 8 alapanyag, amiből sokat egyél, mert...

Gyakran halljuk, hogy együnk sok ómega-3 zsírsavat, de sokan nem engedhetjük meg magunknak, hogy teszem azt lazaccal lakjunk jól heti rendszerességgel, vagy szimplán nem kedveljük az ízét. Lássuk, miben van még sok-sok ómega-3 a drága lazacon vagy akár a dión kívül!

Top Receptek

Bodzaszörp tartósítószer nélkül

Imádom a bodzát, ezért minden tavasszal alig várom, hogy elkezdődjön a szezonja! Gyerekkorunkban a tesómmal is mindig szedtünk, és míg akkor anyukámnak kellett megcsinálni, addig ma már ...

Elállós bodzaszörp

Pár éve akartam először bodzaszörpöt készíteni (hígíthatósat, tartósat), de a neten a receptek tömkelegéből valahogy nem találtam rá az igazira. Végül több receptet átböngészve ...