r
Nosalty Logó

Dunahullám, a legcsinosabb krémes piskóta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Rosanics Petra
Dunahullám, a legcsinosabb krémes piskóta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 22% Zsír

piskóták

krém

csokimáz

Összesen 571 kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 22% Zsír

piskóták

krém

csokimáz

Összesen 6834 kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 22% Zsír

piskóták

krém

csokimáz

Összesen 269 kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    32 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    372.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    112 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    124 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.8 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    228 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    217 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    134 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    121 micro
Összesen 571 kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    100.2 g

Zsír

  • Összesen
    384.2 g
  • Telített zsírsav
    223 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    111 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    1626 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4470.3 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    177 mg
  • Kálcium
    1345 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    548 mg
  • Foszfor
    1492 mg
  • Nátrium
    859 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    753.4 g
  • Cukor
    436 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    518.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2735 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    209 micro
  • Kolin:
    811 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2602 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    1613 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1450 micro
Összesen 6834 kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    15.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    175.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.6 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    107 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 269 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

piskóták

krém

csokimáz

Elkészítés

piskóták

  1. A tojásokat szétválasztjuk, és a fehérjéket kemény habbá verjük a cukor negyedével (és egy csipet sóval esetleg).
  2. Egy másik tálban kihabosítjuk a puha vajat a tojássárgákkal, a cukor többi részével és a vaníliával, majd hozzákeverjük a vizet is.
  3. A kétféle lisztet és a sütőport összekavarjuk, majd a tojássárgájás krémhez keverjük. Amikor már teljesen csomómentes, több adagban, nagy, szellős mozdulatokkal hozzáforgatjuk a felvert tojásfehérjét is. A tészta felét sütőpapírral bélelt sütőedénybe kanalazzuk és hullámosra simítjuk.
  4. A tészta másik felébe belekeverjük a kakaóport és kevés tejet, majd a világos tészta tetejére kanalazzuk és szintén hullámosra simítjuk.
  5. A meggyet négyzetrácsos alakzatban a tésztára tesszük, és egy-egy határozott mozdulattal lenyomjuk a tészta aljára.
  6. 190 fokra előmelegített sütőben 30 percet sütjük. Amikor kész, tűpróbával ellenőrizzük, majd hagyjuk hűlni. Érdemes a kiborított piskótát a sütőtepsivel kicsit lelapítani, így szebb lesz a kész sütemény. Amikor már teljesen kihűlt és lelapult, tegyük vissza a tepsibe, ugyanis így könyebb rétegezni és hűteni.

krém

  1. A tejet, a cukrot és a vaníliás cukrot egy lábasban összemelegítjük. Közben a keményítőt egy kevés tejjel kikeverjük, és amikor már épp forrna a tej a lábasban, hozzákeverjük és jól besűrítjük.
  2. A kész pudingot hagyjuk kihűlni, majd hozzákeverjük a puha vajat. A kész krémet a piskóta tetejére kanalazzuk, majd legalább egy órára hűtőbe tesszük.

csokimáz

  1. A csokit és az olajat vízgőz felett megolvasztjuk, majd a sütemény tetejére öntjük. Villával hullámmintát húzunk a csokoládéöntetbe, majd alaposan kidermesztjük a süteményt.
  2. A kész Dunahullámot forró vízbe mártott, éles késsel szeleteljük. Igyekezzük úgy vágni, hogy keresztezzünk meggyszemeket, így még szebb kockáink lesznek!
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25x40
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 193
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 53
  • Össznézettség: 31558
  • Feltöltés dátuma: 2022. szeptember 12.

Receptkategóriák

további kategória: karácsony kategória: karácsonyi sütemények
további kategória: húsvét kategória: húsvéti sütemény receptek
Dunahullám, a legcsinosabb krémes piskóta
Rosanics Petra 316 recept

Nem nehéz kitalálni, honnan kapta nevét ez a szemrevaló sütemény, a Dunahullám ugyanis egyszerre jeleníti meg kedvenc folyónk hullámait a piskótában és a csokimázon. Ausztriában és Németországban kimondottan népszerű édesség, és igazán megérdemelné nálunk is ezt a kiemelt státuszt, ugyanis egy kimondottan finom desszertről van szó. A világos és sötét piskóta önmagában csodás, hát még a belenyomott meggyszemekkel. És akkor még nem is beszéltünk a tésztát bevonó, selymes krémről és a roppanós csokoládétetőről! De higgyetek a szemeteknek, ezúttal nem csap be: ez a sütemény pontosan olyan finom, mint amennyire gyönyörű!

Hozzávalók

piskóták

krém

csokimáz

Címlapról ajánljuk