r
Nosalty Logó

Diós Kossuth-kifli

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Rosanics Petra
Diós Kossuth-kifli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 314 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 3767 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 402 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    20.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    96 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    164.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.9 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    138 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 314 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    59.6 g

Zsír

  • Összesen
    247.7 g
  • Telített zsírsav
    113 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    58 g
  • Koleszterin
    1150 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1969.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    127 mg
  • Kálcium
    309 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    229 mg
  • Foszfor
    971 mg
  • Nátrium
    311 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    347.1 g
  • Cukor
    199 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    246.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1679 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    249 micro
  • Kolin:
    667 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1652 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    329 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1021 micro
Összesen 3767 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    26.5 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    210.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.1 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    179 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    176 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    109 micro
Összesen 402 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A puha vajat a porcukorral habosra keverjük, majd egyesével hozzáadjuk a tojássárgákat.
  2. A tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd nagy, levegős mozdulatokkal, több részletben a tojássárgájás krémhez keverjük.
  3. Hozzáreszeljük egy citrom héját és belefacsarjuk a levét is. Végül hozzászitáljuk a lisztet és a sütőport, és az egészet csomómentesre keverjük.
  4. Kivajazott-kilisztezett tepsibe öntjük a tésztát úgy, hogy nagyjából egy centi vastagon álljon benne.
  5. A diót durvára aprítjuk, és összekeverjük egy kevés cukorral. Egyenletesen megszórjuk vele a tészta tetejét.
  6. 170 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és 30-40 perc alatt készre sütjük. A sütés első felében érdemes alufóliával lefedni, hogy ne égjen meg a dió.
  7. A kész süteményt, ha átment a tűpróbán, hagyjuk picit kihűlni, majd nagyobb pogácsa/fánkszaggatóval formázzuk meg a félholdakat, akarom mondani kifliket.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25x35
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 157
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 24
  • Össznézettség: 26933
  • Feltöltés dátuma: 2021. március 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Diós Kossuth-kifli
Rosanics Petra 316 recept

Nem tudni, tényleg Kossuth kedvence volt-e, de az biztos hogy sokunk kedves desszertje ez a könnyed piskóta. Az egész pikk-pakk kész van, én a tésztába egy egész citrom héját és levét is belekevertem, a tetejére pedig durvára aprított diót forgattam össze kevés cukorral, de bármilyen maggal szuperül működik. A legizgalmasabb rész persze a szaggatás, ahogyan pogácsanyomóval (vagy pohárral) félholdakat vágunk ki a légies piskótából.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek