Diós Kossuth-kifli
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Rosanics Petra
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 7% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 28% Zsír
Összesen
314
kcal
- 7% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 28% Zsír
Összesen
3767
kcal
- 7% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 5 g
Zsír
-
Összesen 20.6 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 96 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 164.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 26 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 81 mg
-
Nátrium 26 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.9 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 20.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 140 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 56 mg
-
Retinol - A vitamin: 138 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 27 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 85 micro
Összesen
314
kcal
- 7% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 59.6 g
Zsír
-
Összesen 247.7 g
-
Telített zsírsav 113 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 63 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 58 g
-
Koleszterin 1150 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1969.4 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 127 mg
-
Kálcium 309 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 229 mg
-
Foszfor 971 mg
-
Nátrium 311 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 347.1 g
-
Cukor 199 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 246.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1679 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 25 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 249 micro
-
Kolin: 667 mg
-
Retinol - A vitamin: 1652 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 329 micro
-
β-crypt 22 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1021 micro
Összesen
3767
kcal
- 7% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 6.4 g
Zsír
-
Összesen 26.5 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 123 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 210.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 33 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 24 mg
-
Foszfor 104 mg
-
Nátrium 33 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 37.1 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 26.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 179 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 27 micro
-
Kolin: 71 mg
-
Retinol - A vitamin: 176 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 35 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 109 micro
Összesen
402
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
Elkészítés
- A puha vajat a porcukorral habosra keverjük, majd egyesével hozzáadjuk a tojássárgákat.
- A tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd nagy, levegős mozdulatokkal, több részletben a tojássárgájás krémhez keverjük.
- Hozzáreszeljük egy citrom héját és belefacsarjuk a levét is. Végül hozzászitáljuk a lisztet és a sütőport, és az egészet csomómentesre keverjük.
- Kivajazott-kilisztezett tepsibe öntjük a tésztát úgy, hogy nagyjából egy centi vastagon álljon benne.
- A diót durvára aprítjuk, és összekeverjük egy kevés cukorral. Egyenletesen megszórjuk vele a tészta tetejét.
- 170 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és 30-40 perc alatt készre sütjük. A sütés első felében érdemes alufóliával lefedni, hogy ne égjen meg a dió.
- A kész süteményt, ha átment a tűpróbán, hagyjuk picit kihűlni, majd nagyobb pogácsa/fánkszaggatóval formázzuk meg a félholdakat, akarom mondani kifliket.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 25x35
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 161
- Tegnapi nézettség: 6
- 7 napos nézettség: 173
- Össznézettség: 27647
- Feltöltés dátuma: 2021. március 12.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Rosanics Petra
355 recept
Nem tudni, tényleg Kossuth kedvence volt-e, de az biztos hogy sokunk kedves desszertje ez a könnyed piskóta. Az egész pikk-pakk kész van, én a tésztába egy egész citrom héját és levét is belekevertem, a tetejére pedig durvára aprított diót forgattam össze kevés cukorral, de bármilyen maggal szuperül működik. A legizgalmasabb rész persze a szaggatás, ahogyan pogácsanyomóval (vagy pohárral) félholdakat vágunk ki a légies piskótából.