Nosalty Logó

Répatorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Répatorta
adag
Sütés
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 521 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 4159 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 311 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    21 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    591.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    139 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    239 mg
  • Nátrium
    177 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.4 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    332 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    1160 micro
  • β-karotin
    2771 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    184 micro
Összesen 521 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    56.3 g

Zsír

  • Összesen
    167.7 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    71 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    52 g
  • Koleszterin
    600 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4734.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    157 mg
  • Kálcium
    1111 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    125 mg
  • Foszfor
    1908 mg
  • Nátrium
    1417 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    618.9 g
  • Cukor
    374 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    424.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2653 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    56 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    200 micro
  • Kolin:
    487 mg
  • Retinol - A vitamin:
    420 micro
  • α-karotin
    9284 micro
  • β-karotin
    22165 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    1468 micro
Összesen 4159 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    12.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    354.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    143 mg
  • Nátrium
    106 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.3 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    199 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    695 micro
  • β-karotin
    1660 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    110 micro
Összesen 311 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A mázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A cukrot kikavarjuk a tojássárgákkal és az olajjal.
  2. Hozzáadjuk az apróra reszelt sárgarépát, a vaníliás cukrot és a sütőporos lisztet. Alaposan összekavarjuk.
  3. Kis fahéjjal vagy citromhéjjal ízesítjük.
  4. A tojásfehérjékből habot verünk.Óvatosan a masszához forgatjuk
  5. Sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk, és előmelegített sütőben sütjük.
  6. A máz hozzávalóit kb. méz sűrűségűre kavarjuk, és a kihűlt tortát bevonjuk vele. Díszítésnek használhatunk marcipánrépát.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 118
  • 7 napos nézettség: 1042
  • Össznézettség: 759845
  • Feltöltés dátuma: 2011. április 21.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Nem csak nyuszikáknak. Finom, puha piskóta. Fiúkkal érdemes csak fogyasztás után közölni az összetevőket :).

Hozzászólások

Törölt felhasználó

-

pamelie

istenem, de gyönyör? ez a kép.....és a torta is. mindkett?höz gratulálok.

Törölt felhasználó

Azt kérdezném,hogy hány centi átmér?j? torta forma?Meg hány tojásfehérjét használsz a mázhoz?Válaszod el?re is köszi.

Törölt felhasználó

A tortaforma kb. 24 cm-es. A mázhoz elég egy tojás fehérje. Ha kiváncsi vagy a többi húsvéti ötleteinkre akkor látogass el ide: www.tearoom.hu

Törölt felhasználó

Kedves TeaRoom! Gratulálok a tortához, egyszer?en gyönyör?, a fotó nemkülönben! Igazán hangulatos, jókedv? kép. Nem tartozik a kedvenceim közé a répatorta, de biztos vagyok benne, h. el lehet úgy készíteni, h. nem t?nik fel, mib?l van. Ezt a receptet el is mentem, mert nagyon bizalomgerjeszt?. :-) Üdv: Gabi

Szabó Éva

Én is csak csatlakozni tudnék a többiekhez..nagyon magával ragadó ez a kép.Olyan otthonos :) Ha jól látom a képen,18-20 cm körüli formában süthetted,de er?síts meg minket benne :)

Éva-Anyóca

Kedves TeeRoom! Olyan gyönyör? ez a fénykép, a színek, a torta, már csak sütni kell :-)))))) Szép napot! Éva-Anyóca

öregnémber

Gyönyör?, mentve, köszönöm :) Üdv: Zsuzsa

öregnémber

Gyönyör?, mentve, köszönöm :) Üdv: Zsuzsa

Heni77

Ez csudaszép!!! Gratulálok a tehetségedhez - mind sütés, mind pedig fotózás terén -, TeaRoom! Üdv, Heni

Törölt felhasználó

Gyönyör?! Húsvétra ez lesz az egyik süti, köszönöm a receptet:)

Törölt felhasználó

Köszönjük a dícséreteket! :) A tortaforma kb. 24 cm-es. A mázhoz elég egy tojás fehérje. Ha kiváncsiak vagytok a többi húsvéti ötleteinkre akkor látogasatok el ide: www.tearoom.hu Mindenkinek sok finomságot húsvétra!

Carlsdóttir

  holnap megsütöm :)

florcimorci

sziasztok!! Isteni a recept, a tészta nagyon nagyon finom, de nekem a máz annyira nem sikerült, hogy lekapartam a süti tetejér?l.. a vaj is kicsapódott benne, nem is szilárdult meg.. valami tipp, hogy tökéletes legyen? verjek el?ször kemény habot a fehérjéb?l a cukorral, és használjak kevesebb vajat? és azt olvasztva vagy szobah?mérsékleten rakjam bele? nagyon hülye vagyok, hogy csak úgy összekutyultam?

Törölt felhasználó

szia hát ez az a dolog aminél nehéz arányokat pontoan leírni mert érzésre kell egy kenhet? mázat készíteni. A vaj ne legyen forró de olvaszd meg kicsit, keverd robotgéppel hozzá a cukrot amík habos nem lesz és ehhez jöhet kevés tojásfehérje (van, hogy egy még sok is) és citromlé. Ha így is túl folyús akkor játszadozni kell még cukorral és vajjal... Miel?tt rákened atortára kicsit lehet h?t?ben h?teni. Remélem legközelebb sikerül!

Törölt felhasználó

szia hát ez az a dolog aminél nehéz arányokat pontosan leírni mert érzésre kell egy kenhet? mázat készíteni. A vaj ne legyen forró de olvaszd meg kicsit, keverd robotgéppel hozzá a cukrot amíg habos nem lesz és ehhez jöhet kevés tojásfehérje (van, hogy egy még sok is) és citromlé. Ha így is túl folyós akkor játszadozni kell még + cukorral és vajjal... Miel?tt rákened a tortára kicsit lehet h?t?ben h?teni. Remélem legközelebb sikerül!

Carlsdóttir

  nekem finom lett a tésztája, de a cukormáz nagyon ronda lett, oldalt lefolyt :/

Dőrike

Én cukormáz helyett porcukorral elkevert mascarpone krémet teszek a tetejére, az nem szilárdul meg annyira de nagyon finom, egy kis citromhéjat is lehet bele reszelni:)

Hozzávalók

A tésztához

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek