Répatorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS

adag
Sütés
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 4% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 13% Zsír
A tésztához
-
38g rétesliszt137 kcal
-
21g tojás26 kcal
-
38g sárgarépa14 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
31g porcukor121 kcal
-
5 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
A mázhoz
-
13g porcukor48 kcal
-
4g vaj25 kcal
-
5g tojásfehérje3 kcal
-
0g citromlé0 kcal
Összesen
521
Kcal
- 4% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 13% Zsír
A tésztához
-
300g rétesliszt1092 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
300g sárgarépa109 kcal
-
128g napraforgó olaj1127 kcal
-
250g porcukor968 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
A mázhoz
-
100g porcukor387 kcal
-
28g vaj201 kcal
-
40g tojásfehérje21 kcal
-
3g citromlé1 kcal
Összesen
4159
Kcal
- 4% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 13% Zsír
A tésztához
-
22.5g rétesliszt82 kcal
-
12.4g tojás16 kcal
-
22.5g sárgarépa8 kcal
-
9.5g napraforgó olaj84 kcal
-
18.7g porcukor72 kcal
-
0.7g vaníliás cukor3 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0.9g sütőpor0 kcal
A mázhoz
-
7.5g porcukor29 kcal
-
2.1g vaj15 kcal
-
3g tojásfehérje2 kcal
-
0.2g citromlé0 kcal
Összesen
311
Kcal
- 4% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
C vitamin:
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 7 g
Zsír
-
Összesen 21 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 75 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 591.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 139 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 239 mg
-
Nátrium 177 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 77.4 g
-
Cukor 47 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 53.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 332 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 61 mg
-
Retinol - A vitamin: 53 micro
-
α-karotin 1160 micro
-
β-karotin 2771 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 184 micro
Összesen
521
Kcal
- 4% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
C vitamin:
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 56.3 g
Zsír
-
Összesen 167.7 g
-
Telített zsírsav 36 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 71 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 52 g
-
Koleszterin 600 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4734.7 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 157 mg
-
Kálcium 1111 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 125 mg
-
Foszfor 1908 mg
-
Nátrium 1417 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 618.9 g
-
Cukor 374 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 424.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2653 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 56 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 45 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 200 micro
-
Kolin: 487 mg
-
Retinol - A vitamin: 420 micro
-
α-karotin 9284 micro
-
β-karotin 22165 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 3 micro
-
Lut-zea 1468 micro
Összesen
4159
Kcal
- 4% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
C vitamin:
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 4.2 g
Zsír
-
Összesen 12.6 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 45 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 354.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 83 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 143 mg
-
Nátrium 106 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 46.3 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 31.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 199 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 36 mg
-
Retinol - A vitamin: 31 micro
-
α-karotin 695 micro
-
β-karotin 1660 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 110 micro
Összesen
311
Kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
3 db tojás
-
1.5 dl napraforgó olaj
-
25 dkg porcukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 csomag sütőpor
A mázhoz
-
10 dkg porcukor
-
2 ek vaj
-
1 db tojásfehérje
-
1 teáskanál citromlé
Elkészítés
A tésztához
- A cukrot kikavarjuk a tojássárgákkal és az olajjal.
- Hozzáadjuk az apróra reszelt sárgarépát, a vaníliás cukrot és a sütőporos lisztet. Alaposan összekavarjuk.
- Kis fahéjjal vagy citromhéjjal ízesítjük.
- A tojásfehérjékből habot verünk.Óvatosan a masszához forgatjuk
- Sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk, és előmelegített sütőben sütjük.
- A máz hozzávalóit kb. méz sűrűségűre kavarjuk, és a kihűlt tortát bevonjuk vele. Díszítésnek használhatunk marcipánrépát.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 2548
- Tegnapi nézettség: 168
- 7 napos nézettség: 1261
- Össznézettség: 900295
- Feltöltés dátuma: 2011. április 21.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:

NS
17522 recept
Nem csak nyuszikáknak. Finom, puha piskóta. Fiúkkal érdemes csak fogyasztás után közölni az összetevőket :).
Hozzászólások (71)
-
istenem, de gyönyör? ez a kép.....és a torta is. mindkett?höz gratulálok.
Azt kérdezném,hogy hány centi átmér?j? torta forma?Meg hány tojásfehérjét használsz a mázhoz?Válaszod el?re is köszi.
A tortaforma kb. 24 cm-es. A mázhoz elég egy tojás fehérje. Ha kiváncsi vagy a többi húsvéti ötleteinkre akkor látogass el ide: www.tearoom.hu
Kedves TeaRoom! Gratulálok a tortához, egyszer?en gyönyör?, a fotó nemkülönben! Igazán hangulatos, jókedv? kép. Nem tartozik a kedvenceim közé a répatorta, de biztos vagyok benne, h. el lehet úgy készíteni, h. nem t?nik fel, mib?l van. Ezt a receptet el is mentem, mert nagyon bizalomgerjeszt?. :-) Üdv: Gabi
Én is csak csatlakozni tudnék a többiekhez..nagyon magával ragadó ez a kép.Olyan otthonos :) Ha jól látom a képen,18-20 cm körüli formában süthetted,de er?síts meg minket benne :)
Kedves TeeRoom! Olyan gyönyör? ez a fénykép, a színek, a torta, már csak sütni kell :-)))))) Szép napot! Éva-Anyóca
Gyönyör?, mentve, köszönöm :) Üdv: Zsuzsa
Gyönyör?, mentve, köszönöm :) Üdv: Zsuzsa
Ez csudaszép!!! Gratulálok a tehetségedhez - mind sütés, mind pedig fotózás terén -, TeaRoom! Üdv, Heni
Gyönyör?! Húsvétra ez lesz az egyik süti, köszönöm a receptet:)
Köszönjük a dícséreteket! :) A tortaforma kb. 24 cm-es. A mázhoz elég egy tojás fehérje. Ha kiváncsiak vagytok a többi húsvéti ötleteinkre akkor látogasatok el ide: www.tearoom.hu Mindenkinek sok finomságot húsvétra!
holnap megsütöm :)
sziasztok!! Isteni a recept, a tészta nagyon nagyon finom, de nekem a máz annyira nem sikerült, hogy lekapartam a süti tetejér?l.. a vaj is kicsapódott benne, nem is szilárdult meg.. valami tipp, hogy tökéletes legyen? verjek el?ször kemény habot a fehérjéb?l a cukorral, és használjak kevesebb vajat? és azt olvasztva vagy szobah?mérsékleten rakjam bele? nagyon hülye vagyok, hogy csak úgy összekutyultam?
szia hát ez az a dolog aminél nehéz arányokat pontoan leírni mert érzésre kell egy kenhet? mázat készíteni. A vaj ne legyen forró de olvaszd meg kicsit, keverd robotgéppel hozzá a cukrot amík habos nem lesz és ehhez jöhet kevés tojásfehérje (van, hogy egy még sok is) és citromlé. Ha így is túl folyús akkor játszadozni kell még cukorral és vajjal... Miel?tt rákened atortára kicsit lehet h?t?ben h?teni. Remélem legközelebb sikerül!
szia hát ez az a dolog aminél nehéz arányokat pontosan leírni mert érzésre kell egy kenhet? mázat készíteni. A vaj ne legyen forró de olvaszd meg kicsit, keverd robotgéppel hozzá a cukrot amíg habos nem lesz és ehhez jöhet kevés tojásfehérje (van, hogy egy még sok is) és citromlé. Ha így is túl folyós akkor játszadozni kell még + cukorral és vajjal... Miel?tt rákened a tortára kicsit lehet h?t?ben h?teni. Remélem legközelebb sikerül!
nekem finom lett a tésztája, de a cukormáz nagyon ronda lett, oldalt lefolyt :/
Én cukormáz helyett porcukorral elkevert mascarpone krémet teszek a tetejére, az nem szilárdul meg annyira de nagyon finom, egy kis citromhéjat is lehet bele reszelni:)