Banán

Banán

Leírás

Vitaminokban, nyomelemekben és szénhidrátban gazdag, tápláló déligyümölcs, A banán a negyedik legfontosabb növény a világon, a rizs, búza és kukorica után. A legnagyobb banánültetvények Közép-Keleten, Közép- és Dél-Amerikában találhatók. Vásárláskor kemény, enyhén zöld példányokat válasszunk, a banán ugyanis szobahőmérsékleten utóérik! Fogyaszthatjuk nyersen, sütve, grillezve, de lisztet. pelyhet, chipset is készítenek belöle. Mivel a gyümölcs könnyen emészthető, ezért kisbabáknak is adható, a gyomorból hamar kiürül. Gyomorfekélyben szenvedők is ehetik, az orvostudomány gyógyhatásúnak tartja. A-, U-, E-vitamint, vasat, rezet, jódot, mangánt és foszfort tartalmaz. Jelentős szénhidrát tartalma miatt fogyókúrázóknak nem ajánlott. Téves az információ a banán magas kalcium tartalmáról, így a tej kalciumtartalmának pótlására, vagy a csontritkulás megtámogatására nem alkalmas. (Forrás: Wikipédia)

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Szobahőmérsékleten néhány napig eltartható. Valójában 13-16 ºC a banán ideális tárolási hőmérséklete, ily módon 5-10 napig is eláll. Hűtőbe semmiképpen se tegyük, mert megbarnul!

1243 találat (szűrt)

Címlapról ajánljuk

19 egészséges húsmentes fogás, ami a szivárvány minden színében pompázik

A természetben mindenütt megtalálható a sokszínűség: szerves része életünknek, körülvesz és meghatároz bennünket. Minél több színt hozunk be az étrendünkbe, a szervezetünk is annál boldogabb lesz. Ezt vallja Sharon Palmer, híres dietetikus és könyvszerző is, aki munkásságával a sokszínű növényi alapanyagok fogyasztását népszerűsíti. Üzenete ihlette ezt az összeállításunkat, fogadjátok sok szeretettel a Nosalty legszínesebb ételeit!

Nosalty

További cikkek