Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Banános muffin

Banános muffin
Banános muffin
40 perc / előkészület: 15 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (20)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Elég gyakran van érett banán, és ilyenkor sütök belőle muffint. A Nagy süteménykönyvben találtam. (Gabula András-Halmos Monika-Korpádi Péter-Patyi Árpád) Sokat sütöm, mert ez a fiam kedvence.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Hogy ne legyen egyforma, csoki helyett mazsolát, szárított gyümölcsöt, esetleg friss gyümölcsöt használok.

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. Megpucoljuk a banánt, villával szétnyomkodjuk. Hozzáadjuk a tojást, tejet és az olvasztott vajat.
  2. Alaposan keverjük össze. A lisztet szitáljuk át, adjuk hozzá a sütőport, a cukrot, keverjük össze, és vegyítsük a banános masszához.
  3. Végül adjuk hozzá a tört csokoládét, óvatosan keverjük össze.
  4. A tésztát kanalazzuk a kivajazott, kilisztezett formákba 3/4 részig.
  5. Előmelegített sütőben megsütjük.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 41
össznézettség: 118 727
elküldve: 22
receptkönyvben: 590
elkészítve: 59/77
Facebookon megjelent: -

szakács

helena26

Mióta szakács: 2011.09.18.
458 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: muffin
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

banános-csokoládés muffin, banános sütemény csokidarabokkal

Hozzászólások (20)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Princesztus
Princesztus Sun, 2017-04-23 14:16

Szia!
Tényleg nagyon jó kis recept,külön jó,hogy nem kell hozzá robotgép,így el tudtam készíteni,mikor aludt a kislányom. Egy észrevétel:a leírásban hiányzik a cukor hozzáadásának a fázisa (majdnem kihagytam:)).

helena26
helena26 / helena26 Sun, 2017-04-23 16:01

Köszönöm,hogy figyelmeztettél rá,valóban kimaradt a cukor a leírásból csak a hozzávalókban szerepel..Azonnal kijavítom!

etu123
etu123 Wed, 2016-04-13 18:01

Sziasztok! Az normális ha ruganyos tesztája lett? Meddig sütöttètek?

helena26
helena26 / helena26 Thu, 2016-04-14 14:19

Kedves etu123!
Ennek a muffinnak teljesen más a tésztája,mint egy átlagos piskótának. Olyan ruganyos, a kanálról kell lerázni, de könnyendén, nem kézzel kell segíteni, esetleg szükség szerint egy kicsi tejjel még higítani. Viszont a tésztája nagyon finom puha marad napokig, ha egyáltalán marad belőle. Én 170-180 fokon sütöm és ajánlott a tűpróba.
Üdvözlettel,Helena

nicy
nicy Fri, 2015-11-27 20:56

Jo kis recept! Finom,es allagra is pont jo.
Köszi a receptet!

liana001
liana001 Tue, 2015-09-15 10:45

Finom lett! Cukor helyett glukononnal és fele részben Graham liszttel készítettem. Tejből kicsit kevesebbet tettem. Sikere volt! :-)

helena26
helena26 / helena26 Mon, 2015-09-21 22:01

Kedves liana001!
A recept valójában csak útmutató, ízlésünk szerint alakítható.Örülök, hogy sikert arattál vele.
Üdvözlettel,Helena

EvelinTekla
Evelin Tekla / EvelinTekla Fri, 2015-01-30 20:52

Sajnos nekem nem jött össze. A 2.5 dl tejjel túl híg lett a tészta, tettem még bele lisztet, de így is beleragadt a papírba. Ízre nagyon finom lett.

helena26
helena26 / helena26 Fri, 2015-01-30 21:29

Sajnálom,hogy nem sikerült, de nekem ilyen problémám nem volt, pedig a recept szerint készítem. A recept a Nagy süteménykönyvből van, pontosan az szerint készítem. Akkor a tejet legjobb nem egyszerre adni hozzá, inkább szükség szerint.
A papírba nekem is beleragadt, ezért silikon formába sütöm, abba biztos nem ragad bele.
Üdvözlettel,Helena

EvelinTekla
Evelin Tekla / EvelinTekla Fri, 2015-01-30 21:50

Köszönöm a tippet, legközelebb megpróbálom úgy, hiszen az íze tényleg igazán intenzív és kellemes volt.
Üdvözlettel, Evelin.

Mizoka91
Mizoka91 Mon, 2014-03-10 20:51

Kedves helena26!
Ma sütöttem egy adag muffint a recepted alapján, nagyon finom lett! Annyit változtattam, hogy cukor helyett folyékony édesítőt tettem bele, sima liszt helyett grahamlisztet, csoki helyett pedig aszalt vörös- és feketeáfonyát akartam, de amikor kibontottam a zacskót, láttam hogy vannak a csomagban étcsokidarabok az aszalt áfonyák között, szóval az is ment bele. Nagyon puha és omlós lett, biztos még fogok ilyet csinálni. Köszönöm, hogy feltöltötted a receptet!
Üdv, Niki

helena26
helena26 / helena26 Tue, 2014-03-11 17:36

Kedves Mizoka91!
Örülök,hogy nálatok is sikert aratott a muffin recept. Én is gyakran sütöm,mert gyakran akad érett banán, és arra meg nagyon megfelel. A fiam és a férjem kedvence. Variálni meg bármivel lehet! További jó sütést kívánok
üdvözlettel,Helena

petruss
petruss Sun, 2012-12-16 18:32

Életem első muffinja, nagyon finom, puha, omlós lett, tökéletes a recept! Szeretjük a banánt és a csokit is, remek párosítás :) ! köszönöm !

ruzsi3
ruzsi3 Wed, 2012-12-12 18:54

Szió,
köszönöm szépen nagyon jó recept, fahéjat is tettem bele, nagyon illett hozzá :)
Ajánlom mindenkinek .

helena26
helena26 / helena26 Wed, 2012-12-12 21:36

Nagyon szívesen! A fahéj nagyon jó ötlet,ezt meg én köszönöm.
Üdvözlettel:helena26

helena26
helena26 / helena26 Tue, 2011-11-08 22:24

A túl érett banán éppen erre tökéletes.
Nekem is van megint 3 darab,holnap megsütöm.A fiam és a férjem imádja.
Van,amikor csokidarabok vannak benne, vagy szárított gyümölcs,karácsony után a szaloncukorral készül ,csokoládés,citromos keksz darabok,húsvétkor darabokra tört tojás,nyuszi,mikor mi van éppen elfekvőben.Így sosem egyforma és a banán elfogy.

Darvell
Darvell Tue, 2011-11-08 19:14

Szia!

Ez nagyon jó ötlet, eddig nem tudtam mit csináljak a már túlérett banánnal itthon, de most már megvan a megoldás. :)

638
banán 1 db
tej 250 ml
tojás 1 db
vaj 6 dkg
finomliszt 18 dkg
sütőpor 2 tk
cukor 12 dkg
csokoládé 10 dkg
vaj 1 ek
finomliszt 1 evőkanál