r
Nosalty Logó

Vakondtúrás torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Szintia
Vakondtúrás torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

Összesen 1037 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

Összesen 4144 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

Összesen 244 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.7 g

Zsír

  • Összesen
    73.8 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    365 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1560.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    373 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    122 mg
  • Foszfor
    652 mg
  • Nátrium
    374 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    86.3 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    192.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    448 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    78 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    210 mg
  • Retinol - A vitamin:
    439 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    99 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    336 micro
Összesen 1037 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    66.6 g

Zsír

  • Összesen
    295.1 g
  • Telített zsírsav
    134 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    103 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    42 g
  • Koleszterin
    1462 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6241.1 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    122 mg
  • Kálcium
    1493 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    487 mg
  • Foszfor
    2607 mg
  • Nátrium
    1495 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    345.2 g
  • Cukor
    194 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    768.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1792 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    43 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    313 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    238 micro
  • Kolin:
    840 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1757 micro
  • α-karotin
    78 micro
  • β-karotin
    396 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1345 micro
Összesen 4144 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    17.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    368.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    154 mg
  • Nátrium
    88 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.4 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    104 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 244 Kcal

Hozzávalók

A piskótához

A töltelékhez

Elkészítés

A piskótához

  1. Előmelegítjük a sütőt. Sütőpapírral kibélelünk egy 26 cm átmérőjű tortaformát.
  2. Szétválasztjuk a tojásokat, a fehérjéket kemény habbá verjük. A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük, és belecsurgatjuk az olajat. A lisztet összeszitáljuk a kakaóporral és a sütőporral, majd a fehérjehabbal váltakozva óvatosan a tojássárgákhoz forgatjuk. A tésztát a formába öntjük.
  3. Középfokozaton kb. 30 perc alatt készre sütjük. (Tűpróba!) Kiborítjuk a formából, rácson hűlni hagyjuk.
  4. A kihűlt torta tetejére késsel "rajzolunk" egy kört a külsejétől 2 cm-re. Kb. 2 cm mélyen bemetszük, majd az így nyert belső körünket egy kiskanállal 2 cm mélyen kikaparjuk. Ezt a morzsolt tésztát félretesszük.
  5. Elkészítjük a tölteléket: a tejszínhabot, porcukorral és habfixálóval kemény habbá verjük. Lyukas fakanállal óvatosan beleforgatjuk a csokilencsét vagy a tortadarát.
  6. A megtisztított banánokat hosszában félbevágjuk, és megkenjük citromlével. A lapos oldalukkal lefelé a kivájt torta aljára sorakoztatjuk azokat.
  7. A tejszínhabot félgömb alakban ráhalmozzuk a tortára. A félretett, szétmorzsolt tésztával mindenhol befedjük, enyhén rányomjuk.
  8. Letakarva egy éjszakára hűtőbe tesszük! Tényleg adjunk neki egy éjszakát!!! A piskóta így kellően megpuhul, nem morzsálódik és gyönyörűen szeletelhető.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 47
  • 7 napos nézettség: 425
  • Össznézettség: 500662
  • Feltöltés dátuma: 2008. augusztus 15.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Vakondtúrás torta
Szintia 89 recept

Honey lányom 3. születésnapjára készítettem, nagyon örült neki!

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Végre egy olyan tortarecept, amely jól palástolja a kisült tészta alakjának fogyatékosságait: nem baj, ha púposra, vagy éppen horpadtra sikeredik! Gondolom, más gyümölccsel, vanília- vagy mascarpone-krémmel is tölthet?, sokféleképpen variálható ez az alap-recept.

800821

Ez a torta nagyon finom. Egyszer?, és nagy sikert lehet vele aratni. Én annyival egészítettem ki, hogy egy sor banán helyett két sort raktam, méghozzá úgy, hogy egy sor banán, majd hab, banán, és újra hab. Nagyon fonom lett.

Szintia

Kísérletezz bátran Panerika! ;) Szintia

Törölt felhasználó

Szia! Azt szeretném megkérdezni, hogy kb mekkora torta lesz? Mondjuk hasonlítsuk a bolti, dobozoshoz. A másik, mennyire lesz szilárd így a hab? Más formát is "enged" magából? Köszönöm a választ! :) Edit

Szintia

Kedves Edit! Kb. akkora, mint a "bolti" torta. A tejszín a habfixálóval felverve nagyon jó, szilárd habot ad. Kupolát könnyedén formálhatunk bel?le! Te milyen formát szeretnél?

Törölt felhasználó

Szia! Köszönöm a gyors válaszodat. :) Hát, én megtripláznám a mennyiséget és hegyvonulatban gondolkozom, középen völgyel, amiben majd megy a THOMAS ( ez fontos. :) ) vonat.

Szintia

Jó ötlet!:) Remélem sikerül, amit elképzeltél!:)

Törölt felhasználó

Sikere volt. :D http://kep.ivpicture.hu/167088.jpg

Törölt felhasználó

http://kep.ivpicture.hu/167090.jpg

Szintia

Szia Edit! Nagyon kreatív vagy, gyönyör? lett a tortád!:) Isten éltesse sokáig a Kisfiad!:) Szintia

édesség

Szia Edit! Nagyon tetszik ez az ötletes totra, amit készítettél! Gyakorlati kérdésem lenne. Betetted éjszakára a h?t?be, ha igen, mivel takartad le? Vagy az nap volt a "nagy nap", amikor elkészült, így be se került a h?t?be? Köszi a segítséged, üdv. : édesség

Amaretto

Hany adag tortabol keszult a Thomasos? A kep alapjan elsore azt gondoltam volna, hogy dupla, de 4 dombocska van, akkor gondolom, meg tobb? Az aljan ugyanugy a kerek piskota alap van? Az egyik fiam aprilisban volt 1, neki megcsinaltam az eredeti vakondturast, de itt nem csinalnak szemelyre szabott marcipan figurakat, ugyhogy magam keszitettem (eletemben eloszor). Nagyobbik fiam most vasarnap lesz 4 es imadja a Thomast, ugyhogy gondoltam, ot azzal lepem meg. :)

Törölt felhasználó

Kedves Edit, ez nagyon eredeti lett! :) Mrs. Smith

Törölt felhasználó

Hát aki ezt a tortát kapta nagyon szerencsés és boldog lehet !!!!!!!!!!:)))))))))))))))) , hogy ilyen ügyes és aranyos mamája van !

Szintia

Nagyon-nagyon kedves vagy Anyócácska!:) Szintia

mesterke0505

Régen megvettem a boltból az alapreceptet az is nagyon jól sikertült, de így hogy mindent én csinálok meg nagyon tuti. Isteni lett Köszi hogy feltetted a receptet Üdv: mesterke

Szintia

Örülök, hogy jól sikerült Mesterke!:))

Törölt felhasználó

Szia! Én is mindig a boltban kapható dobozos változatot csináltam. Ezt még nem próbáltam ki, de nagyon izgatja a fantáziámat. Az bolti krémbe, ha jól emlékszem babános krémet is rakni kell. Szerinted elrontanám a te változatodat, ha a krémbe összenyomnék egy kis babánt? Hogy minél babánosabb legyen, vagy így is elég banános? Köszi: Csilli

Szintia

Kedves Csilli! Dehogy rontanád el, s?t jó ötlet!:) Javaslom cseppents a banánpépre egy pici citromlevet, hogy ne barnuljon be! Kíváncsi vagyok, hogy sikerül!;) Szintia

Törölt felhasználó

Köszi!

Törölt felhasználó

Szia! Bocsi, még 1 buta kérdés! Pontosan hány fokon kell sütni? Köszi:Csilli

Szintia

Szia Csilli! 180 °C-on kell sütni!:) Sok sikert! Szintia

Törölt felhasználó

Köszi a gyors választ!

Törölt felhasználó

Kedves Mennyei Manna! Nekem 17 cm-es tortaformám van, ahhoz szerinted hány tojásból gyártsam a piskótát? Én 3-ra gondoltam, viszont a krém mennyiségét megtartanám. Véleményed szerint nem lesz túl krémes? Köszi el?re is a válaszod, szia: Orsi Ui: további sikereket kívánok Neked a konyhádban!

Szintia

Jónak t?nik a három tojásos piskóta, de talán négytojásosból kényelmesebben elég lenne a tetejére is! A krém, ha sok volna tortára, pohárkából, kanalas krémként fogyasztható! Ez egy nagyon könnyed süti, biztosan minden kimaradó porcikája elfogy!;)) Sok sikert! Szintia

Törölt felhasználó

Biztos nagyon finom. Ezt feltétlenül kipróbálom.

Szintia

;))

Törölt felhasználó

nekem ma van a szülinapom és mivel ez a kedvencem anyukám ezt csinált :D na mindegy a lényeg hogy mindenkinek ajánlom. én nem szeretem a krémes cuccokat de ez nagyon finom.

Szintia

Sok Boldog Szülinapot Kívánok, telje(süljön) minden álmod!:)) Szintia

Hozzávalók

A piskótához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

Így szerepelt Veres István és csapata a Bocuse d'Or döntőjén...

Lezajlott a világ egyik legnívósabb gasztronómiai versenyének döntője. A magyar csapat, Veres István vezetésével kiváló munkát végzett Lyonban, és emberpróbáló helytállásukkal megmutatták a zsűrinek, hogy mi mindenre képesek, még ilyen nagy nyomás alatt is. Fantasztikus tálak és ételek kerültek ki a kezük alól, szívből gratulálunk nekik!

Nosalty

További cikkek

Egy meglepő eszköz kell az igazán omlós linzerhez

Biztos sokan ismerjük azt a klasszikus túrós-kakaós linzert, aminek különlegessége a tészta reszelésében rejlik. Ez a fantasztikus technika adja a sütemény utánozhatatlan állagát, amit kóstolva felmerülhet bennünk a kérdés: miért nem használjuk ezt többször?