Májusi csemege – gasztrohétvégék

Tökéletes programot kerestek a májusi hétvégékre? Összeállítottuk! Országszerte tombol a gasztrofesztivál-szezon – tartsatok és csemegézzetek velünk!

2012. május 4–6. Kenyér- és péksütemény-fesztivál, Budapest

Alapvető táplálékunk, ami nem maradhat ki a mindennapi étkezésből – természetesen nem mindegy, milyen minőségben. Ha szeretitek a roppanós héjú, foszlós kenyeret, szívesen kóstolgattok forró péksüteményeket és keméncéből frissen kibújt lepénykenyereket, akkor május első hétvégéjén a Várban a helyetek a Kenyér- és péksütemény-fesztiválon!

Még több információ itt >>

A NoSalty is járt itt >>

2012. május 4–6. Rosalia, Budapest

Igazi, frissítő nyári kedvenc, üde, zamatos, könnyed, selymes – ha ti is szeretitek a rosé borokat, ott a helyetek a budapesti Larus Rendezvényközpontban, ahol a teljes magyar roséválaszték majdnem összes tagja képviselteti magát. A rendezvény alatt a borok szabadon kóstolhatók, és nehogy időnek előtte a fejünkbe szálljon, ötletes falatkákból és borkorcsolyákból is szemezgethetünk.

Még több információ itt >>

2012. május 5. Római parti országos halászlé-fesztivál, Budapest

A Római part mindig az evezősök paradicsoma volt – akkor sem pihennek a lapátok, amikor a parton rotyog a tűz a halászlé alatt. Egész napos evezőverseny, Óbudai maraton, folklórprogramok és táncbemutatók várják a halászlé szerelmeseit május első szombatján a főváros legsportosabb partszakaszán.

Még több információ itt >>

2012. május 10–13. Pálinkafesztivál, Budapest

Egy kis itóka, ezúttal a Várban. Az egyik legnépszerűbb hungarikum, a pálinka, lesz a főszereplő, remek sajtok és isteni házi kolbászok kíséretében. A 25-féle pálinka és házi ínyencségek mellett a Barackos udvarban, stílusosan, barackos finomságokat kóstolhatnak a látogatók.

Még több információ itt >>

A NoSalty is járt itt >>

2012. május 11–13. Ízek, táncok, jó szomszédok, Hévíz

Ha kíváncsiak vagytok a horvát, román, erdélyi és ukrán gasztronómiára és kultúrára, május második hétvégéjén irány Hévíz, ahol háromnapos rendezvény keretében belekóstolhattok a környező népek ételeibe, megnézhetitek a táncaikat, ismerkedhettek a kultúrájukkal. Ha pedig tetszett a felhozatal, a helyi és külföldi termelők kézműves termékeit meg is vásárolhatjátok, hogy minél tovább tartson a gasztroélmény!

Még több információ itt >>

2012. május 18–20. Szakácstanulók országos szabadtéri főzőversenye, Mezőkövesd

Jön a nyár, kezdődik a bográcsszezon. A mezőkövesdi rendezvényen most nemcsak bográcsos remekek között lehet válogatni, hanem a legjobb, otthon készített, házi süteményt is megkóstolhatjuk – természetesen, miután a közönség a zsűrivel együtt megszavazta. A rendezvény második napján, a polgármesterek főzőversenyén pedig tanúi lehetünk, hogyan bánnak a bográccsal 40 kistelepülés első emberei.

Még több információ itt >>

2012. május 25–27. Balatoni folklór napok és pörköltfőző verseny, Révfülöp

Még egy pörköltfőző verseny, az ország másik végéből, Révfülöpről. Lesz itt pörkölt minden mennyiségben – a látogatók válogathatnak a marha-, birka-, nyúl-, kakas- és tojáspörköltekből.

Még több információ itt >>

2012. május 25–27. Hajdúszoboszlói grillétel- és sörfesztivál, Hajdúszoboszló

Hideg sör és frissen sült grillétel – tökéletes nyári vacsora! A pünkösdi rendezvény célja, hogy bemutassa, melyik grillételhez milyen sör illik leginkább. Aki maga is szívesen izzítja be a kerti grillt, mindenképpen látogasson el az észak-alföldi városba!

Még több információ itt >>

2012. június 1–3. Főzdefeszt sörfesztivál, Budapest

A második kézműves sörfesztivált május második hétvégéjén rendezik a Mikszáth téren, ahol az éttermek különleges, az alkalomhoz illő fogásokat kínálnak, a látogatók pedig találkozhatnak a hazai sörfőzők egyre népesebb táborával, és kedvükre fogyaszthatnak a zamatos, házi sörből.

Még több információ itt >>

2012. május 31– június 3. Time for Wine, Budapest

Borfesztivál, Budapest szívében ahol a legismertebb és kevésbé ismert pincészetek állítják ki a boraikat. Ide a megfáradt vendégek akár munka után is betérhetnek egy pohár száraz vagy édes nedüre.

Még több információ itt >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?