r
Nosalty Logó

Sült camembert

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
P.
Sült camembert
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 657 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 657 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 249 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.2 g

Zsír

  • Összesen
    50.2 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2127.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    505 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    513 mg
  • Nátrium
    1017 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    160.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    290 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    95 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    288 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 657 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.2 g

Zsír

  • Összesen
    50.2 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2127.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    505 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    513 mg
  • Nátrium
    1017 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    160.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    290 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    95 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    288 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 657 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    19 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    805.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    191 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    194 mg
  • Nátrium
    385 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    110 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    109 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 249 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A camembert tetején kis késsel vágásokat ejtünk. Ebbe nyomkodjuk az apróbb darabokra vágott fokhagymát, almát, diót és a friss fűszerleveleket. Szárított esetén csak szórjuk meg vele.
  2. Tepsibe vagy jénaibatesszük. Olajat és bort öntünk alá ízlés szerint, amit aztán később ki lehet tunkolni.
  3. Kissé sózzuk, borsozzuk, majd előmelegített sütőben átsütjük.
  4. Tálaláskor kinyitjuk a tetejét, és friss, ropogóskenyérrelvagypéldául krumplivaltunkoljuk ki a belsejét. Citromolajjal ízesített salátát vagy balzsamecetes rukkolát kínálunk mellé.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 12
  • 7 napos nézettség: 66
  • Össznézettség: 71905
  • Feltöltés dátuma: 2010. július 19.

Ajánló

Sok recepttel találkoztam, ahol a sajtot alufóliába bugyolálják alulról, hogy ne follyon szét...Most kérdem én: szétfolyt ez a sajt a képen? Na ugye. Nem kell alufólia.  Azért van a camembert keményebb kérge, hogy az megfogja. Bánjunk vele óvatosan, amikor beletuszkoljuk a hozzávalókat és akkor nem lesz semmi gond. Elvileg előételként szevírozzák, de ultrabrutál tömény. Fejenként vacsira egy kis sajt elég lehet. pH besorolás: erősen savasít - a szenya nemespenész miatt főleg. Erről bővebb tudnivalókat itt olvashatsz.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Nem vagyok oda Stahl Juditért. Mielőtt bárki azt mondja, hogy jaj, hát ez az ő receptje, ami az X. könyvben van - nem, nem az. De akkor az ötlet biztosan tőle. Nem, nem tőle. Ő is csak annyit tett, hogy lefordított egyet az interneten keringő receptekből magyarra. Aztán megsütötte és publikált egy nagyot. (Közben megnyugodva láttam, hogy van fenn már az oldalon hasonló, de az más forrásból van.) Ez az étel itt már akkor hódított, amikor otthon a hét vezér még nem is látszott a horizonton... Na jó, annyira nem régi. Hiszen az első camembert a XVIII. században készült el, majd láttak napvilágot az elkészítés legkülönbözőbb fajtái. Mindenesetre  a sült camembert receptje nem új találmány, esetleg nekünk az. A németek, franciák már rég tudják, mi a jó, sütik és eszik, tunkolják ezek mindenhogy a legkülönfélébb változatokat. Mi is szeretjük nagyon. Igazán akkor kattantam rá, amikor egyszer útban voltam autóval hazafelé Magyarországra, és megálltam Linzben az unoktestvéreméknél. Ő dobott be a sütőbe fokhagymával összetűzdelt, fehérborral leöntött sajtot. Ott, akkor annyira jól esett, hogy másfél nagyméretű camit benyomtam, ez a képen látható adag háromszorosa. Mondogattam is milyen jó, azt mondta Tündi, valamelyik otthoni celeb főzős idiótashowban látta. Na ja... De nem baj, tép előre a gasztronómiánk rohamos sebességgel.  Hát, íme a sült camembert, ahogyan mi szeretjük.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Fényképfelimer? verseny sokadik forduló: ez is bejött. :))) Én sem szeretem Stahl Juditot. Pontosabban az túlzás, hogy nem szeretm, de nem vagyok oda érte. Szerintem elég középszer?, bocsánat, ha ezzel megbántottam ?t, vagy valamelyik rajongóját...

P.

:-D Pedig ez a kép még nem is sikerült olyan Eszteresre - vagy lehet, hogy mégis... :-p

Dacota

Eszi, ez gyönyör?! És milyen finom lehet...ez lesz a következ? jutalomkajám (ti: mikor mindegy, hogy savas is, meg zsíros is:D) Nagyon köszi, mentve! Puszi: Nóra

P.

Nórám, ez ultrazsíros, megasavas, brutálfinom. mindenképpen jutalomkajának - only in emergency tényleg durva... ha másnap reggel elmész vérvételre, biztos, hogy koleszterincsökkent?t fognak felírni... :-p

Törölt felhasználó

Eszti, nálam egy szakács van, aki mindent visz, Gordon! Egyéniség! Rengeteg "szakácskodó" csak gyenge másolata valamelyik befutott szakácsnak. És ha jobban belegondolok, szinte minden magánszorgalomból "szakácskodó", hírnévre pályázó egy gyenge másolat. Kevés az egyéniség:( Juditunk egy az egyben lemásolta Nigella-t. Ami viszont el nem vehet? t?le, az, hogy ügyesen csinálja. Szerintem! Kataakiitthonvan PS: ja és a recept:) Az almát csak a camemberttel eszem meg. Szóval jó az anyag:)

P.

értem, értem, hogy otthon vagy, csak sose látlak onlány. na, majd megpróbálok átdobni egy üzit, hátha épp ott leszel... :-)))

Gerzsó

Ezt most mindjárt, vigaszul magamnak... de mi az a jobbszélén az a nyitott száju cápaszerü valami?Puszi Zsóka néni.

P.

Hát, Zsóka néni, ott az történt, hogy kinyitottam a sajtot, hogy látszódjon egy kicsit a belseje. Lehet, hogy mégsem sikerült egészen jól... :-D Nem, az nem cápa. Viszont finom! Puszi! Szárad már?

Gerzsó

Én is sajtra tippeltem, csak a humor kedvéért írtam. Nagyon is jól sikerült, csak nem voltam egészen biztos, hát nem úgy néz ki mint egy kis cápafióka? Szeletelt sajttal csináltam, minden volt itthon, tényleg nagyon, nagyon finom volt! Köszi. Szárad, de lassan. A tapéta, a festék néhol lejött, a parketta kicsit deformálódott, a t?zoltók, ment?sök aranyosak, kedvesek voltak, de az idegeim kicsit megroggyantak, különben jól vagyok. Puszi.

Törölt felhasználó

Zsóka néni beázott? :( Vagy árvíz? Juci

Gerzsó

Lehet, hogy félreérthet? amit írtam. Én a szeletelt sajtból pici tölcsért csináltam, abba dugtam diót. Nem a camembert nyitottam ki, de most fogtam föl, hogy te hogy csináltad. Hiába na, fáradt vagyok. Jó éjszakát, puszi.

Kephera

Lehet tudni, hogy kb. meddig kell sütni?

P.

Szia Kephera! A No Salty-n a sütések, f?zések idejét mindig a fényképen feltüntetve keresd. Ott megtalálod, ebben az esetben kb. 20 perc. Eszter

Kephera

Ahhh...köszi! Elvakított a fotó szépsége! :-)

Törölt felhasználó

Szia! Örömmel látom, hogy ismét megjelentek a ph besorolások...:-) Köszi! Üdv, Zsani

Törölt felhasználó

Szia! Kipróbáltam,nagyon finom lett és nagyon könny?. Köszi

Törölt felhasználó

H??! Ezt hogyan tudom a kedvencek közé rakni? Mennyei volt! Örültem, ha Nekem is marad! Köszönöm!

P.

Ott van a kép alatt balra egy csík, ami azt mondja: Receptkönyvbe. Azt nyomd meg. :-)

Törölt felhasználó

Most fedeztem fel ezt az oldalt és nagyon tetszik. Nagyon áttekinthet? és jó ötlet, hogy szinte minden ételnek van története:) Ezt fogom a holnapi vacsorára el?ételnek elkészíteni a barátainknak:)

P.

Isten hozott az oldalon! :-) Sok-sok recept vár még kipróbálásra, de remélem, ez is ízleni fog! Eszter

Törölt felhasználó

Szia! :) mennyi olívaolajat öntsek hozzá?

P.

Kb. kicsivel több, mint fél decit és ugyanennyi bort. Bár az utóbbi jobban megszaladhat... ;-)

Törölt felhasználó

köszi :) ez lesz az ebédem,megírom milyen lett ;)

Törölt felhasználó

Nagyon kell alá olaj? Valahogy húzódozom t?le. Azt meg végképp nem tudom elképzelni, hogy olajat tunkolgassak:))) Ha csak egy pici bor?

P.

Az olaj tunkolgatása, a jó olívaolajé olyan, mint egy szeánsz. Valójában az olaszoknál legalább annyira hétköznapi a kenyeret csak olajjal enni, mint nálunk vajjal. Ha neked ez mégsem elképzelhet?, akkor hagyd ki.

CamelX

A recept els?osztályú, a leírást és ajánlást meg élvezet volt olvasni :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek