Sült camembert
- 11% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 11% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 11% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 27.2 g
Zsír
-
Összesen 50.2 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 86 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2127.4 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 505 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 67 mg
-
Foszfor 513 mg
-
Nátrium 1017 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.9 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 160.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 290 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 22 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 95 micro
-
Kolin: 32 mg
-
Retinol - A vitamin: 288 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 20 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5 micro
- 11% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 27.2 g
Zsír
-
Összesen 50.2 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 86 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2127.4 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 505 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 67 mg
-
Foszfor 513 mg
-
Nátrium 1017 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.9 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 160.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 290 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 22 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 95 micro
-
Kolin: 32 mg
-
Retinol - A vitamin: 288 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 20 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5 micro
- 11% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.3 g
Zsír
-
Összesen 19 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 33 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 805.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 191 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 26 mg
-
Foszfor 194 mg
-
Nátrium 385 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 60.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 110 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 36 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 109 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 7 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2 micro
Hozzávalók
Elkészítés
- A camembert tetején kis késsel vágásokat ejtünk. Ebbe nyomkodjuk az apróbb darabokra vágott fokhagymát, almát, diót és a friss fűszerleveleket. Szárított esetén csak szórjuk meg vele.
- Tepsibe vagy jénaibatesszük. Olajat és bort öntünk alá ízlés szerint, amit aztán később ki lehet tunkolni.
- Kissé sózzuk, borsozzuk, majd előmelegített sütőben átsütjük.
- Tálaláskor kinyitjuk a tetejét, és friss, ropogóskenyérrelvagypéldául krumplivaltunkoljuk ki a belsejét. Citromolajjal ízesített salátát vagy balzsamecetes rukkolát kínálunk mellé.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 667
- Tegnapi nézettség: 54
- 7 napos nézettség: 168
- Össznézettség: 85859
- Feltöltés dátuma: 2010. július 19.
Ajánló
Sok recepttel találkoztam, ahol a sajtot alufóliába bugyolálják alulról, hogy ne follyon szét...Most kérdem én: szétfolyt ez a sajt a képen? Na ugye. Nem kell alufólia. Azért van a camembert keményebb kérge, hogy az megfogja. Bánjunk vele óvatosan, amikor beletuszkoljuk a hozzávalókat és akkor nem lesz semmi gond. Elvileg előételként szevírozzák, de ultrabrutál tömény. Fejenként vacsira egy kis sajt elég lehet. pH besorolás: erősen savasít - a szenya nemespenész miatt főleg. Erről bővebb tudnivalókat itt olvashatsz.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Nem vagyok oda Stahl Juditért. Mielőtt bárki azt mondja, hogy jaj, hát ez az ő receptje, ami az X. könyvben van - nem, nem az. De akkor az ötlet biztosan tőle. Nem, nem tőle. Ő is csak annyit tett, hogy lefordított egyet az interneten keringő receptekből magyarra. Aztán megsütötte és publikált egy nagyot. (Közben megnyugodva láttam, hogy van fenn már az oldalon hasonló, de az más forrásból van.) Ez az étel itt már akkor hódított, amikor otthon a hét vezér még nem is látszott a horizonton... Na jó, annyira nem régi. Hiszen az első camembert a XVIII. században készült el, majd láttak napvilágot az elkészítés legkülönbözőbb fajtái. Mindenesetre a sült camembert receptje nem új találmány, esetleg nekünk az. A németek, franciák már rég tudják, mi a jó, sütik és eszik, tunkolják ezek mindenhogy a legkülönfélébb változatokat. Mi is szeretjük nagyon. Igazán akkor kattantam rá, amikor egyszer útban voltam autóval hazafelé Magyarországra, és megálltam Linzben az unoktestvéreméknél. Ő dobott be a sütőbe fokhagymával összetűzdelt, fehérborral leöntött sajtot. Ott, akkor annyira jól esett, hogy másfél nagyméretű camit benyomtam, ez a képen látható adag háromszorosa. Mondogattam is milyen jó, azt mondta Tündi, valamelyik otthoni celeb főzős idiótashowban látta. Na ja... De nem baj, tép előre a gasztronómiánk rohamos sebességgel. Hát, íme a sült camembert, ahogyan mi szeretjük.