r
Nosalty Logó

Kenyér 1.

Petra
Kenyér 1.
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

384
Kalória
12.1g
Fehérje
78.6g
Szénhidrát
1.5g
Zsír
138.2g
Víz
-
Koleszterin
2.9g
Élelmi rost
304.5mg
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 384 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 1535 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 164 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.1 g

Zsír

  • Összesen
    1.5 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1373.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    1170 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    78.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    138.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 384 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.5 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5492.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    155 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    106 mg
  • Foszfor
    456 mg
  • Nátrium
    4681 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    314.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    552.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    218 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    204 micro
Összesen 1535 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    0.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    586.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    500 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    33.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    59.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 164 kcal

Elkészítés

  1. A lisztet tálba szitáljuk, beletesszük az élesztőt és a sót. Hozzáöntjük a vizet és jól összekeverjük. Meglehetősen folyós masszát kapunk, de ne aggódjunk, mert hőálló tálban lesz megsütve, formázni nem kell (nem is lehetne). Konyharuhával letakarjuk és 12 órán át kelesztjük.
  2. Fél nap elteltével a kenyértésztát átkeverjük, letakarjuk és 30 percet pihentetjük. Közben a sütőt a legmelegebbre állítva előmelegítjük (én a kenyeret is légkeverésen sütöm), úgy hogy már azt a hőálló tálat is betesszük átforrósodni, amiben a kenyeret sütni fogjuk.
  3. Fél óra múlva beleöntjük a forró jénaiba a tésztát, rátesszük a tetejét és mehet a sütőbe. Lefedve 30 percig, majd tető nélkül még 25-35 percig (sütőtől függően) sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 65 p

Nem, nem álltam be péknek. Csak még mindig tart a kenyérláz. Ez A KENYÉR. Csupa nagybetűvel. Ez maga a csoda. Ha nem sütöm, látom, eszem, nem hiszem el, hogy otthon is lehet ilyet alkotni. Több gasztroblogon zengenek ódákat erről a receptről (Lilahangya, Dolce vita, Kicsivú és a Többiek), azt nem tudom, hogy az eredeti kinek az érdeme, viszont így ismeretlenül is hálámat küldöm Neki. (A BL80-as liszt a legideálisabb a kenyérsütéshez, viszont nem mindig jutok hozzá, most egy lisztkeverékből készítettem.)

További receptek

Yudane szendvicskenyér

A yudane egy zseniális japán technika, amivel magasabb szintre lehet emelni a szendvicskenyér minőségét. Lényege, hogy 1:1 arányban kell összekeverni forró folyadékkal, így a hőkezelés ...

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Top Receptek