r
Nosalty Logó

Kenyér 1.

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Petra
Kenyér 1.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 384 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 1535 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 164 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.1 g

Zsír

  • Összesen
    1.5 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1373.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    1170 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    78.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    138.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 384 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.5 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5492.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    155 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    106 mg
  • Foszfor
    456 mg
  • Nátrium
    4681 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    314.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    552.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    218 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    204 micro
Összesen 1535 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    0.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    586.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    500 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 164 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet tálba szitáljuk, beletesszük az élesztőt és a sót. Hozzáöntjük a vizet és jól összekeverjük. Meglehetősen folyós masszát kapunk, de ne aggódjunk, mert hőálló tálban lesz megsütve, formázni nem kell (nem is lehetne). Konyharuhával letakarjuk és 12 órán át kelesztjük.
  2. Fél nap elteltével a kenyértésztát átkeverjük, letakarjuk és 30 percet pihentetjük. Közben a sütőt a legmelegebbre állítva előmelegítjük (én a kenyeret is légkeverésen sütöm), úgy hogy már azt a hőálló tálat is betesszük átforrósodni, amiben a kenyeret sütni fogjuk.
  3. Fél óra múlva beleöntjük a forró jénaiba a tésztát, rátesszük a tetejét és mehet a sütőbe. Lefedve 30 percig, majd tető nélkül még 25-35 percig (sütőtől függően) sütjük.
  • Sütés ideje: 65 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 358
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 72
  • Össznézettség: 77279
  • Feltöltés dátuma: 2008. február 06.

Ajánló

@{Padlizsánkrém:padlizsánkrém}

Receptkategóriák

Nem, nem álltam be péknek. Csak még mindig tart a kenyérláz. Ez A KENYÉR. Csupa nagybetűvel. Ez maga a csoda. Ha nem sütöm, látom, eszem, nem hiszem el, hogy otthon is lehet ilyet alkotni. Több gasztroblogon zengenek ódákat erről a receptről (Lilahangya, Dolce vita, Kicsivú és a Többiek), azt nem tudom, hogy az eredeti kinek az érdeme, viszont így ismeretlenül is hálámat küldöm Neki. (A BL80-as liszt a legideálisabb a kenyérsütéshez, viszont nem mindig jutok hozzá, most egy lisztkeverékből készítettem.)

Hozzászólások (25)

Törölt felhasználó

Kedves Petra. Kétszer kíséreltem megsütni ezt a kenyeret. Az els? egy kicsit még sületlen lett, a második meg egyenesen szalonnás!A héja kívül gyönyör? pirospozsgás és ropogós, de a belseje teljesen nyers maradt, pedig 220 fokon sütöttem 80 percig!Az az érzésem, hogy túl magas a h?fok és kívül hamar megsül, a belsejének meg több id?re lenne szüksége! Mit tanácsolsz? A te süt?dön mennyi a legmagasabb h?mérséklet?

Petra

Kedves Mócika, Sajnálom, hogy kétszeri próbálkozásra sem sikerült. Nem is értem, mi lehet a gond, ahogy láthatod a fotón is, az enyémnek nagyon klassz állaga lett. Pontosan követted az elkészítési fázisokat? Azaz:a már átforrósodott jénaiba öntötted a tésztát, és lefedve sütötted 30 percig? Az én süt?m sajnos csak 220-at tud, de ha jól el?melegítem, akkor 230-ra felmegy a h?, és tartja is. (süt?h?mér?n nézem mindig) Még a liszt lehet a kritikus pont, amire gyanakodom. Milyen átmér?j? jénaiban készítetted? Az könnyen lehet, ha kis átmér?j?, de magasabb falú jénait használsz, akkor nehezebben sül át a belseje.

Törölt felhasználó

Kedves Petra. Közben addig törtem a fejem, hogy mi lehet az oka a kudarcnak, hogy visszapergettem a tegnap este történteket és rájöttem, hogy poréleszt? helyett süt?port tettem a tésztába! Ezen felbuzdulva(mármint, hogy rájöttem a saját hibámra!) ma este újra bekeverek egy adagot és holnap reggel megsütöm.Aztán majd referálok! :))

Petra

Nos igen, a süt?por használata éleszt? helyett elég meggy?z? magyarázat a kudarcra:-)) Sok sikert a harmadik próbálkozáshoz, ezúttal biztos vagyok benne, hogy a várt eredmény nem marad el! Várom a beszámolód:-)

Törölt felhasználó

Szia Petra. Sikerült a cipócskám! Finom, ropogós lett a héja, a belseje pedig könny?, lyukacsos. nagyon örülök neki. Harmadik nekifutásra csak összejött, de azt tapasztaltam, hogy nekem jóval tovább kell sütni, mert beleszórtam egy húst?t és még ragacsos volt a belseje a 30+40 percnyi sütés után. Pedig 230 fokon sült végig, de úgy látszik nem egyformák a t?zhelyek!

Petra

Gratulálok,nagyon örülök, hogy végre sikerült! Hát igen, a süt?k közt elég nagy különbségek vannak... A receptekben megadott id?k ezért inkább irányadók, mintsem szentírások:-)

Törölt felhasználó

Megpróbáltam betenni egy képet, nem tudom sikerült-e?

Petra

igen, szép lett:-)

Törölt felhasználó

Megszeretném kérdezni, hogy az én süt?m nem légkeveréses. Szerinted hogy sül meg a kenyér légkeverés nélkül?Marika

Petra

kedves Marika, ugyanúgy meg fog sülni a kenyér, csak kicsivel hosszabb sütési id?re lesz szükség:-)

Törölt felhasználó

Én is próbálkoztam kb. négyszer, de egyszer sem sikerült. Lapos és tömött volt a kenyér, a közepe picit ragacsos, pedig 240 fokon sütöttem pár perccel tovább is, mint kellett volna .

Petra

kedves Tuca, sajnálom, hogy ennyidszeri próbálkozásra sem sikerült a fenti hozzászólások közt van egy kis troubleshooting, olvasd el, hátha rájössz bel?le, hogy mi lehetett a gond

Törölt felhasználó

Sziasztok! Tudnatok segiteni, hogy hany literes jenaiban erdemes megsutni? Mert most szeretnek venni egyet, direkt erre a celra :). Elore is koszonom!!

torpi

a legutolso kerdes okos volt, hiszen ezt nem irtad le. Meg az is erdekes lenne, hogy lapos teteju e a tal vagy magas, hiszen a tesztanak nonie kell.

torpi

Sajnalom, hogy nem valaszoltal Petra, pedig a kerdes mai napig nyitott.Eltelt az ev, valasz sehol.Udvozollek

Petra

kedves Torpi, Jogos, elnézéseteket kérem! kb. 2 literes jénaiban készült, normál tetej?vel

adel659

<br /> Nem lehetne ezt kenyérsütöbe,vajon milyen lenne?Kiprobálom és majd megirom,hogy milyen lett.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek