Kenyér 1.
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
Petra

adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 5% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
53g kenyérliszt bl80190 kcal
-
53g finomliszt191 kcal
-
125g víz0 kcal
-
3 kcal
-
3g só0 kcal
Összesen
384
Kcal
- 5% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
210g kenyérliszt bl80758 kcal
-
210g finomliszt764 kcal
-
500g víz0 kcal
-
13 kcal
-
12g só0 kcal
Összesen
1535
Kcal
- 5% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
22.4g kenyérliszt bl8081 kcal
-
22.4g finomliszt82 kcal
-
53.4g víz0 kcal
-
0.4g instant élesztő1 kcal
-
1.3g só0 kcal
Összesen
164
Kcal
- 5% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.1 g
Zsír
-
Összesen 1.5 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1373.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 39 mg
-
Kálcium 21 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 26 mg
-
Foszfor 114 mg
-
Nátrium 1170 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 78.6 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 138.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 54 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 51 micro
Összesen
384
Kcal
- 5% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 48.5 g
Zsír
-
Összesen 5.8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5492.3 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 155 mg
-
Kálcium 82 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 106 mg
-
Foszfor 456 mg
-
Nátrium 4681 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 314.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 552.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 218 micro
-
Kolin: 45 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 204 micro
Összesen
1535
Kcal
- 5% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.2 g
Zsír
-
Összesen 0.6 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 586.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 9 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 49 mg
-
Nátrium 500 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 33.6 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 59.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 22 micro
Összesen
164
Kcal
Hozzávalók
-
210 g kenyérliszt bl80
-
500 ml víz
-
1 kávéskanál instant élesztő
-
2 teáskanál só
Elkészítés
- A lisztet tálba szitáljuk, beletesszük az élesztőt és a sót. Hozzáöntjük a vizet és jól összekeverjük. Meglehetősen folyós masszát kapunk, de ne aggódjunk, mert hőálló tálban lesz megsütve, formázni nem kell (nem is lehetne). Konyharuhával letakarjuk és 12 órán át kelesztjük.
- Fél nap elteltével a kenyértésztát átkeverjük, letakarjuk és 30 percet pihentetjük. Közben a sütőt a legmelegebbre állítva előmelegítjük (én a kenyeret is légkeverésen sütöm), úgy hogy már azt a hőálló tálat is betesszük átforrósodni, amiben a kenyeret sütni fogjuk.
- Fél óra múlva beleöntjük a forró jénaiba a tésztát, rátesszük a tetejét és mehet a sütőbe. Lefedve 30 percig, majd tető nélkül még 25-35 percig (sütőtől függően) sütjük.
- Sütés ideje: 65 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 358
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 72
- Össznézettség: 77279
- Feltöltés dátuma: 2008. február 06.
Ajánló
@{Padlizsánkrém:padlizsánkrém}
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
-
Speciális étrendek:
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:

Petra
537 recept
Nem, nem álltam be péknek. Csak még mindig tart a kenyérláz. Ez A KENYÉR. Csupa nagybetűvel. Ez maga a csoda. Ha nem sütöm, látom, eszem, nem hiszem el, hogy otthon is lehet ilyet alkotni. Több gasztroblogon zengenek ódákat erről a receptről (Lilahangya, Dolce vita, Kicsivú és a Többiek), azt nem tudom, hogy az eredeti kinek az érdeme, viszont így ismeretlenül is hálámat küldöm Neki. (A BL80-as liszt a legideálisabb a kenyérsütéshez, viszont nem mindig jutok hozzá, most egy lisztkeverékből készítettem.)
Hozzászólások (25)
Kedves Petra. Kétszer kíséreltem megsütni ezt a kenyeret. Az els? egy kicsit még sületlen lett, a második meg egyenesen szalonnás!A héja kívül gyönyör? pirospozsgás és ropogós, de a belseje teljesen nyers maradt, pedig 220 fokon sütöttem 80 percig!Az az érzésem, hogy túl magas a h?fok és kívül hamar megsül, a belsejének meg több id?re lenne szüksége! Mit tanácsolsz? A te süt?dön mennyi a legmagasabb h?mérséklet?
Kedves Mócika, Sajnálom, hogy kétszeri próbálkozásra sem sikerült. Nem is értem, mi lehet a gond, ahogy láthatod a fotón is, az enyémnek nagyon klassz állaga lett. Pontosan követted az elkészítési fázisokat? Azaz:a már átforrósodott jénaiba öntötted a tésztát, és lefedve sütötted 30 percig? Az én süt?m sajnos csak 220-at tud, de ha jól el?melegítem, akkor 230-ra felmegy a h?, és tartja is. (süt?h?mér?n nézem mindig) Még a liszt lehet a kritikus pont, amire gyanakodom. Milyen átmér?j? jénaiban készítetted? Az könnyen lehet, ha kis átmér?j?, de magasabb falú jénait használsz, akkor nehezebben sül át a belseje.
Kedves Petra. Közben addig törtem a fejem, hogy mi lehet az oka a kudarcnak, hogy visszapergettem a tegnap este történteket és rájöttem, hogy poréleszt? helyett süt?port tettem a tésztába! Ezen felbuzdulva(mármint, hogy rájöttem a saját hibámra!) ma este újra bekeverek egy adagot és holnap reggel megsütöm.Aztán majd referálok! :))
Nos igen, a süt?por használata éleszt? helyett elég meggy?z? magyarázat a kudarcra:-)) Sok sikert a harmadik próbálkozáshoz, ezúttal biztos vagyok benne, hogy a várt eredmény nem marad el! Várom a beszámolód:-)
Szia Petra. Sikerült a cipócskám! Finom, ropogós lett a héja, a belseje pedig könny?, lyukacsos. nagyon örülök neki. Harmadik nekifutásra csak összejött, de azt tapasztaltam, hogy nekem jóval tovább kell sütni, mert beleszórtam egy húst?t és még ragacsos volt a belseje a 30+40 percnyi sütés után. Pedig 230 fokon sült végig, de úgy látszik nem egyformák a t?zhelyek!
Gratulálok,nagyon örülök, hogy végre sikerült! Hát igen, a süt?k közt elég nagy különbségek vannak... A receptekben megadott id?k ezért inkább irányadók, mintsem szentírások:-)
Megpróbáltam betenni egy képet, nem tudom sikerült-e?
igen, szép lett:-)
Megszeretném kérdezni, hogy az én süt?m nem légkeveréses. Szerinted hogy sül meg a kenyér légkeverés nélkül?Marika
kedves Marika, ugyanúgy meg fog sülni a kenyér, csak kicsivel hosszabb sütési id?re lesz szükség:-)
Én is próbálkoztam kb. négyszer, de egyszer sem sikerült. Lapos és tömött volt a kenyér, a közepe picit ragacsos, pedig 240 fokon sütöttem pár perccel tovább is, mint kellett volna .
kedves Tuca, sajnálom, hogy ennyidszeri próbálkozásra sem sikerült a fenti hozzászólások közt van egy kis troubleshooting, olvasd el, hátha rájössz bel?le, hogy mi lehetett a gond
Sziasztok! Tudnatok segiteni, hogy hany literes jenaiban erdemes megsutni? Mert most szeretnek venni egyet, direkt erre a celra :). Elore is koszonom!!
a legutolso kerdes okos volt, hiszen ezt nem irtad le. Meg az is erdekes lenne, hogy lapos teteju e a tal vagy magas, hiszen a tesztanak nonie kell.
Sajnalom, hogy nem valaszoltal Petra, pedig a kerdes mai napig nyitott.Eltelt az ev, valasz sehol.Udvozollek
kedves Torpi, Jogos, elnézéseteket kérem! kb. 2 literes jénaiban készült, normál tetej?vel
<br /> Nem lehetne ezt kenyérsütöbe,vajon milyen lenne?Kiprobálom és majd megirom,hogy milyen lett.