r
Nosalty Logó

Szekszárdi pontyhalászlé

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Nosalty
Szekszárdi pontyhalászlé
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 280 kcal
  • 5% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1680 kcal
  • 5% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 32 kcal
  • 5% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • D vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.4 g

Zsír

  • Összesen
    11.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    132 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1890.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    110 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    847 mg
  • Nátrium
    831 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    695.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    1976 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    133 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    549 micro
  • β-crypt
    125 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    422 micro
Összesen 280 kcal
  • 5% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • D vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    218.1 g

Zsír

  • Összesen
    69 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    792 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11340.6 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    153 mg
  • Kálcium
    657 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    423 mg
  • Foszfor
    5080 mg
  • Nátrium
    4988 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.4 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    4172.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    417 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    18 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    91 mg
  • D vitamin:
    11856 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    224 micro
  • Kolin:
    800 mg
  • Retinol - A vitamin:
    108 micro
  • α-karotin
    87 micro
  • β-karotin
    3295 micro
  • β-crypt
    747 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2531 micro
Összesen 1680 kcal
  • 5% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • D vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    1.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    212.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    222 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    62 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 32 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A pontyot a pikkelyektől megtisztítjuk, a belsőségeket és a kopoltyút eltávolítjuk (mosáskor vigyázzunk, lehetőleg a vér bennmaradjon a hal belsejében), az úszókat levágjuk. Az ikrát vagy a tejet félretesszük. A halat feldaraboljuk, besózzuk, és körülbelül 1 órán át állni hagyjuk.
  2. Az apróra vágott hagymát és a cseresznyepaprikát a vízzel felforraljuk. Forráskor beleadagoljuk az őrölt paprikát, majd a halszeleteket.
  3. Újraforrástól számítva kb. 30-40 percen át forrásban tartjuk. Az ikrát/ tejet az újraforrás után 10-20 perccel tesszük bele a halászlébe.
  4. Forralás vége előtt néhány perccel hozzáadjuk a vörösbort.
  • Receptkönyvben: 115
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 24
  • Össznézettség: 104850
  • Feltöltés dátuma: 2007. november 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Családunkban a halászlé amolyan szombati étek. Elkészítése számomra szertartás. A nap kora reggel a piacon kezdődik, ahol megveszem a várható létszámhoz szükséges mennyiségű és minőségű friss halat. Két kilósnál nagyobbat nem szoktam vásárolni, mert tapasztalatom szerint az már zsíros lehet. Majd otthon néhány jól bevált eszközzel következik a tisztítás, az előkészítés és a főzés. Lehetőség szerint bográcsban, nyílt lángon, fával tüzelve készítem, mert ez pikáns, füstös ízeket ad. (Azért gázon, lábasban is sikerült már jót csinálni.) Nem marad más hátra, mint a tálalás (vigyázva, nehogy összetörjenek a derekak) és a várakozás, hogy sikerült.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!

Nosalty

További cikkek