r
Nosalty Logó

Házilag készített kolbász

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
bokine
Házilag készített kolbász
adag
Előkészítés
perc
  • 14% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 33% Zsír
Összesen 3069 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 33% Zsír
Összesen 36827 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 33% Zsír
Összesen 350 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    118.8 g

Zsír

  • Összesen
    280.7 g
  • Telített zsírsav
    100 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    129 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    639 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8084 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    155 mg
  • Kálcium
    158 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    142 mg
  • Foszfor
    1333 mg
  • Nátrium
    6266 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    435.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    328 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    408 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    35 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    362 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    75 micro
  • β-karotin
    3281 micro
  • β-crypt
    774 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    2384 micro
Összesen 3069 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1425.1 g

Zsír

  • Összesen
    3368.7 g
  • Telített zsírsav
    1198 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1550 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    390 g
  • Koleszterin
    7670 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    97007.8 g
  • Cink
    222 mg
  • Szelén
    1854 mg
  • Kálcium
    1897 mg
  • Vas
    124 mg
  • Magnézium
    1710 mg
  • Foszfor
    15992 mg
  • Nátrium
    75190 mg
  • Réz
    9 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    136.3 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    64 mg

VÍZ

  • Összesen
    5222 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3935 micro
  • B6 vitamin:
    31 mg
  • B12 Vitamin:
    76 micro
  • E vitamin:
    66 mg
  • C vitamin:
    78 mg
  • D vitamin:
    4900 micro
  • K vitamin:
    187 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    66 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    28 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    421 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    463 micro
  • Kolin:
    4345 mg
  • Retinol - A vitamin:
    230 micro
  • α-karotin
    897 micro
  • β-karotin
    39372 micro
  • β-crypt
    9289 micro
  • Likopin
    8 micro
  • Lut-zea
    28612 micro
Összesen 36827 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.6 g

Zsír

  • Összesen
    32.1 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    923 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    152 mg
  • Nátrium
    715 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.3 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    375 micro
  • β-crypt
    88 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    272 micro
Összesen 350 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A belet alaposan kimossuk, először szódabikarbónás vízben, majd simában többször.
  2. A darált húsokat egy nagy edénybe tesszük (húsosládába), rászórjuk az összes fűszert és a fokhagymát.
  3. Nagyon alaposan összedolgozzuk.
  4. Majd töltőgép segítségével a bélbe töltjük.
  5. Nálunk hideg padláson szikkadt két napig, majd felfüstölték a szépséges kolbászainkat.
  • Receptkönyvben: 217
  • Tegnapi nézettség: 23
  • 7 napos nézettség: 126
  • Össznézettség: 268376
  • Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 19.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Nagyon jó móka volt egy kis "disznóságot" készíteni. Megadtuk a módját, reggel egy kupica pálinkával kezdtünk, hogy teljesen autentikus legyen a kolbász készítés. A kolbász iszonyú finom lett, sütöttünk is belőle. Szerintem máskor is fogunk készíteni.

Hozzászólások (11)

P.

Eeeez igen! Az els? ilyen recept itt a Nosalty-n! Gratulálok! Nagyon szuper! Eszter

nyamóka

Esküszöm, már én is gondoltam rá, hogy ilyesmit is lehetne feltenni, szuper, hogy más is így van vele!Imádom a házi kolbit, úgyhogy tetszik a reci! Le a kalappal! Üdv.: Éva

Törölt felhasználó

Hú ez nekem is nagyon tetszik, nem tudnád feltenni a véres és májas hurka készítését, mert ha nem is tölteném bélben, de tepsiben megsütve is isteni lenne. A házias disznóságoknak nincsen párja!

illesera

IGEN !IGEN! IGEN!!!! és akkor még nem beszéltünk a házi disznósajtról !!!! nagyon örülök ennek a receptnek én is! üdv Era

Jahin

Eszterhez csatlakozva én is csak gratulálni tudok!:-)Mégiscsak tudja az ember,hogy mi kerül bele! Tavaly már majdnem ráadtam a fejem,hogy csinálok,receptem is volt,de az erre a célra vásárolt kolbásztölt? funkcióval is rendelkez? elektromos húsdaráló már a második kanyarban tönkrement.Úgy látszik a hagyományos technikai eszközökhöz kell folyamodni.Egyébként várjuk a további recepteket:májas,véres hurka,házi ken?májas ügyben!Üdvözlet:Hajni

bokine

Kedves Eszter! Köszönöm az elismerést. A mai világban igazán jólesik. Kedves Éva (nyamóka)! Örülök, hogy tetszik a recept, már ki van próbálva, úgy hogy nyugodtan ajánlom. Mi is zöldfül?ek vagyunk ebben a témában, de kaptam ezt a receptet, amin a só mennyiséget kellett csökkentenem és a fokhagymából egy kicsit többet tettem bele, és így lett finom. Kedves Mézezcsupor! Az idén fogunk hurkát is készíteni, ígérem fent lesz a receptje. Kedves Era ( illesera)! Remélem találsz majd más finomságokat is a receptjeim között. Még nagyon új vagyok, de eszméletlen sok receptem van, és szeretném megosztani mindenkivel. Disznósajt??? Jó ötlet!!! Köszi. Kedves Hajni(kh)! Köszönöm a gratulációt. Nyugodtan vágj bele, nem nagy ördöngösség. A hagyományos kézi tölt?nél nincs jobb, ez biztos. Mi is a kedves hentesünkt?l kaptuk kölcsön. Ráadásul ledarálta nekünk az összes húst is. Szóval a többi csak móka volt. Még egyszer köszönöm a gratulációkat, Nektek is sok sikert kívánok és további jó f?zöcskézést, szívvel, lélekkel és sok jó hazai alapanyagokkal. Üdv: Erika

szépróza

csorog a nyálam :-) azért vicces, h ez négy személyes adag :-D

bokine

Kedves szépróza! Igazad van, nem négy személyes adag, de nem tudom hány személyre javítsam, mert csak a család evett bel?le (igaz kitartott a télen). Nem tudom, hogy éttermi adagokat vagy a férjem adagját számoljam, ? ugyan is egy fél szál kolbászt simán elpusztít egy "kevéske" kenyérrel és zöldségekkel. Szóval itt meg vagyok l?ve.... :))

szépróza

persze, persze értem én - csak nagyon poénos, h 4 személy és 7 kiló hús :-D talán érdemes lenne megadni, h hány szál lett bel?le, de nyilván az is csak hozzávet?leges lenne. mind1, aki jártas a kolbászkészítésben, az úgyis sejti kb.

bokine

12 pár lett bel?le. Füstölés után kb.70-80 dekás párok. Üdv: Bokros Erika

szépróza

köszi :-)

Törölt felhasználó

Én mégadnék hozzá 5deka er?s pirospaprikát ,.akkor lenne igazán tökéletes,.Üdv.Gazdász

Törölt felhasználó

Kedves Mihály! Beletrafált a lényegbe, mert tettünk bele csíp?s paprikát, amit saját magam daráltam. Tényleg finom volt. Szép napot vagy jó éjszakát. Üdv: Erika

Törölt felhasználó

Örülök,hogy sikerült az elkészitett kolbászhoz a tökéletesnek t?n? receptet is kialakítanunk,illetve közzétennünk.Üdv.MIhály

bokine

Kedves Mihály! Nem a kolbászhoz alakítottuk a receptet, hanem recept alapján készítettük el a kolbászt. Kételkedni nyugodtan lehet, csak nekem bizonyítékom is van a kolbászkészítésr?l. Üdv: Erika

Törölt felhasználó

Fel se vedd az ilyen nemszakácsok kommentjeit. Nem értenek hozzá.

Törölt felhasználó

KÉTSZER DARÁLVA ,KÖMÉNYEGÉSZ

raffy2

Már többször megcsináltuk nagyon finom,éppen ma is nekilátunk a töltésnek,szerintem a f?szerezése el van nagyon találva.Isteni finom.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

7 retró éttermi jelenség, amitől a Kádár-kor nosztalgiája tör elő...

Mint tudjuk, előre megyünk, nem hátra, de a négy fal között azért mindannyian csináljuk. Egy kis elrévedés a múltba, akár a saját, élő élményünk volt, akár családi fotókról, filmekből ismerjük. Az idén bemutatott HBO-sorozattal, a pillanatok alatt kultikussá lett Besúgóval csak újabb jegyet váltottunk a nosztalgiavonatra, amivel mi most a vendéglátás retró világába robogunk. Ha vissza nem is vágyjuk, no ki melyik elemét szerette a szocialista éra éttermi élményeinek?

Nosalty

Így tedd el a lecsót nyáron, hogy egész évben együtt...

Ilyenkor nyárvégén szinte turbóra kapcsol a befőzési láz, a kert és a piac ontja magából a zöldségeket, gyümölcsöket, érdemes nekiállni a tartósításuknak, hogy aztán az év kevésbé gazdag hónapjaiban is élvezhessük a nyári ízeket. A lecsót is érdemes eltenni, most többféle módszert mutatunk, hogy hogyan.

Szekeres Dóra