r
Nosalty Logó

Halászlé 6.

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Edit
Halászlé 6.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 593 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 2371 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 43 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    58.2 g

Zsír

  • Összesen
    29.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    578 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2028.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    72 mg
  • Kálcium
    161 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    107 mg
  • Foszfor
    1209 mg
  • Nátrium
    471 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.4 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    925.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    152 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    15 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    72 mg
  • D vitamin:
    2100 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    166 micro
  • Kolin:
    546 mg
  • Retinol - A vitamin:
    126 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    304 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    7191 micro
  • Lut-zea
    401 micro
Összesen 593 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    232.7 g

Zsír

  • Összesen
    117.2 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    2314 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8115.4 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    286 mg
  • Kálcium
    645 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    428 mg
  • Foszfor
    4837 mg
  • Nátrium
    1883 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    105.5 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    3700.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    607 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    59 micro
  • E vitamin:
    44 mg
  • C vitamin:
    287 mg
  • D vitamin:
    8399 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    664 micro
  • Kolin:
    2186 mg
  • Retinol - A vitamin:
    504 micro
  • α-karotin
    60 micro
  • β-karotin
    1216 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    28764 micro
  • Lut-zea
    1604 micro
Összesen 2371 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    2.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    148 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    153 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    524 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 43 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A halszeleteket, a fejet, a farkot egy tálba tesszük. Megszórjuk sóval, borssal és pici ecetet öntünk rá. Jól összeforgatjuk, és a hűtőbe tesszük.
  2. A hagymákat először félbe, majd szeletekre vágjuk /kb. 3 mm/, és a zsíron megdinszteljük picit.
  3. Tűzről lehúzzuk, és beletesszük a pirospaprikát, elkeverjük, és felöntjük annyi vízzel, amennyi lét szeretnénk kapni.
  4. Sózzuk, borsozzuk, beletesszük egészben a száraz paprikákat, a sűrített paradicsomot, a halászlésűrítményt , és 15 percig gyenge tűzön forraljuk. Amikor a hagyma már puha , akkor a halszeleteket az ikrát, a haltejet is beletesszük, és készre főzzük kb. 10 perc.
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 16
  • 7 napos nézettség: 144
  • Össznézettség: 184055
  • Feltöltés dátuma: 2010. május 24.

Ajánló

Hagyma-imádóknak ajánlom! Jó étvágyat hozzá!

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Hamar megvan, és nem kell a passzírozással bíbelődni. A hozzávalók felsorolásánál kimaradt a halászlésűrítmény, mert azt írja ki hogy ilyen alapanyag nincs!! De azért ne felejtsétek ki belőle :) Amióta megújult a nosalty, sok receptemnél észrevettem, hogy ki-ki maradnak hozzávalók :))) Próbáltam javítani, de nem engedi:) Sajnálom:)

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Ett?l a csodától el áll a szavam!!!

Edit

Kedves Sanyaséf ! Megcsináltad , és ez után állítod ,hogy csoda , vagy elég a képzel? er?d , és tudod ,hogy milyen finom?:))) Mi nagyon szeretjük az biztos. F?leg ha jó er?s , és jó forró . Karácsonykor ez lesz a menü nálunk :))) Boldog Békés Karácsonyt ! Üdv Edit

Törölt felhasználó

http://www.nosalty.hu/recept/halle-halaszle

Tarackos

Ez tényleg csoda!Csoda,hogy valaki megeszi...Köszön? viszonyban sincs a halászlével.

idppp

Ez nem halászlé, ez csak nyomokban hasonlít rá! Aki zsírt tesz a halászlébe, az egyéb gazemberségre is képes! "elkészítettem:100 alkalommal" Hol? Remélem nem vendéglátóhelyen?Jó volna tudni, hogy ezt a borzalmat messzire elkerüljük! Ilyen szörny?séget a receptek közé feltenni merénylet a Magyar Konyha ellen...

Edit

Kedves idppp ! Akkor én marha nagy gazember vagyok :)) Bevállalom :)) Ne félj nem kell ilyen borzalmat enned sehol , mert nem szeretném gazemberségbe vinni a Te szent gyomrodat:)))))))))))))))) Boldog Békés Karácsonyt Neked , így Karácsony táján :))))))))) Üdv Edit

Törölt felhasználó

Kár, nagy kár hogy ilyen stílusban is írnak emberek. Kíváncsi lennék mit produkálsz a konyhádban... vagy mégsem.. Zsír a hagyma dinszteléséhez szükséges, amit nem úgy kell elképelni hogy kilószám adja hozzá a házi asszony. No de ahány ház annyi szokás, akinek nem tetszik nem tesz bele, viszont stílusodon lehetne mit változtatni. Sok receptet kipróbáltam, kiváló oldal és szerkeszt?i nem érdemlik meg azt amit te leírtál. Karácsony ide, karácsony oda --- szégyellheted magad! Kellemes ünnepeket!

Tarackos

Tökéletesen igazad van!Aki így f?zi a halászlét az képes olajjal f?zni a pörköltet és piros arannyal meg gulyáskrémmel a gulyáslevest!Lehet még egyéb gyalázatra is.....

Edit

Atya Úr Isten ! Nézd át a receptjeimet nem igen f?zök olajjal , piros arannyal , és gulyás krémmel sem. Aki meg azzal f?z az biztos szereti, és másnak ahhoz semmi köze:))Nekem se, meg Neked se:)) Nagyon egyedül lehetsz a stílusod miatt így karácsony táján , hogy a receptjeim közt böngészel ,és sérteget? mondatokkal halmozod el ?ket. De el kell , hogy szomorítsalak nem tudsz ezzel megbántani. :))))Végre egy kis izgalom:)) Üdv Edit

Jolán

Biztosan finom, de zsírt én sem tennék bele, hiszen a halnak azt az igencsak enyhe ízét nem szabad zsírral felülírni.....

Edit

Kedves Szuszi ! Biztosíthatlak , hogy finom:)) Tudom , hogy az eredeti halászlébe nem raknak zsírt , de mi így szeretjük. Próbáld ki zsír nélkül:)) És még gazemberberek sem vagyunk ahogy azt a kedves el?z? hozzászóló írta :))))))) BOLDOG BÉKÉS KARÁCSONYT Üdv Edit

Jolán

Kedves Edit ! Így van...ahány ház annyi szokás :-) Én zsír nélkül f?zöm és "kicsit másképp" Nekünk az jön be. Valószín?leg nem biztosítanálak affel?l, hogy Neked ízlene. Boldog Karácsonyt kívánok! üdv Jolán

Edit

Kedves Jolán ! Én biztos vagyok benne , hogy ízlene nekem a Tied:)) Sokféle halászlét ettem már és még eddig mindegyiket megtudtam enni. Volt amelyik kevésbé ízlett volt amelyik jobban , de mind ehet? volt:)) Üdv Edit

jucus35

szia én is így készítem a halászlét és én is teszek bele zsírt úgy hogy nem csak te én is egy gazember lennék?:):) a kedves hozzászóló biztos nem ismeri a közmondást ( ahány ház annyi szokás) Boldog Karácsonyt Kívánok :)

Edit

Kedves Jucus ! Üdv a GK-ban /gazemberek klubjában / :)))Boldog Békés Karácsonyt ! Üdv Edit

babetti

ÉN MEGOLDOM! MEGCSINÁLTATOM A FÉRJEMMEL!

Edit

Ügyi vagy :))) Boldog Békés Karácsonyt ! Üdv Edit

Törölt felhasználó

Én ugyan paszírozok,...stb., de én is teszek bele zsírt és a receptet egy "oreg halásztól" kaptam már vagy 30 éve és mindenkinek nagyon izlik......,az a gazember, aki gazemberezik :-)))) Boldog Karácsonyt,............nálunk is ez a menu....

Edit

Kedves Juno ! Szerintem sok gazember van aki tesz bele zsírt :)))) Nem kell foglalkozni az ilyen hozzászólásokkal. Én is Boldog Békés Karácsonyt kívántam neki :)) De azért az, hogy borzalom lenne ez a halászlé azért az túlzás:)) De nem baj, lelke rajta , hogy így fogalmazott:))) Neked is Boldog Békés Karácsonyt! Üdv Edit

Tarackos

Ecet,s?rített paradicsom,s?ritmény.....Jézusom...egy kis lekvárt esetleg nem?

Edit

Kedves Tarackos ! Nem , lekvárt azt nem szoktam beletenni. Azt , mármint a lekvárt / áfonya / nagyon szeretem a rántott sajt mellé. Próbáld ki Te is:)))) Üdv Edit

zafirov

Tarackos! Csatlakozom, ha ezt én így készíteném és ilyet raknék a férjem elé már rég elvált lennék és nem lenne kinek halászlét f?zni :-(( Azonban mint tudjuk kinek a pap kinek a papné. Boldog Karácsonyt mindenkinek! :-))

Edit

Kedves Zafirov ! Akkor semmi kép ne f?zd meg a Férjednek ,mert úgy is sok az elvált ember:))) Csak az a bibi , hogy az én férjem meg nagyon szereti ! Most akkor mit tegyek??????????????:)))))))))))))))))))) Boldog Békés Karácsonyt! Üdv Edit ui: Esetleg ismeritek azt a mondást , hogy a puding próbája az evés ????

zafirov

Kedves Iaraed! Megnyugtatlak, hogy eszem ágában sincs paradicsom levest f?zni halászlének álcázva. Örülj neki, hogy a te férjed ezt szereti, biztos még nem evett jobbat, és meg van gy?z?dve róla, hogy ez az igazi. Ami a puding próbát illeti , mell?zném a gyomorrontást. Az ecetet meg meghagyom a savanyúságba. ui: nálunk itt a duna parti horgászoknál halból készül a halászlé és nem paradicsom konzervb?l, az ecetet meg a savanyúságba használjuk. üdv.

Edit

Kedves Zafirov ! Nem állítottam , hogy ez az igazi halászlé! Valószín? , hogy a Tied , és a másik emberke halászleve az igazi ! Versenghettek az igazi halászlé f?z? címért . A férjemet meg nem kell féltened nem fog depibe esni ha nem az igazi halászlevet eszi , hanem csak ilyen gazembereset:))))))))))))))) Üdv Edit

Törölt felhasználó

Nagyon szerethet a férjed , ha egy étel miatt / akár jó , akár rossz / elválna t?led DDDDDDDDDDDDD Ezzel nem dicsekednék !!!!!

idppp

Kedves Laraed! Kegyed olvasásértési zavarban szenved! Én soha nem írtam senkir?l, hogy gazember! Már más felületes olvasók is átvették ezt a - egy sért?dött ember által használt - pongyola fogalmazást. Ez egy közismert mondás, ha még nem hallották volna! A disznózsír használata nem tartozik az "ahány ház, annyi szokás" kategóriába! Vannak alapvet?, elemi dolgok melyek egy étel elkészítésénél nélkülözhetetlenek vagy nem szabad használni, mert tönkreteszik vele az adott, egyébként, finomságot. Halászlé esetében pl. még ilyen íratlan törvény az is, hogy csukát, a vad íze miatt, nem teszünk a halászlébe, sem a dunaiba, sem a balatoniba, sem a tiszaiba! Megjegyzem, az ecet sem a halászlé f?szere... Ezeket, persze, nem muszáj betartani, lehet bele lókolbászt is f?zni, de azt már nem halászlének hívják! Boldog karácsonyt kívánok a NoSalty minden kedves olvasójának, készít?jének!

Edit

Kedves Idppp! 1 Nem vagyok kegyed ! 2 értem amit olvasok, csak kicsit ironikusan magamra vállaltam a gazemberséget:))))) 3. Még sért?dött sem vagyok , ezzel engem nem lehet megsérteni , f?leg most , hogy hétf?n 31 hétre megszületett a kis unokám / 1780 gr 43 cm - vel / , de egészséges , csak híznia kell :)))))))Úgy , hogy nincs most olyan dolog amivel akárki is megtudna sérteni :)))) 4 Nem állítottam , hogy ez az eredeti halászlé csak megosztottam , hogy én hogyan készítem az általunk halászlének nevezett borzadványt. Akinek tetszik elkészíti akinek nem az nem. Ennyi ! Nem kell ezt tovább bonyolítani :))) Boldog Békés Karácsonyt ! Üdv Edit

idppp

Gratulálok! Jó egészséget kívánok neki és anyukájának! Legyen sok örömük egymásban! Péter

Edit

Kedves Péter ! Nagyon szépen köszönöm :))) Üdv Edit

Törölt felhasználó

Csak azert rosszat irni egy receptre mert nem ismerjuk ,nem tul jo otlet. Sok olyan recept van amit sokfelekeppen keszitenek.Azert meg jo lehet.Akinek meg nem tetszik az nem kell ,hogy megfozze.

Edit

Kedves Adina ! Vannak ilyen emberkék akik egy semmit jelent? név , vagy ne adj Isten , egy cica mögé bújva osztja az észt. Nincs is ezzel semmi baj , mert véleménye neki is lehet , de modor is kellene mellé . Ide akik felteszik receptjeiket azért teszik , mert szeretnék megosztani másokkal az általuk ismert receptek alapján f?zött ételeket . Valószín? , hogy nem mindenkinek fog tetszeni , de ez nem baj , mert különböz? az ízlésünk ! Akinek tetszik f?zze meg akinek nem az lapozzon tovább Üdv Edit

Törölt felhasználó

Miféle s?rítmény??

Törölt felhasználó

Szia! Köszi, ez egy egyszer? jó kis recept, mármint a halászlé receptje, nincs túl okoskodva, így fogom elkészíteni.

Edit

Kedves Pergamon ! Remélem ízleni fog :)) Csak azért vigyázz , mert amit ajánlottál az egy egyszer? jó kis PILÓTA JÁTÉK , ami ha jól tudom törvénybe ütköz? !!!!!!És akit ez miatt lecsuknak egy darabig nem eszik ilyen halászlét :)))))) Üdv Edit

genyanett

Halászlébe zsíron dinsztelni a hagymát? BRRRRR...... bajai vagyok.

Edit

Ezt már kitárgyalták lentebb :)) Én így készítem ! BRRRRR :))) Üdv Edit

Gabcsi1984

Halászlés?rítmény alatt ugye nem a halászlékockát érti?! Mert a hozzávalóknál csak el?bbit olvastam...de gondolom ezek szerint mindkett? kell bele...?!

Edit

Kedves Gabcsi ! A halászlé s?rítmény az valóban nem ugyan az mint a halászlékocka. Mindkett?b?l kell bele rakni. Sajnos már nem az els? eset , hogy lemaradtak hozzávalók a recepteknél mióta átalakult a nosalty.Megpróbálom javítani:) üdv Edit

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így szerepelt Veres István és csapata a Bocuse d'Or döntőjén...

Lezajlott a világ egyik legnívósabb gasztronómiai versenyének döntője. A magyar csapat, Veres István vezetésével kiváló munkát végzett Lyonban, és emberpróbáló helytállásukkal megmutatták a zsűrinek, hogy mi mindenre képesek, még ilyen nagy nyomás alatt is. Fantasztikus tálak és ételek kerültek ki a kezük alól, szívből gratulálunk nekik!

Nosalty

További cikkek

Egy meglepő eszköz kell az igazán omlós linzerhez

Biztos sokan ismerjük azt a klasszikus túrós-kakaós linzert, aminek különlegessége a tészta reszelésében rejlik. Ez a fantasztikus technika adja a sütemény utánozhatatlan állagát, amit kóstolva felmerülhet bennünk a kérdés: miért nem használjuk ezt többször?