r
Nosalty Logó

Halászlé 7. -bajai

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
NS
Halászlé 7. -bajai
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
bográcsos
  • 15% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 955 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 3823 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 92 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    108.6 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    225 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1894 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    268 mg
  • Kálcium
    107 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    207 mg
  • Foszfor
    1049 mg
  • Nátrium
    249 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    106.9 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    490.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    558 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    430 micro
  • Kolin:
    220 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    837 micro
  • β-crypt
    187 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    679 micro
Összesen 955 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    434.3 g

Zsír

  • Összesen
    40.3 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    900 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7575.9 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    1071 mg
  • Kálcium
    429 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    829 mg
  • Foszfor
    4197 mg
  • Nátrium
    996 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    427.7 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    1962.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    313 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    28 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    114 mg
  • D vitamin:
    2232 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    108 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1721 micro
  • Kolin:
    880 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    92 micro
  • β-karotin
    3349 micro
  • β-crypt
    749 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2717 micro
Összesen 3823 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    182.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    54 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    81 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 92 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A halat tisztítsuk meg, és tegyük félre a halikrát és a tejet. Irdaljuk be, szeleteljük fel, majd sózzuk ízlés szerint.
  2. 1 órára tegyük félre.
  3. A vöröshagymákat tisztítsuk meg, és vágjuk apró kockákra.
  4. Az óra leteltével a bográcsba tegyük bele először a halszeleteket, a hagymát, majd öntsük fel 3,6 l vízzel.
  5. A levet felforraljuk. Amikor elforrta a habját, beleszórjuk a paprikát.
  6. 15-20 perc elteltével tegyük bele a belsőségeket és a csípős cseresznyepaprikát, ezután még 20 perc főzésre van szüksége. Akkor lesz jó, ha kóstolásnál a kanál peremére nem ül ki a paprika.
  7. Közben készítsük el a gyufatésztát egy külön fazékban.
  • Elkészítettem: 45 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 150
  • 7 napos nézettség: 595
  • Össznézettség: 283626
  • Feltöltés dátuma: 2010. július 21.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Minden bajai családnak van "titkos" összetevője, ki harcsát tesz még bele, ki 1 dl vörösbort önt a lébe. A háziasszonyok a tésztát maguk gyúrják. Így még ízletesebbé tehető. (Csak gyakorlattal rendelkezőknek ajánlom.)

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Köszi hogy felraktad a halászlé elkészítésének egyetlen helyes módját! ;) Hajrá Baja.

Törölt felhasználó

Kedves Xevronixussor! Attól,hogy neked ez a változat jön be,még nem azt jelenti,hogy ez az egyetlen"helyes mód" az elkészítésre.Több igen jó halászlé recept van még ezen az oldalon,én például sokkal jobban szeretem a szegedi verziót mégsem állítom,hogy csak az a jó.

Törölt felhasználó

A Bajai halászlé kevésbé paprikás, mint a szegedi, és nem használunk úgynevezett alaplét. Tökéletes túrázáskor, családi és baráti összejövetelekhez, akár a Duna parton is elkészíthet? bográcsos étel. Mi ezért szeretjük. Nagyon is.

Greg

Ezt nevezik tipikus elfogultságnak. A valósághoz pedig nem sok köze van. Én is a szegedit szeretem jobban, de akár a Körösök partján, vagy Dunaföldváron is szívesen megeszem mások kitün? halászléit is. Már inkább azokét, akik nem fikáznak le másokat.

Törölt felhasználó

Egyetértek! Ahány ház,annyi baj legyen! :) Hajrá tájjelleg,hajrá változatosság!

Törölt felhasználó

Nem rossz, csak nekem a sok csont, meg szálka nem tetszik benne. Olyan, mintha a fogpiszkálót el?re belef?zték volna...

Törölt felhasználó

A ponty derekában hosszú, könnyen eltávolítható szálkák vannak, ennek ellenére sokan nem eszik a hal húsát. A levet, mi nem szoktuk kevergetni, rázogatni. Kanalat csak a kóstoláshoz használunk. Ezért a "kósza" halszálkák a bogrács alján vannak a hagymával. Mindig a bogrács tetejér?l merjük le a levet, tesszük hozzá a tésztát, és így látni lehet a szép halderekakat, fejeket, tejet, ikrát, amelyeket külön tálra helyezünk fel. Az alján megmaradt üledéket (mint a húsleveseknél) nem szolgáljuk fel. Maga a halászlé nem szálkás, csak a benne f?tt hal, javaslom a finom tejet, ikrát kóstolásra. Köszönöm az észrevételt, nem gondoltam a recept leírásánál a szálkákra.

Törölt felhasználó

A hozzászólások szereplésfaktora ötös, a tartalmuk:??

Törölt felhasználó

Kedves Xevronixussor! Ha szerinted ez az egyetlen helyes mód a halászlé elkészítésére, akkor ne nagyon hangoztasd, hogy bajai vagy. 35-40 perc alatt rommá f? a hal. Akkor jó,ha meréskor egyben marad és nem szakad vissza a fele a lébe.Alaplé áttör,bepaprikáz,nagy láng,lobogva forral 10 perc,bele a hal,újraforráskor bels?ség és T?ZR?L LE!!!! A többit elintézi a lé h?je. Ha nem csinálunk külön alaplevet,akkor fej,farok az elején, a patkó vagy filé ugyanúgy a végén megy bele.Próbáld ki, hogy milyen amikor a halhúsnak van tartása.

Törölt felhasználó

Nincs elírva az ?rölt paprika? Szerintem ehhez a mennyiséghez legalább 3 kanál dukál.

Törölt felhasználó

A halászléfez a legfrissebb paprikát szoktuk használni. Amennyiben esetleg bolti, vagy régi paprikát használ a szakács, lehet többet is tenni (illetve a kanál mérete is cseles lehet). Ha "parikás krupli" szer?, és kiül a paprika a bogrács vagy a tányér szélére, akkor az jelzi, hogy sokat tettünk bele, vagy nem forraltuk ki rendesen. Csak ne legyen keser? a sok paprikától. Az észrevételt köszönöm, jó kérdés!

Serci

Ahány kiló hal,annyi kanál paprika,én úgy csinálom.Igaz nem a legnagyobb kanállal ami van itthon!

Törölt felhasználó

Énmagam nem vagyok bajai, de jónéhányszor részt vettem Baján - rokonsággal - halászlé f?zésben. Tökéletesen egyetértek Ogréval, 15-20 perc alatt "sz...á" f? a hal. Ahogy magam láttam: - Alaplé: 3-4-5 v.hagyma- só- 1 zöldpaprika- 1-2 paradicsom. Forrhat akár 1 órát is. Majd hal -p.paprika a forrásban lév? vízbe, max. 10 perc!

Valus

Ime a világ legügyesebb szakácsa aki 3 dkg halból 3,6 l vízb?l kit?n? halászlevet tud f?zni !(Bocs de nem tudtam kihagyni)

Garamira

Még Karácsonykor készítettem el az ünnepi levesünket ez alapján a recet alapján! Nagyon finom lett és imádom, hogy ennyire egyszer?, no para recept, köszi :)

1StOne

A recept stimmel, a fotó viszont nem illik hozzá! Az ?shonos bajai hatalmas mennyiség? gyúrt tésztával eszi a levet, utána jön a f?tt hal, amit beszélgetés közben eszegetünk. Én néha közben még bedobok egy tányér levet :-)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek