Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ágyas pálinka, 'mediterrán'

Ágyas pálinka, 'mediterrán'
Ágyas pálinka, 'mediterrán'
15 perc / előkészület: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az igazság, hogy nemigen szeretem az édes pálinkákat (pl.: mézes), és az ágyas pálinka sokáig bolondságnak tűnt számomra – minek a jó pálinkát ’ágyazással’ elrontani? Mígnem egyszer Ernyey Béla megkínált az ő ágyas pálinkájával. Ernyey Béláról azt kell tudni - a mi szempontunkból -, hogy rettentően ért az ízekhez, az ételek-italok készítéséhez! Feleségével, Marival elképesztő finomságokat készítettek köveskáli házukban, ahol néha engem is megkínáltak.
Ez a ’mediterrán’ – én nevezem így - ágyas pálinka Béla elmondása alapján készült, a nála kóstolt szenzációs ágyas pálinka utángyártása. Semmiképpen sem hiszem, hogy elárulta volna minden titkát, az eredmény azonban így is isteni! Nem túl édes, és a citrusok hozzák magukat!
Béla járja a világot és begyűjti a gasztronómia kiválóságait magának, borzasztó türelemmel hódol az ínyencségek elkészítésének és élvezetének!  Nem is tudom, szakácskönyvet írt-e már, az azonban biztos, hogy lenne mit tanulnunk tőle!

hozzávalók / 10 adag

ajánlat

Télen datolyát is tehetünk bele, nyáron pedig zöld diót a dióbél helyett.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Összeaprítjuk a fügét.
  2. Vékonyan lehámozzuk a citrusok héját, keskeny csíkokra vágjuk.
  3. Durvára vágjuk a diót.
  4. Hozzáadunk 1 dl pálinkát, jól összerázzuk.
  5. Üvegbe töltjük és ráöntjük a többi pálinkát.
  6. Amennyiben közben el nem fogy, legalább három hétig érleljük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 63 175
elküldve: 8
receptkönyvben: 442
elkészítve: 6/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Harmathy Ildikó

Mióta szakács: 2008.09.03.
313 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
alkalom: karácsonyi gasztroajándék
fogás: ital
adag: 10 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

déligyümölcsökre ágyazott pálinka

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Mátayné Zsuzsa
Mátayné Zsuzsa / Mátayné Zsuzsa Thu, 2010-12-16 20:03

Kedves Ildikó !

Köszönöm,hogy feltetted ezt az isteni pálinka receptet.Elkészítettem,már 2 hete érlelem.Az egyik üveggel kicsit vásik,mert kóstolgatjuk és nagyon ízlik.Én törkölypálinkából készítettem.Vajdasági barátunktól kaptuk, már úgy hat éve.Még egyszer köszönöm a receptet mert így a pálinka is elfogy.
Minden jót,áldott ünnepeket kívánok.
Zsuzsa

318
pálinka 10 dl
füge 10 db
citromhéj 1 citromból nyert
narancshéj 1 narancsból nyert
dió 3 dkg