r
Nosalty Logó

Lekváros bukta 3.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Lekváros bukta 3.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A sütés előtt és után

Összesen 520 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A sütés előtt és után

Összesen 3115 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A sütés előtt és után

Összesen 276 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    10.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    298.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    93.8 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 520 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64.1 g

Zsír

  • Összesen
    62 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    542 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1790 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    180 mg
  • Kálcium
    507 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    114 mg
  • Foszfor
    733 mg
  • Nátrium
    238 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    562.8 g
  • Cukor
    186 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    154.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    494 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    311 micro
  • Kolin:
    404 mg
  • Retinol - A vitamin:
    484 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    114 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    519 micro
Összesen 3115 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    159.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.2 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 276 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A sütés előtt és után

Elkészítés

A tésztához

  1. Langyos tejben elkeverjük a kristálycukrot, és feloldjuk benne az élesztőt.
  2. Egy keverőtálba szitáljuk a lisztet, és elkeverjük a sóval. Egy mélyedést készítünk a közepére, beleöntjük az élesztős tejet, és egy ruhával letakarva meleg helyen pihenni hagyjuk 15 percet.
  3. Amikor kész, hozzáadjuk a vajat, és az egészből egy lágy tésztát dagasztunk. A tálat és a tészta tetejét meghintjük egy kis liszttel, és ismét ruhával letakarva kelesztjük egy órán át, vagy amíg a tészta duplájára nem kel.
  4. Egy tepsit kikenünk margarinnal, vagy zsírral.
  5. A megkelt tésztát kilisztezett deszkára borítjuk, majd elnyújtjuk kb. 4-5 mm vastagságúra. Hosszúkás, kb 12 x 10 cm-es téglalapokat vágunk belőle.
  6. Minden téglalap közepére helyezünk egy lekvárcsíkot, és a tészta két végét ráhajtjuk, majd az egészet feltekerjük. Avval a felével rakjuk a tepsibe, ahol a tészta fedi egymást, tehát az kerül alulra. Szorosan egymás mellé rakjuk őket, de akkor sincs probléma, ha úgy jön ki a lépés, hogy távolabbra kerülnek egymástól.
  7. Letakarjuk a tepsit egy ruhával, és 40 percig kelesztjük a buktákat.
  8. A sütőt ezalatt előmelegítjük 180°C fokra (légkeveréses 160°C fok).
  9. Amikor megkeltek a bukták, a tetejüket megkenjük a két tojás sárgájával, és a sütőbe toljuk. Sütjük kb. 30 percig.
  10. Amikor kész, kivesszük a sütőből, és egy tálkában összekeverjük a 2 ek vizet az 5 dkg kristálycukorral, és ezzel megkenjük a sütemények tetejét.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 12
  • 7 napos nézettség: 63
  • Össznézettség: 106658
  • Feltöltés dátuma: 2009. október 23.

Ajánló

Langyos melegen a legjobb.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A gyerkőc nagyon szereti a lekváros buktát, az ő kedvéért készült el. Ezt is még a nagymamámtól tanultam.

Hozzászólások

Durcsó

Én nem vagyok egy nagy bukta-fan, mert mindig olyan túlkelt tészta + a nagy semmire konvergáló lekvármennyiség jut róla az eszembe, de ez valami irtó jól néz ki. Valamikor sort kerítünk rá : )

Törölt felhasználó

HELLÓ!ÉN ELKÉSZÍTETTEM ÉS NAGYON FINOM LETT!!!IGAZ NEM LETT BEL?LE SOK.NEM VAGYOK VALAMI JÓ KONYHATÜNDÉR MÉG TANULOK SÜTNI F?ZNI DE EZ EL?TT LE A KALAPPAL.LEKVÁR HELYETT ÉN TÚRÓVAL TÖLTÖTTEM/250G TÚRÓ,1TOJÁS SÁRGÁJA,CUKOR IZLÉS SZERINT,MAZSOLA/

Törölt felhasználó

Kedves Arnoldné May Judit! Nagyon örülök, hogy jól sikerült a süti! Jól tetted, hogy túróval kipróbáltad. Igazság szerint mi ezt a tésztát használjuk a kapros túrósbatyuhoz is: http://www.nosalty.hu/kapros_turosbatyu_recept_5780 Ha gondolod, próbáld ki úgy is! A legjobbakat: Mrs Smith

Durcsó

Én nem vagyok egy nagy bukta-fan, mert mindig olyan túlkelt tészta + a nagy semmire konvergáló lekvármennyiség jut róla az eszembe, de ez valami irtó jól néz ki. Valamikor sort kerítünk rá : )

Törölt felhasználó

Sok a 450 dkg liszt, nem? :-))

Törölt felhasználó

Kedves Durcs! Örülök, hogy tetszik a bukta! A házi elkészítésben az a jó, hogy annyi lekvárt tehetünk bele, ami nekünk jó. Én is olyan csíkot rakok bele, ami végig ér benne! :) Remélem, ha kipróbáljátok, ízlik is! Üdv: Mrs Smith

Törölt felhasználó

Kedves drp! Hoppá! Egy nulla odakerült a végére! :) Remélem még senki nem rontotta el ezért a sütijét! Azonnal javítok! Köszönöm! /Ráadásul amikor olvastam, amit írtál, még le sem esett, hogy miért... :) / A legjobbakat: Mrs Smith

Törölt felhasználó

 Szia! kb hány darab bukta lesz ennyi tésztából? köszi! eszti

Törölt felhasználó

Kedves Eszti! Megfogtál a kérdéssel, pedig jogos!:-P Amikor készítettem, vegyesen készítettem (mint máskor is) a kapros túrós batyuval, mert ugyanaz a tésztája. Ezért nem igazán tudnék pontos számot mondani, csak saccolni, mérett?l függ?en 20-25 db biztosan kijön bel?le, ha csak buktát készítesz. Remélem nem okozok gondot Neked, azért ha megsütöd, örömmel veszem, ha visszajelzed, mennyi jött ki bel?le! A legjobbakat: Mrs Smith

Törölt felhasználó

Kedves Mrs Smith! Köszönöm a receptet!!!! Nagyon finom volt a tésztája...a férjem szerint.Én nem ettem bel?le, mert diétázom.Félelmetes iramban ették meg a fiúk.:) Ilyet még nem láttam.:) Üdv, Ankhinoe

Törölt felhasználó

Kedves Ankhinoe! Öröm ezt hallani!:) Remélem legközelebb már Te is megkóstolhatod! Egészségetekre: Mrs Smith

Törölt felhasználó

 Kedves MrsSmith! Megsütöttem ma a buktát, isteni lett, eperdzsemet tettem bele... nem fog sokáig tartani! A mi buktméretünkben(sem nem túl nagy, sem nem túl kicsi) pontosan 28 darab lett! Köszi a receptet! :-) Eszti

Törölt felhasználó

Kedves Eszti! Nagyon örülök, hogy finomra sikerült! Nagyon köszönöm az infót is, a mennyiségr?l, így legalább mások is tudják, mennyire számítsanak! Biztos finom lehetett eperdzsemmel! Nyami...:) A legjobbakat: Mrs Smith

demenybandi

Kedves MrsSmith! Köszönöm a receptet!Régen nagyon utáltam buktát készíteni, mert a nagyszüleimnek minden hétvégére kellett csinálni, és egy pár év után, az ember a háta közepére nem kívánja a készítését!Ráadásul az általam ismert recept nem valami ízletes!Amióta nincsenek velünk, nem is csináltam! Aztán megláttam a fotót, és nem tudtam ellenálni! Meg kell mondjam az íze vetekszik a látvánnyal! Köszönöm, hogy Ön által ismét az étlapunkra került ez a finomság!

Törölt felhasználó

Kedves Demenybandi! Nagyon örülök, elnyerte a tetszéseteket ez a recept!:) Köszönjük a kedves visszajelzésedet is, igazán jól esett! Fogyasszátok egészséggel! Üdv: Mrs Smith

Törölt felhasználó

Annyi itt a jó recept, hogy nem gy?zök válogatni.......már a fél munkaid?m meg kb. +4-5 kiló bánja..... Ááááááááááááááááááá!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :-)))))))))) Bukta mentve!

Törölt felhasználó

:DDD Ez nagyon aranyos volt kedves Ruszkicsaj! Szerintem vigyél a kollégáknak is, és felmentenek egyb?l...:DDD Örülök, hogy tetszik, bízom benne, hogy elégedett leszel! A legjobbakat: Mrs Smith

Törölt felhasználó

Megtörtént! Igaz nem ezzel a sütivel........tegnap megcsináltam Szintia pizzakrémes csigakenyerét (naná, hogy este 7-re lett kész és két szeletet egyb?l beburkoltam) és hoztam a kollegináknak is........ Háááát.....?k is örülnek, hogy mostanában mindig a Nosalty-n lógok........no meg a férjem is..... :)))))

Törölt felhasználó

:DDD! Mrs Smith

Mammy

Na erre kíváncsi leszek... a srácoknak sütöm, reggelire! Persze els?ként kifelejtettem a cukrot! Pótoltam akkor, amikor a vajat tettem bele... No meg: nem tudtam átszitálni, mert csak egy teasz?r?m van, és bár elkezdtem azzal, de reménytelen volt! Hogy ebb?l mi lesz?!? Most várom az órás kelés végét... Szur-kol-jon min-den-ki! :D

Törölt felhasználó

Nyugi kedves Mammy, sikerülni fog! Majd meglátod! Bevallm ?szintén, én legtöbbször lusta vagyok átszitálni, csak a kezemmel lazítom fel, amikor a sót keverem bele...de psszt...:)))A vajban pedig úgyis elég jól feloldódik a cukor, és eldolgozódik a liszttel...Így hát ne aggódj! Csak kelesztd addig, míg duplájára nem kel, a többi meg megy magától! Jó buktázást: Mrs Smith

Mammy

Köszönömköszönömköszönöm! :-) A piacon vett sütnivaló szilvalekvárral készült az valami fenségesen finom lett! :D A sárgabarackos még most sül, a Legifjabb nem szereti a szilvát, ez meg kicsit híg volt - de majd mindjárt kiderül, milyen lett! ;-) A tésztája nagyon jó lett a mal?rök ellenére, és annak ellenére, hogy a deszkám és a sodrófám a régi lakásban maradt... így egy vízzel teli szörpös üveg volt a nyújtófa a lisztes konyhaasztalon. Reggel lesz meglepi... :-) (Már ha a Legnagyobb nem tünteti el az éjjel!) Nem csak a receptet, a biztatást is köszönöm! :-)

Törölt felhasználó

:-)))Nagyon örülök, hogy sikerrel jártál! (Bár én sejtettem, de legalábbis bíztam benne) Igen, egy kicsit keményebb lekvár az ideális az ilyen sütikhez, de az íz az így is finom! Nagyon jó falatozást kívánok, s köszönöm, hogy visszajeleztél!:)) A legjobbakat: Mrs Smith

Mammy

No igen, a híg sárgabarackos kicsit kifolyt... de azért - ez se fog ránk romlani! ;-)

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A sütés előtt és után

Címlapról ajánljuk

További cikkek