r
Nosalty Logó

Miccs

Boti
Miccs
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

430
Kalória
56.5g
Fehérje
14.1g
Szénhidrát
16.3g
Zsír
202.1g
Víz
160g
Koleszterin
1.2g
Élelmi rost
405mg
Cukor
  • 19% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 430 kcal
  • 19% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1719 kcal
  • 19% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 131 kcal
  • 19% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56.5 g

Zsír

  • Összesen
    16.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    160 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4078.1 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    599 mg
  • Nátrium
    3209 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    14.1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    202.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    171 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 430 kcal
  • 19% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    226 g

Zsír

  • Összesen
    65 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    640 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    16312.4 g
  • Cink
    38 mg
  • Szelén
    277 mg
  • Kálcium
    464 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    277 mg
  • Foszfor
    2397 mg
  • Nátrium
    12838 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    56.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    808.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    14 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    125 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    54 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    683 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 1719 kcal
  • 19% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.2 g

Zsír

  • Összesen
    4.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1240.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    182 mg
  • Nátrium
    976 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    4.3 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    61.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 131 kcal

Elkészítés

  1. A húsokat legalább 2-3-szor ledaráljuk, hogy pasztaszerű anyag legyen. Hozzáadjuk a fűszereket és a húslevet. Legalább 24 órát a hűtőszekrényben hagyjuk érlelődni.
  2. Vizes kézzel hosszú, kolbász alakú hengerekre formázzuk. (Én kb. 20 cm-esekre szoktam nyújtani és olyan 3 cm átmérőjűre.) Kolbásztöltőt is lehet erre a célra használni.
  3. Legfinomabb, ha szenes grillen sütjük meg, de lehet serpenyőben is, egy kevés olajon.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 35 p
  • Sütés ideje: 10 p

Erdélyben eleve lehetetlen nem találkozni akár naponta is ezzel az étellel. Vásárokban, piacokon, pick-nick helyeken.... Mindenhol érzik az illata. Belátom, hogy én is nehezen tudok ellenállni neki. Román eredetű étel, de mindenki előszeretettel fogyasztja, és készíti is. A íze nagyon változó, a hozzávalók adagolása miatt is. Van, aki szegfűborsot vagy köménymagot, akár koriandert adagol hozzá. A sütése szerintem szigorúan szenes grillen, rostélyon az igazi. A sütési ideje is nagyon változó. Van, aki szenesre sütve, van, aki majdnem nyersen fogyasztja. Én például olyan "medium"-ra megsütve szeretem, amikor még jó zaftos. Mustárral ajánlom. A mustár elképzelhetetlen mellőle. Jó friss kenyér vagy akár a grillen pirított kenyér a legjobb körítés, de bátran lehet fogyasztani sült burgonyát is melléje. Legtöbbször evőeszköz nem szükséges hozzá. A legeredetibb, ha fogpiszkálók segítségével esszük.  

További receptek

Pesztós húsgolyó spagettivel

A húsgolyó egy olyan étel, amit jól lehet variálni. A magyarok csinálnak belőle fasírtot, Olaszországban pedig inkább húsgolyóként megy, amit legtöbbször tésztához társítanak, ...

Nosalty

Borsos tokány

Hentes, zöldborsós vagy éppen borsos tokány, mindegyiket szeretjük. A lényeg, hogy a húst itt is ott is vékony csíkokra vágjuk, és mindenhol valami mással egészül ki az étel. Ennél ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...