Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Grillezett borjúkaraj

Grillezett borjúkaraj
Grillezett borjúkaraj
26 perc / előkészület: 20 perc sütés: 6 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretek kint főzni. Ma végre megtörtént az idei év első grillezése: borjúkarajt készítettem citromos-rozmaringos pácban, melyekre a végén rányomkodtuk a grillezett citromokat. Csodás volt.

 


hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az olívaolajat összekeverjük a rozmaringgal és a citromlével. A hússzeletek mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk és beleforgatjuk a citromos-rozmaringos páclébe, kis tálba tesszük. A maradék olajat a húsokra öntjük, végül fóliával lefedjük a tálat és a hűtőben állni hagyjuk három-négy órán át.
  2. A pácolási idő vége felé beizzítjuk a grillsütőt, vagyis elkészítjük a parazsat. A citromokat felnegyedeljük. A parázs fölé, a grillrácsra helyezzük a hússzeleteket, a citrom negyedeket és pár perc alatt készre sütjük. Azonnal fogyasztjuk.

 


statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 16 333
elküldve: 0
receptkönyvben: 137
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Petra

Mióta szakács: 2007.11.15.
529 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, AB0 diéta – 0 vércsoport, paleolit fogyókúra
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
konyhatitkok: gourmet
konyhatechnológia: grill
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
szezon: tavasz
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
fogás: főétel

receptkategóriák

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

serci
Serci / serci Sat, 2012-06-30 10:53

A grillezett citrom nagyon finom(a borjúkaraj is)én tabulé salátába rakok néha

434
borjúkaraj 50 dkg
rozmaring 1 ek
olívaolaj 4 ek
citromlé 1 fél citromból nyert
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
citrom 2 db