Irány a Távol-kelet!

A világ másik oldalán van, a konyhája mégis egyre népszerűbb nálunk is. Ha te is szereted a távol-keleti különlegességeket, itt az ideje, hogy otthon is nekiállj!

Thaiföld, Vietnám, Burma, Indonézia, Japán...nem, nem népszerű utazási célokat sorolunk, hanem olyan országokat, amelyek különleges konyhája egyre népszerűbb Magyarországon is. Tény, hogy igényel egy kis utánajárást a fűszerek és alapanyagok beszerzése, de ha te is szereted ezeknek az országoknak a konyháját, ne habozz - ha egyszer rájöttél, hogy otthon mennyire egyszerű elkészíteni, garantáltan a rabja leszel!

  1. 1.

    Vietnámi palacsinta

  2. 2.

    Ujjszopogatós csirkeszárnyak

  3. 3.

    Vietnámi tavaszi tekercs

  4. 4.

    Phở bò

  5. 5.

    Szezámos ázsiai csirkeszárnyak

  6. 6.

    Zöldhagymás csirkeleves tésztával

  7. 7.

    Pad thai Dacota konyhájából

  8. 8.

    Flambírozott szűzérme thai zöldségekkel

  9. 9.

    A Dalai Láma momója - tibeti gőzölt batyuk

  10. 10.

    Rizslapba göngyölt marinált csirke gombával

  11. 11.

    Thai grillezett lazac

  12. 12.

    Szezámos csirkemell ázsiai salátával

  13. 13.

    Marinált zöldségek mangós garnélanyárshoz

  14. 14.

    Thai chilis csirkemell

  15. 15.

    Korianderes uborkasaláta

  16. 16.

    Miang kham

  17. 17.

    Koreai kimchi – káposztasaláta

  18. 18.

    Grillezett pisztráng thai szósszal

  19. 19.

    Távol-keleti marhahúsos tészta

  20. 20.

    Ázsiai húsgolyós szendvics

  21. 21.

    Gua bao oldalas

  22. 22.

    Matcha mochi

  23. 23.

    Indonéz vacsora

  24. 24.

    Okonomiyaki - japán pizza

  25. 25.

    Tamagoyaki - japán omlett

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

Színes-illatos citrussaláta, amitől biztosan boldogabb lesz a tél

A tél nem éppen a salátázás időszaka, legalábbis papíron, a színekre, harsanós zöldekre és gyümölcsökre, a vitaminra (na meg a karcsúbb alakra) viszont ilyenkor is vágyunk, sőt. Főzzünk abból ami van, azaz jelen esetben főznünk sem kell: használjuk ki a szezon gyümölcseit, és dobjunk össze egy nagyon pikáns, nagyon színes citrussalátát édesköménylevelekkel!

Hering András

További cikkek

Ez történik, ha egy hónapig nem eszel húst és tejterméket

Egyre többen kezdik a hús elhagyásával az új évet: a Veganuár évről évre népszerűbbé válik, ami nem csoda, a húsfogyasztás visszafogása az egészségnek is jót tesz. Más kérdés, hogy a veganizmusnak milyen előnyei és hátrányai vannak – de az biztos, hogy rövid távon kifejezetten hasznos elhagyni az állati eredetű termékeket.