r
Nosalty Logó

Spenótos-ricottás pikniksüti

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gréti
Spenótos-ricottás pikniksüti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tészta összeállítása, sütése

Összesen 1091 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tészta összeállítása, sütése

Összesen 6530 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tészta összeállítása, sütése

Összesen 274 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.9 g

Zsír

  • Összesen
    76.7 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    235 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1428.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    219 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    144 mg
  • Foszfor
    384 mg
  • Nátrium
    638 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    88.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    170.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    939 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    336 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    166 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    636 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3638 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7706 micro
Összesen 1091 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    107.1 g

Zsír

  • Összesen
    460.3 g
  • Telített zsírsav
    280 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    131 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    1408 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8569.6 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    187 mg
  • Kálcium
    1314 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    865 mg
  • Foszfor
    2306 mg
  • Nátrium
    3829 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    18 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    531.5 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    65 mg

VÍZ

  • Összesen
    1022.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5637 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    123 mg
  • D vitamin:
    65 micro
  • K vitamin:
    2013 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    997 micro
  • Kolin:
    500 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3819 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21826 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46236 micro
Összesen 6530 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    19.4 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    360.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    161 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.4 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    43 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    237 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    85 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    161 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    918 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1944 micro
Összesen 274 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tészta összeállítása, sütése

Elkészítés

A tésztához

  1. Egy nagy tálban keverjük össze a sóval összeszitált lisztet a vajjal, az ujjainkkal morzsoljuk teljesen grízesre.
  2. Adjuk hozzá a vízzel fellazított ecetet. A lisztkeverék közepébe öntsük, és dolgozzuk jól ki vele a tésztát. Ha kevésnek bizonyul a víz és száraznak tűnik a tészta, adhatunk még vizet hozzá. Akkor dolgoztunk jól, ha a tészta összeáll és nem morzsálódik.
  3. Folpackba csomagolva tegyük a hűtőbe egy órára vagy akár egy egész éjszakára pihenni a tésztát.

A töltelékhez

  1. Közben készítsük el a tölteléket. Melegítsünk egy kevés vajat serpenyőben.
  2. Vágjuk fel a hagymát, és dobjuk rá a forró vajra, majd a tisztított spenótot (ha túl nagyok a levelek, vágjuk kisebb darabokba). Aki szereti, tehet hozzá zúzott fokhagymát is. Ekkor jöhetnek a fűszerek, só, bors, szerecsendió ízlés szerint. A hozzávalókat a ricottával pár perc alatt összemelegítjük, nem főzzük meg.
  3. A kész tölteléket húzzuk le a főzőlapról, és hagyjuk kihűlni.

A tészta összeállítása, sütése

  1. A hűtőből kivett tésztát pihentessük 10 percig, majd lisztezett deszkán nyújtsuk maximum fél centi vastagságú téglalap formára. Közben melegítsük 180 fokra a sütőt.
  2. Derelyevágóval készítsünk 4x5 cm-es lapokat, a közepükbe tegyünk spenótos tölteléket. A tészta széleit kenjük meg felvert tojással, és hajtsuk össze a hosszabbik oldal felől a két végét. Picit nyomkodjuk meg a széleket, hogy sütés közben ne folyjon ki a töltelék.
  3. Egy sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük a töltött párnácskákat, kenjük meg a tetejüket felvert tojással, és szórjuk meg szezámmaggal.
  4. Ekkor mehetnek a sütőbe 20-25 percre aranybarnára pirulni. Ha kivettük a kész sütiket, takarjuk le konyharuhával egy tálban, és hagyjuk kihűlni, nehogy megégesse a szánkat a töltelék. Jó étvágyat hozzá!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 536
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 20927
  • Feltöltés dátuma: 2014. május 26.

Ajánló

A megadott mennyiségből kb. 24 darab minipite készíthető, de a tésztából vághatunk ki szögletes, kerek formákat, kisebb vagy nagyobb darabokat, hajthatjuk háromszögletűre is, ahogy jólesik.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezeket a kedves kis minipárnácskákat bátran vihetjük magunkkal most tavasszal, de akár nyáron is piknikezni, kirándulni. Ha megállunk egy kis pihenőre, vagy akár menet közben is könnyedén elfogyaszthatjuk.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tészta összeállítása, sütése

Címlapról ajánljuk

További cikkek