
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű
Hozzávalók
A mártáshoz
80
Kalória
0.8g
Fehérje
2.3g
Szénhidrát
7.8g
Zsír
22.7g
Víz
17.7g
Koleszterin
2.4mg
Élelmi rost
1.9g
Cukor
- 3% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 24% Zsír
A mártáshoz
Összesen
80
kcal
- 3% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 24% Zsír
A mártáshoz
Összesen
800
kcal
- 3% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 0.8 g
Zsír
-
Összesen 7.8 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 18 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 86.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 30 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 3 mg
-
Foszfor 23 mg
-
Nátrium 29 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrát
-
Összesen 2.3 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 0 mg
Víz
-
Összesen 22.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 37 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 36 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
80
kcal
- 3% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 7.7 g
Zsír
-
Összesen 77.9 g
-
Telített zsírsav 32 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 177 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 866.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 304 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 30 mg
-
Foszfor 229 mg
-
Nátrium 291 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrát
-
Összesen 23.1 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 0 mg
Víz
-
Összesen 226.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 372 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 58 mg
-
Retinol - A vitamin: 363 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 75 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 13 micro
Összesen
800
kcal
- 3% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 2.2 g
Zsír
-
Összesen 22.4 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 51 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 248.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 87 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 66 mg
-
Nátrium 84 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrát
-
Összesen 6.6 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 0 mg
Víz
-
Összesen 65.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 107 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 17 mg
-
Retinol - A vitamin: 104 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 22 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4 micro
Összesen
231
kcal
Elkészítés
A mártáshoz
- A hozzávalókat egy nagy tálban összekeverjük, majd a saját ízlésünkhöz alakítjuk a savas, édes, sós ízeket. A tetejét megszórhatjuk frissen aprított metélőhagymával.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 5 p
- Főzés módja: hidegkonyha
Ugyan nem az eredeti, francia módszerrel készül, mégis isteni mártogatós válhat a retró tartármártásból. Ráadásul két keverés, és meg is vagyunk vele, így szinte rögtön az asztalra tehetjük a vasárnapi rántott húsok, halak vagy zöldségek mellé.