r
Nosalty Logó

Retró rántott húsos szendvics újragondolva

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Hering András
Retró rántott húsos szendvics újragondolva
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
  • 14% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Savanyú uborkás mártás

Rántott hús

Szendvics összeállítása

Összesen 778 kcal
  • 14% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Savanyú uborkás mártás

Rántott hús

Szendvics összeállítása

Összesen 1557 kcal
  • 14% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Savanyú uborkás mártás

Rántott hús

Szendvics összeállítása

Összesen 194 kcal
  • 14% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.2 g

Zsír

  • Összesen
    37.4 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    284 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2085.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    82 mg
  • Kálcium
    463 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    611 mg
  • Nátrium
    842 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    181.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    234 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    70 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    102 micro
  • Kolin:
    224 mg
  • Retinol - A vitamin:
    211 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    105 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    350 micro
Összesen 778 kcal
  • 14% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    92.4 g

Zsír

  • Összesen
    74.8 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    567 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4171.8 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    165 mg
  • Kálcium
    926 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    153 mg
  • Foszfor
    1222 mg
  • Nátrium
    1684 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    126 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    363.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    467 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    141 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    204 micro
  • Kolin:
    447 mg
  • Retinol - A vitamin:
    423 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    210 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    701 micro
Összesen 1557 kcal
  • 14% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.5 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    519.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    115 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    152 mg
  • Nátrium
    210 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 194 kcal

Hozzávalók

Savanyú uborkás mártás

Rántott hús

Szendvics összeállítása

Elkészítés

Savanyú uborkás mártás

  1. Elsőként készítsük el a savanyú uborkás szószt. Ehhez az uborkákat kockákra (bébiuborka esetén elég karikákra) és a fokhagymát apró szeletekre vágjuk.
  2. Tegyük egy keverőtálba, majd adjuk hozzá a majonézt, ízesítsük nádcukorral, fél citrom levével, friss kaporral, sóval, borssal. Forgassuk össze, és tegyük a hűtőbe, amíg elkészítjük a panko morzsás húsokat.

Rántott hús

  1. A friss sertés karajokat egy vágódeszkára tesszük. Ha a vékonyabb húst szeretjük, klopfoljuk ki egy kicsit (én meghagytam a vastagabb szeleteket), sózzuk, borsozzuk be őket.
  2. Ezután jöhet is a panírozás: lisztben, tojásban majd a panko morzsában megforgatjuk a húsokat. Közben nyugodtan hevíthetjük is az olajat, hogy szépen sorban aranybarnára süssük őket.
  3. A sütés után tegyük papírszalvétára őket, hogy a felesleges olaj szépen lecsepegjen róluk, és nyugodtan szórjuk meg őket sópehellyel, de mehet rá pár csepp citrom is.

Szendvics összeállítása

  1. Vágjuk félbe a császárzsemléket, kenjük meg őket tejföllel vagy vajkrémmel. A megkent zsemlére mehet egy réteg friss saláta, a következő réteg a rántott hús legyen. A hús tetejére kanalazzunk a savanyú uborkás szószt, megszórhatjuk friss kaporral.
  2. A következő rétegként tegyük rá a cheddart, végül tehetünk rá még egy kevés friss salátát is. Vendégvárófalat-pálcikával összetűztem a szendvicset, papírba csomagoltam a környezettudatosság jegyében (bármennyire is retró, de NO folpack és alufólia!).
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 128
  • Tegnapi nézettség: 38
  • 7 napos nézettség: 202
  • Össznézettség: 15299
  • Feltöltés dátuma: 2021. szeptember 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Retró rántott húsos szendvics újragondolva
Hering András 173 recept

Szinte minden magyarnak van emléke vagy kapcsolódása a rántott húsos szendvicshez, ami generációk kedvenc szendvicse volt a hazai vonatpályaudvarok, az iskolai büfék vagy sarki kocsmák környékén. Szigorúan folpackba csomagolva! Most ezt a régi nagy klasszikust poroltam le, és újragondolva magos császárzsemlével, panko morzsába bundázott sertés karajjal, egy savanyú uborkás mártással, friss kaporral és chedarral varázsoltam újhullámossá. A környezettudatosság jegyében pedig a folpacknak is búcsút intettem, és szigorúan papírba csomagoltam az elkészült szendvicseket. Már ami még megmaradt belőlük...

Hozzávalók

Savanyú uborkás mártás

Rántott hús

Szendvics összeállítása

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Háromból két felnőttet érint: sokan nem is tudnak erről a...

Az egyik legfontosabb ásványi anyag, mégsem kap kellő figyelmet, pedig a csontok, fogak és izmok egészségének megőrzéséhez elengedhetetlen. Mivel a kalciumot testünk képtelen saját maga előállítani, így külső forrásból kell pótolnunk. A Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének elnöke nem csupán arra hívja fel a figyelmet, hogy az ásványi anyag hiánya komoly egészségügyi problémákhoz vezethet, de arra is, hogy milyen természetes módokon biztosíthatjuk szervezetünk kalciumbevitelét.