r
Nosalty Logó

Retró rántott húsos szendvics újragondolva

Hering András
Retró rántott húsos szendvics újragondolva
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Savanyú uborkás mártás

Rántott hús

Szendvics összeállítása

778
Kalória
46.2g
Fehérje
63g
Szénhidrát
37.4g
Zsír
181.9g
Víz
283.6g
Koleszterin
3.8g
Élelmi rost
5.9g
Cukor
  • 14% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Savanyú uborkás mártás

Rántott hús

Szendvics összeállítása

Összesen 778 kcal
  • 14% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Savanyú uborkás mártás

Rántott hús

Szendvics összeállítása

Összesen 1557 kcal
  • 14% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Savanyú uborkás mártás

Rántott hús

Szendvics összeállítása

Összesen 194 kcal
  • 14% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.2 g

Zsír

  • Összesen
    37.4 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    284 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2085.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    82 mg
  • Kálcium
    463 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    611 mg
  • Nátrium
    842 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    63 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    181.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    234 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    70 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    102 micro
  • Kolin:
    224 mg
  • Retinol - A vitamin:
    211 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    105 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    350 micro
Összesen 778 kcal
  • 14% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    92.4 g

Zsír

  • Összesen
    74.8 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    567 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4171.8 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    165 mg
  • Kálcium
    926 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    153 mg
  • Foszfor
    1222 mg
  • Nátrium
    1684 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    126 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    363.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    467 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    141 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    204 micro
  • Kolin:
    447 mg
  • Retinol - A vitamin:
    423 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    210 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    701 micro
Összesen 1557 kcal
  • 14% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.5 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    519.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    115 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    152 mg
  • Nátrium
    210 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    15.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    45.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 194 kcal

Elkészítés

Savanyú uborkás mártás

  1. Elsőként készítsük el a savanyú uborkás szószt. Ehhez az uborkákat kockákra (bébiuborka esetén elég karikákra) és a fokhagymát apró szeletekre vágjuk.
  2. Tegyük egy keverőtálba, majd adjuk hozzá a majonézt, ízesítsük nádcukorral, fél citrom levével, friss kaporral, sóval, borssal. Forgassuk össze, és tegyük a hűtőbe, amíg elkészítjük a panko morzsás húsokat.

Rántott hús

  1. A friss sertés karajokat egy vágódeszkára tesszük. Ha a vékonyabb húst szeretjük, klopfoljuk ki egy kicsit (én meghagytam a vastagabb szeleteket), sózzuk, borsozzuk be őket.
  2. Ezután jöhet is a panírozás: lisztben, tojásban majd a panko morzsában megforgatjuk a húsokat. Közben nyugodtan hevíthetjük is az olajat, hogy szépen sorban aranybarnára süssük őket.
  3. A sütés után tegyük papírszalvétára őket, hogy a felesleges olaj szépen lecsepegjen róluk, és nyugodtan szórjuk meg őket sópehellyel, de mehet rá pár csepp citrom is.

Szendvics összeállítása

  1. Vágjuk félbe a császárzsemléket, kenjük meg őket tejföllel vagy vajkrémmel. A megkent zsemlére mehet egy réteg friss saláta, a következő réteg a rántott hús legyen. A hús tetejére kanalazzunk a savanyú uborkás szószt, megszórhatjuk friss kaporral.
  2. A következő rétegként tegyük rá a cheddart, végül tehetünk rá még egy kevés friss salátát is. Vendégvárófalat-pálcikával összetűztem a szendvicset, papírba csomagoltam a környezettudatosság jegyében (bármennyire is retró, de NO folpack és alufólia!).

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 p
  • Főzés módja: rántott ételek
  • Sütés ideje: 10 p

Szinte minden magyarnak van emléke vagy kapcsolódása a rántott húsos szendvicshez, ami generációk kedvenc szendvicse volt a hazai vonatpályaudvarok, az iskolai büfék vagy sarki kocsmák környékén. Szigorúan folpackba csomagolva! Most ezt a régi nagy klasszikust poroltam le, és újragondolva magos császárzsemlével, panko morzsába bundázott sertés karajjal, egy savanyú uborkás mártással, friss kaporral és chedarral varázsoltam újhullámossá. A környezettudatosság jegyében pedig a folpacknak is búcsút intettem, és szigorúan papírba csomagoltam az elkészült szendvicseket. Már ami még megmaradt belőlük...

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek