Nosalty Logó

Tavaszi spárgás carbonara

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Hajnal Stefi
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 493 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 1477 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 95 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    25.3 g

Zsír

  • Összesen
    38.8 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    334 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1770 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    510 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    496 mg
  • Nátrium
    667 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    241.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    264 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    70 micro
  • K vitamin:
    189 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    162 micro
  • Kolin:
    269 mg
  • Retinol - A vitamin:
    170 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    1109 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2079 micro
Összesen 493 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    75.9 g

Zsír

  • Összesen
    116.3 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1002 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5310 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    100 mg
  • Kálcium
    1530 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    163 mg
  • Foszfor
    1488 mg
  • Nátrium
    2001 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.3 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    724.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    792 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    59 mg
  • D vitamin:
    209 micro
  • K vitamin:
    568 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    485 micro
  • Kolin:
    807 mg
  • Retinol - A vitamin:
    509 micro
  • α-karotin
    75 micro
  • β-karotin
    3327 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6237 micro
Összesen 1477 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    7.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    345.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    130 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    216 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    406 micro
Összesen 95 Kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Vegyünk elő egy nagy és mély serpenyőt. A bacont csíkozzuk fel, és forró olívaolajon pár perc alatt süssük ropogósra. Szedjük ki a serpenyőből és tegyük félre.
  2. A kisült zsíros olajra dobjuk rá a kis karikákra vágott spárgát és újhagymát, majd pár percig süssük. Nem baj, ha ress, addig süssük csak, míg eszméletlen zöld színük nem lesz. Ha kész, ezt is szedjük ki a serpenyőből és tegyük félre. A serpenyőt ne mossuk még ki, mert használni fogjuk!
  3. Ha igazán ügyesen vagyunk, a carbonara készítés közben mindent egyszerre csinálunk, de ha még nem vagyunk gyakorlottak, akkor most tegyük fel főni a tésztát. Érdemes nem mindig a megszokott spagetti vonalon haladni, ezért én most makarónival készítettem.
  4. A tojásokat feltörjük, szétválasztjuk. Egész tojást is használhatunk, de itt most csak a sárgájára lesz szükség. Ezeket felverjük, hozzáreszeljük a parmezánt, sózzuk, borsozzuk, és egy kis chilipelyhet szórunk bele, majd összekeverjük. Ez lesz a tésztaszószunk alapja.
  5. Ha a tésztát késznek ítéljük (érdemes a csomagoláson feltüntetett ideig főzni), akkor ne szűrjük le, csak egy csipesszel tegyük át a tésztát a forró zsíros olajos serpenyőbe. Ne öntsük ki a főzővizet, hanem merjünk ki egy kis csészével belőle, és öntsük a tésztára. A serpenyő alatt kis lángon égjen a tűzhely, a tésztát pedig alaposan keverjük el a főzővízzel, hogy egy keveset feligyon belőle. Most kapcsoljuk le a tűzhelyet, és húzzuk is le róla a serpenyőt!
  6. Ezek után zúdítsuk rá a tojásos-sajtos keveréket, majd azonnal kezdjük el összekeverni. Ha a tojás és a víz krémes emulziója bevonja a tésztát, akkor mehet a szalonna és a spárgás újhagyma. Nem szabad állni hagyni, azonnal előmelegített tányérra szedjük, és fogyasztjuk. Frissen őrölt borssal, egy darab ráhelyezett friss tojássárgájával, opcionálisan még több reszelt parmezánnal tálaljuk.
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 69
  • 7 napos nézettség: 155
  • Össznézettség: 7268
  • Feltöltés dátuma: 2020. május 01.

Ajánló

Ez egy tipikus 10 perces étel, mert elkészíteni és megenni is ennyi időbe telik. Barátok, barátnők, családtagok lenyűgözésére is abszolút alkalmas.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Hajnal Stefi 15 recept

Az egyik legismertebb olasz tésztaétel, természetesen tejszín nélkül, ebben a verzióban friss zöldspárgával és baconnel. Pillanatok alatt elkészül, és attól olyan finom, hogy végtelenül egyszerű. Épp ezért, ami nagyot dobhat rajta az az alapanyagok minősége, szóval ne fukarkodjunk semmivel!

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

8 csodásan zöldellő, harsanó, mégis puha spárgás fogás a tavasz...

Bár az elmúlt hetekben csak néhány olyan nap volt, amikor igazán csodálhattuk a tavasz szépségét, afelől nem lehet kétségünk, hogy a spárgaszezon már javában tart! Nincs sok időnk kiélvezni ezt a csodás zöldséget, éppen ezért összegyűjtöttük a legfinomabb recepteket egy helyre, hogy neked már ne menjen el az időd a keresgéléssel.

Nosalty

További cikkek