Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tavaszi spárgás carbonara

Tavaszi spárgás carbonara
Tavaszi spárgás carbonara
15 perc / előkészület: 5 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az egyik legismertebb olasz tésztaétel, természetesen tejszín nélkül, ebben a verzióban friss zöldspárgával és baconnel. Pillanatok alatt elkészül, és attól olyan finom, hogy végtelenül egyszerű. Épp ezért, ami nagyot dobhat rajta az az alapanyagok minősége, szóval ne fukarkodjunk semmivel!

hozzávalók / 3 adag

ajánlat

Ez egy tipikus 10 perces étel, mert elkészíteni és megenni is ennyi időbe telik. Barátok, barátnők, családtagok lenyűgözésére is abszolút alkalmas.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Vegyünk elő egy nagy és mély serpenyőt. A bacont csíkozzuk fel, és forró olívaolajon pár perc alatt süssük ropogósra. Szedjük ki a serpenyőből és tegyük félre.
  2. A kisült zsíros olajra dobjuk rá a kis karikákra vágott spárgát és újhagymát, majd pár percig süssük. Nem baj, ha ress, addig süssük csak, míg eszméletlen zöld színük nem lesz. Ha kész, ezt is szedjük ki a serpenyőből és tegyük félre. A serpenyőt ne mossuk még ki, mert használni fogjuk!
  3. Ha igazán ügyesen vagyunk, a carbonara készítés közben mindent egyszerre csinálunk, de ha még nem vagyunk gyakorlottak, akkor most tegyük fel főni a tésztát. Érdemes nem mindig a megszokott spagetti vonalon haladni, ezért én most makarónival készítettem.
  4. A tojásokat feltörjük, szétválasztjuk. Egész tojást is használhatunk, de itt most csak a sárgájára lesz szükség. Ezeket felverjük, hozzáreszeljük a parmezánt, sózzuk, borsozzuk, és egy kis chilipelyhet szórunk bele, majd összekeverjük. Ez lesz a tésztaszószunk alapja.
  5. Ha a tésztát késznek ítéljük (érdemes a csomagoláson feltüntetett ideig főzni), akkor ne szűrjük le, csak egy csipesszel tegyük át a tésztát a forró zsíros olajos serpenyőbe. Ne öntsük ki a főzővizet, hanem merjünk ki egy kis csészével belőle, és öntsük a tésztára. A serpenyő alatt kis lángon égjen a tűzhely, a tésztát pedig alaposan keverjük el a főzővízzel, hogy egy keveset feligyon belőle. Most kapcsoljuk le a tűzhelyet, és húzzuk is le róla a serpenyőt!
  6. Ezek után zúdítsuk rá a tojásos-sajtos keveréket, majd azonnal kezdjük el összekeverni. Ha a tojás és a víz krémes emulziója bevonja a tésztát, akkor mehet a szalonna és a spárgás újhagyma. Nem szabad állni hagyni, azonnal előmelegített tányérra szedjük, és fogyasztjuk. Frissen őrölt borssal, egy darab ráhelyezett friss tojássárgájával, opcionálisan még több reszelt parmezánnal tálaljuk.
  • elkészítettem: 100 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 40
össznézettség: 3 145
elküldve: 0
receptkönyvben: 120
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Hajnal Stefi

Mióta szakács: 2017.05.17.
12 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
elkészítési idő: 5-15 perc
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: tavasz
kategória: tészta
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
adag: 3 főre
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: Valentin-nap

receptkategóriák

egyéb elnevezések

carbonara , carbonara spagetti, spárgás tészta, olasz tészta

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

810
makaróni 25 dkg
tojássárgája 4 db
bacon 10 dkg
parmezán sajt 10 dkg
zöldspárga 10 db
újhagyma 3 közepes db
olívaolaj 4 ek
chilipehely 1 csipet
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint