Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tavaszi reteksaláta

Tavaszi reteksaláta
Tavaszi reteksaláta
30 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Friss-zamatos, roppanós saláta, a tavasz ízeivel.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az öntethez a joghurtot sózzuk-borsozzuk, hozzákeverjük a római köményt, és pár csepp citromlével ízesítjük.
  2. A megtisztított retkeket felnegyedeljük, majd a felhevített olívaolajon átpirítjuk. Ha már kezd odakapni, akkor ráfacsarjuk fél citrom levét, és egy tálban félretesszük.
  3. Közben a tojásokat 10 perc alatt keményre főzzük, majd megtisztítjuk és cikkekre vágjuk. Az édesköményt és az almát megtisztítjuk és vékony szeletekre vágjuk.
  4. Egy tálba halmozzuk a salátaleveleket, erre jön az édeskömény és az alma, rászórjuk a lecsepegtetett csicseriborsót, végül pedig a retekkel és a tojással zárjuk a sort. Rádaraboljuk a sajtot, és meglocsoljuk a joghurtos öntettel.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 886
elküldve: 1
receptkönyvben: 33
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

SPAR

Mióta szakács: 2018.03.07.
199 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan megszilárdító
diéta: cukormentes, gluténmentes
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: saláta
szezon: tavasz
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
fogás: hideg előétel
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

tavaszi saláta

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

363
joghurt 2 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
római kömény 2 ek
citromlé 0.5 citromból nyert
retek 12 db
olívaolaj 2 ek
tojás 4 db
alma 1 db
jégsaláta 250 g
édeskömény 1 db
csicseriborsó konzerv 100 g
trappista sajt 150 g