Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hentestokány NoSalty módra

Hentestokány NoSalty módra
Hentestokány NoSalty módra
85 perc / előkészület: 15 perc főzés: 70 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az egyik kedvenc retróságunk, amit otthon érdemes igazán elkészíteni, mert a kifőzdékben ritkán találni igazán jó darabot. Ez egy szaftosabb változat, harsanós uborkával - mennyei!

hozzávalók / 5 adag

ajánlat

Klasszikusan rizzsel szokták tálalni, de ha nagyon benne vagyunk a főzőcskézésben, akkor a tojásos nokedli is nagyon jól áll neki.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vörös- és fokhagymát finomra vágjuk, a szalonnát és a sertéscombot felcsíkozzuk (tokányra vágjuk).
  2. Egy mélyebb, nagyobb serpenyőben vagy lábasban felolvasztjuk a sertészsírt, majd beletesszük a szalonnát, és kiolvasztjuk belőle a zsírt. Nem kell ropogósra sütni!
  3. Hozzáadjuk a vöröshagymát, üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a fokhagymát, és még 1-2 percig főzzük. Mehet bele a hús, fehéredésig keverjük, majd sózzuk, borsozzuk, felöntjük 3 dl alaplével, és lefedve jó fél órát főzzük közepes lángon.
  4. Ha letelt, hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, és felöntjük még 1,5 dl alaplével. Lefedve tovább rotyogtatjuk még egy fél órát.
  5. Az uborkát is vékony kis csíkokra vágjuk, és hozzáadjuk a raguhoz. Ha szükséges, adunk hozzá még egy pici alaplevet, ez attól is függ, hogy bővebb vagy szűkebb szafttal szeretjük. Ha harsanósan szeretjük az uborkát, akkor még 5-10, ha puhán, akkor még 20 percig főzzük az egészet.
  • költség: 2500 Ft
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 74
össznézettség: 3 782
elküldve: 1
receptkönyvben: 27
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
909 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 5 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

hentestokány

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

482
sertészsír 1 ek
füstölt szalonna 10 dkg
vöröshagyma 1 nagy db
fokhagyma 4 gerezd
sertéscomb 70 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
sűrített paradicsom 140 g
alaplé 6 dl
csemegeuborka 12 közepes db