r
Nosalty Logó

Szezámos ázsiai csirkeszárnyak

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Dacota
Szezámos ázsiai csirkeszárnyak
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A szárnyakhoz

A mázhoz

Összesen 343 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A szárnyakhoz

A mázhoz

Összesen 1369 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A szárnyakhoz

A mázhoz

Összesen 100 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.1 g

Zsír

  • Összesen
    20.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    172 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4079.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    284 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    560 mg
  • Nátrium
    3146 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    161 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    57 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    145 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    165 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    314 micro
Összesen 343 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    128.3 g

Zsír

  • Összesen
    83.1 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    688 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    16318.5 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    114 mg
  • Kálcium
    1135 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    222 mg
  • Foszfor
    2239 mg
  • Nátrium
    12586 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.9 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    644.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    111 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    229 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    42 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    151 micro
  • Kolin:
    579 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    661 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1256 micro
Összesen 1369 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1181.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    162 mg
  • Nátrium
    911 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.8 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    91 micro
Összesen 100 Kcal

Hozzávalók

A szárnyakhoz

A mázhoz

Elkészítés

A szárnyakhoz

  1. A szárnyakat megmossuk, megtöröljük, és a két kézre fogva megtekerjük. Így látjuk, hogy a csontok hol illeszkednek, ott átvágjuk egy jó nagy késsel, hogy legyen egy szárnyvégünk és egy tövünk.
  2. Egy nagyobb tálba öntjük a sót és a sütőport, elkeverjük őket. A jól áttörölt csirkeszárnyakat jól beborítjuk vele mindenhol.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és előmelegített sütőben előbb az egyik, majd a másik oldalukat is 20 percig sütjük.
  4. Ha kész, még forrón beleforgatjuk a mázba, és megszórjuk egy kis extra, maradék újhagymával. Már tálaljuk is!

A mázhoz

  1. Az újhagymát megmossuk, megpucoljuk, és vékony karikára vágjuk.
  2. Az összes hozzávalót jól elkeverjük
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 54
  • Össznézettség: 28728
  • Feltöltés dátuma: 2015. február 25.

Ajánló

Ha van kedvünk, a megmaradt mázba tunkolhatjuk a szárnyakat.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Amolyan mű, ahogy az amerikaiak az ázsiait elképzelik típusú roppanós csirkeszárnyak. De ettől még bitang jók!

Hozzászólások

gszökemarcsi

Szia Dakota! Ebb?l a receptb?l nem maradt ki a liszt? Süt?porban kell megforgatni a csirkeszárnyakat?!

Dundus1970

Én ma próbáltam ki másodszorra,és süt?porral kell valóban! A sóval csinján kell bánni mert sós mindkét szósz. Nagyon finom lett,csak egy picit sós.

Hozzávalók

A szárnyakhoz

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A legnépszerűbb magyar sütik

Zserbó, flódni, krémes - ki ne szeretné a három közül legalább az egyiket? A Konyhafőnök mai adásában a csapatoknak közülük kellett választani!