Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szezámos ázsiai csirkeszárnyak

Szezámos ázsiai csirkeszárnyak
Szezámos ázsiai csirkeszárnyak
50 perc / előkészület: 10 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Amolyan mű, ahogy az amerikaiak az ázsiait elképzelik típusú roppanós csirkeszárnyak. De ettől még bitang jók!

hozzávalók / 4 adag

A szárnyakhoz

A mázhoz

ajánlat

Ha van kedvünk, a megmaradt mázba tunkolhatjuk a szárnyakat.

Szólj hozzá!

elkészítés

A szárnyakhoz

  1. A szárnyakat megmossuk, megtöröljük, és a két kézre fogva megtekerjük. Így látjuk, hogy a csontok hol illeszkednek, ott átvágjuk egy jó nagy késsel, hogy legyen egy szárnyvégünk és egy tövünk.
  2. Egy nagyobb tálba öntjük a sót és a sütőport, elkeverjük őket. A jól áttörölt csirkeszárnyakat jól beborítjuk vele mindenhol.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és előmelegített sütőben előbb az egyik, majd a másik oldalukat is 20 percig sütjük.
  4. Ha kész, még forrón beleforgatjuk a mázba, és megszórjuk egy kis extra, maradék újhagymával. Már tálaljuk is!

A mázhoz

  1. Az újhagymát megmossuk, megpucoljuk, és vékony karikára vágjuk.
  2. Az összes hozzávalót jól elkeverjük
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 21 346
elküldve: 0
receptkönyvben: 336
elkészítve: 14/14
Facebookon megjelent: -

szakács

Dacota

Mióta szakács: 2009.11.28.
537 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: távol-keleti
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

fűszeres ázsiai csirkeszárny, szezámmagos-szójaszószos csirkeszárnyak

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gszökemarcsi
gszökemarcsi Wed, 2015-04-15 13:33

Szia Dakota! Ebből a receptből nem maradt ki a liszt? Sütőporban kell megforgatni a csirkeszárnyakat?!

Dundus1970
Dundus1970 Sat, 2015-04-18 19:35

Én ma próbáltam ki másodszorra,és sütőporral kell valóban! A sóval csinján kell bánni mert sós mindkét szósz. Nagyon finom lett,csak egy picit sós.

391
csirkeszárny 1 kg
sütőpor 1 csomag
1 teáskanál
szójaszósz 150 ml
Thai halszósz 1 teáskanál
újhagyma 2 közepes db
szezámmag 3 teáskanál
gyömbér 2 cm
fokhagyma 2 gerezd