r
Nosalty Logó

Grillezett pisztráng thai szósszal

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Dávid
Grillezett pisztráng thai szósszal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
grill
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A piszránghoz

A thai szószhoz

Összesen 1043 kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A piszránghoz

A thai szószhoz

Összesen 2084 kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A piszránghoz

A thai szószhoz

Összesen 111 kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    53.6 g

Zsír

  • Összesen
    26 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    139 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1267.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    265 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    114 mg
  • Foszfor
    680 mg
  • Nátrium
    162 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    143 g
  • Cukor
    128 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    493.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    331 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    19 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    372 micro
  • K vitamin:
    172 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    118 micro
  • Kolin:
    169 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    2643 micro
  • β-crypt
    499 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1745 micro
Összesen 1043 kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    107.2 g

Zsír

  • Összesen
    52 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    278 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2535.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    530 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    229 mg
  • Foszfor
    1361 mg
  • Nátrium
    323 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    286 g
  • Cukor
    257 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    987.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    661 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    37 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    72 mg
  • D vitamin:
    744 micro
  • K vitamin:
    344 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    236 micro
  • Kolin:
    338 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    5287 micro
  • β-crypt
    998 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3491 micro
Összesen 2084 kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    2.8 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    136.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.4 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    285 micro
  • β-crypt
    54 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    188 micro
Összesen 111 kcal

Hozzávalók

A piszránghoz

A thai szószhoz

Elkészítés

A piszránghoz

  1. A fokhagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk a rozmaringgal és kakukkfűvel együtt.
  2. A felaprított fűszereket sózzuk, borsozzuk, és összekeverjük a borral, valamint az olívaolajjal.
  3. Az előkészített, beirdalt pisztrángokat az így elkészített pácba forgatjuk, és 15 percre a hűtőbe tesszük.
  4. A pácolási idő után kivesszük a halakat, és vagy faszénen meggrillezzük vagy pedig 190 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt (a halak méretétől függően) készre sütjük.

A thai szószhoz

  1. A vizet összekeverjük az ecettel és a cukorral, majd összeforraljuk, hogy a cukor teljesen elolvadjon. Utána levesszük a tűzről, és hagyjuk teljesen kihűlni.
  2. Ha az édes-savanyú szósz lehűlt, akkor hozzáadjuk az egészen finomra vágott fűszereket, és állni hagyjuk legalább fél óráig, hogy összeérjenek az ízek.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 268
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 17439
  • Feltöltés dátuma: 2014. május 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ebben a receptben nem is a pisztráng a lényeg, hanem a hozzá készített zöldfűszeres ízbomba! Gyakorlatilag a thai konyha esszenciája, amely eszméletlenül gazdag és eszméletlen jól kiegészíti a halat. Ezt az étel Jamnong Nirungsan és Kent Arnon Masanglong, thai mesterszakácsok készítették el nekünk egy, a Paris Budapest Étteremben tartott workshop alkalmával.

Hozzávalók

A piszránghoz

A thai szószhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...