Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Grillezett pisztráng thai szósszal

Grillezett pisztráng thai szósszal
Grillezett pisztráng thai szósszal
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ebben a receptben nem is a pisztráng a lényeg, hanem a hozzá készített zöldfűszeres ízbomba! Gyakorlatilag a thai konyha esszenciája, amely eszméletlenül gazdag és eszméletlen jól kiegészíti a halat. Ezt az étel Jamnong Nirungsan és Kent Arnon Masanglong, thai mesterszakácsok készítették el nekünk egy, a Paris Budapest Étteremben tartott workshop alkalmával.

hozzávalók / 2 adag

A piszránghoz

A thai szószhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

A piszránghoz

  1. A fokhagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk a rozmaringgal és kakukkfűvel együtt.
  2. A felaprított fűszereket sózzuk, borsozzuk, és összekeverjük a borral, valamint az olívaolajjal.
  3. Az előkészített, beirdalt pisztrángokat az így elkészített pácba forgatjuk, és 15 percre a hűtőbe tesszük.
  4. A pácolási idő után kivesszük a halakat, és vagy faszénen meggrillezzük vagy pedig 190 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt (a halak méretétől függően) készre sütjük.

A thai szószhoz

  1. A vizet összekeverjük az ecettel és a cukorral, majd összeforraljuk, hogy a cukor teljesen elolvadjon. Utána levesszük a tűzről, és hagyjuk teljesen kihűlni.
  2. Ha az édes-savanyú szósz lehűlt, akkor hozzáadjuk az egészen finomra vágott fűszereket, és állni hagyjuk legalább fél óráig, hogy összeérjenek az ízek.
  • sütési hőfok: 190°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 14 684
elküldve: 6
receptkönyvben: 296
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Kárai Dávid

Mióta szakács: 2013.03.04.
353 recept

receptjellemzők

szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
konyhatechnológia: grill
kategória: halételek
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
konyha: távol-keleti
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

pisztráng grillezve, thai szószos hal

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1043
pisztráng 800 g
olívaolaj 2 ek
fokhagyma 1 gerezd
kakukkfű 2 szál
rozmaring 2 szál
fehérbor 1 dl
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
ecet 100 ml
cukor 250 g
víz 2.5 dl
cayenne bors 15 g
újhagyma 2 közepes db
fokhagyma 1 gerezd
vöröshagyma 1 kis db
chili 1 db
menta 3 marék
koriander 1 csokor