r
Nosalty Logó

Bagel szezám- és tökmaggal

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Simon Gábor
Bagel szezám- és tökmaggal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Előtészta

Bagel tészta

Dekorálás

Összesen 533 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Előtészta

Bagel tészta

Dekorálás

Összesen 2136 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Előtészta

Bagel tészta

Dekorálás

Összesen 231 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.5 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1359 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    180 mg
  • Nátrium
    994 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    99.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    101.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    160 micro
Összesen 533 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    74.2 g

Zsír

  • Összesen
    24.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5435.9 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    219 mg
  • Kálcium
    263 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    238 mg
  • Foszfor
    719 mg
  • Nátrium
    3974 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    399.1 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    405.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    320 micro
  • Kolin:
    199 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    638 micro
Összesen 2136 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    2.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    588.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    430 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 231 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Előtészta

Bagel tészta

Dekorálás

Elkészítés

Előtészta

  1. Öntsük a vizet egy akkora tálkába, amiben meg tud kelni az előtészta. Szórjunk bele egy csipetnyi élesztőt, kavarjuk el, majd adjuk hozzá a lisztet is, és dolgozzuk össze egyneművé.
  2. Fedjük le légmentesen, és hagyjuk 10-12 órára szobahőmérsékleten lassan kelni. Ezt a lépést érdemes este elvégezni, hogy másnap reggelre elkészüljön az előtészta.
  3. Az előtészta lényege, hogy extra ízt és állagot adjon a péksüteménynek.

Bagel tészta

  1. A dagasztáshoz vegyünk elő egy dagasztótálat, öntsük bele a vizet, szórjuk bele az élesztőt, a sót, a cukrot, és adjuk hozzá az előtésztát is. Keverjük össze egyneművé, ezután adjuk hozzá a kenyérlisztet.
  2. Dagasszuk ki alaposan a tésztát, majd fedjük le, és hagyjuk egy órát kelni, vagy ameddig a duplájára megkel. A kelési idő függ a felhasznált víz- és a környezet hőmérsékletétől is. Ha kézzel gyúrunk, és nagyon meleg van a konyhában, akkor érdemes hideg vízzel dolgozni, különben könnyen túlkelhet a tészta.
  3. A megkelt tésztát 8 egyenlő részre osszuk szét, és gombócozzuk ki őket. Hagyjuk pihenni 15-20 percet, hogy a glutén ellazulhasson. Ezután jöhet a formázás, aminek az egyik módja, hogy enyhén lisztes ujjal nyomjunk a tészta közepébe egy lyukat, kapjuk fel a tésztát, amit lassan és óvatosan kezdjünk el körkörös mozdulatokkal kinyújtani. A kinyújtott tésztákat tegyük egy sütőpapírral kibélelt tepsire. Ne legyenek túl közel egymáshoz, hogy meg tudjanak szépen kelni. Ez az utolsó szakasza a kelesztésnek, ami nagyjából fél óra. Akkor jó a tészta, amikor szép levegősre megkelt, és ha finoman megnyomjuk még visszaugrik lassan a tészta.
  4. Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra, s közben tegyünk fel egy lábasban vizet főni. Amikor felforrt a víz vegyük takarékra, és óvatosan tegyük bele a bageleket előfőzni. Oldalanként 30-30 másodperc elég nekik, maximum 1 perc. (A túlkelt tészta egyből laposan és ráncosan fog kijönni) Szedjük ki, és csepegtessük le a tésztákat.

Dekorálás

  1. Amíg melegek a megfőtt bagelek, tegyük át őket egy tepsire, és kenjük le őket felvert tojással.
  2. Szórjuk meg a tetejüket bőségesen szezámmaggal és durvára vágott tökmaggal.
  3. 200°C-on 20-25 perc alatt süssük aranybarnára a bageleket.
  4. Az elkészült bageleket hagyjuk egy rácson kihűlni.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 57
  • Tegnapi nézettség: 11
  • 7 napos nézettség: 48
  • Össznézettség: 818
  • Feltöltés dátuma: 2023. március 01.

Receptkategóriák

Bagel szezám- és tökmaggal
Simon Gábor 53 recept

A bagel egy csodálatos péksütemény, jellemző sajátossága a formája, ami egy lyukas fánkra emlékeztet. New York-i stílusút készítettünk, aminek a specialitása, hogy a tésztát előfőzik sütés előtt. Ezzel a technikával egy egyedi textúrát kap a bagel, amitől kívül enyhén ropogós, belül puha és harapnivaló lesz. Szórjuk meg bőségesen szezám- és tökmaggal, hogy igazán mutatós legyen!

Hozzávalók

Előtészta

Bagel tészta

Dekorálás

Címlapról ajánljuk

További cikkek