Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sós, töltött kalács

Sós, töltött kalács
Sós, töltött kalács
60 perc / előkészület: 20 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Akár húsvétra, akár a húsvéti maradékból - ízletes, laktató és sós kalács!

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt belemorzsoljuk a langyos vízbe, hozzákeverünk egy teáskanál cukrot, és 15 percig hagyjuk felfutni.
  2. Közben a lisztet elkeverjük a sóval, hozzáadjuk az olívaolajat és a felfuttatott élesztőt, és összegyúrjuk a tésztát.
  3. Ha összeállt, letakarva egy órát kelesztjük.

A töltelékhez

  1. A sonkát, a főtt tojást és a lila hagymát apróra vágjuk, összekeverjük a sóval-borssal és a tejföllel.

A tetejére

  1. A tésztát téglalap alakúra kinyújtjuk, a közepére halmozzuk a tölteléket, majd a két szélét ferdén bevagdossuk, majd ráhajtogatjuk.
  2. Megkenjük a tetejét tojással, majd megszórjuk szezámmal.
  3. 180 fokon 40 percig sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 107
elküldve: 4
receptkönyvben: 131
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: 1

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
950 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, reggeli, tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
alkalom: húsvét
szezon: bármikor
fogás: egyéb fogás
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
maradék ételből: maradék húsból, maradék tojásból
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

sonkás kalács, húsvéti kalács

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

454
finomliszt 300 g
1 teáskanál
olívaolaj 3 ek
friss élesztő 20 g
víz 250 ml
cukor 1 teáskanál
sonka 400 g
főtt tojás 4 db
lila hagyma 0.5 közepes db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
tejföl 150 ml
tojás 1 db
szezámmag 2 ek