r
Nosalty Logó

Távol-keleti marhahúsos tészta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dávid
Távol-keleti marhahúsos tészta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
wok
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 572 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2285 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 109 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.7 g

Zsír

  • Összesen
    20.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1443.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    224 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    398 mg
  • Nátrium
    691 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.6 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    343.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    500 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    116 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    129 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    161 micro
  • Kolin:
    121 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    627 micro
  • β-karotin
    5637 micro
  • β-crypt
    123 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    955 micro
Összesen 572 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    115 g

Zsír

  • Összesen
    81.5 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    312 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5772.9 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    142 mg
  • Kálcium
    896 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    338 mg
  • Foszfor
    1592 mg
  • Nátrium
    2762 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    278.5 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    1375.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2001 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    464 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    515 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    644 micro
  • Kolin:
    484 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2509 micro
  • β-karotin
    22550 micro
  • β-crypt
    491 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    3820 micro
Összesen 2285 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    3.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    277.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    133 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    121 micro
  • β-karotin
    1084 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    184 micro
Összesen 109 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A marhahúst nagyon vékony csíkokra felvágjuk. A tésztát és a gombát egy tálba tesszük, és leöntjük annyi forró vízzel, ami pont ellepi, és fél órát állni hagyjuk.
  2. A wokban felhevítjük a szezámolajat, és rádobjuk a húst, majd nagy lángon pirítani kezdjük.
  3. Amint elpárolgott a hús leve, akkor hozzáadjuk a zöldségeket, és együtt pirítjuk tovább.
  4. Amikor a zöldségek is már kissé megpuhultak, akkor hozzáadjuk a lecsepegtetett tésztát és gombát, valamint a szója-, osztriga- és chiliszószt, és alaposan elkeverjük.
  5. A legvégén hozzáadjuk a thai bazsalikomot, és belekeverjük a csírát, majd friss chilivel és limelével meglocsolva tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 9294
  • Feltöltés dátuma: 2014. szeptember 01.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A távol-keleti tésztaételek legnagyobb előnye, hogy hihetetlen gyorsasággal össze lehet dobni őket!

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ifjú magyar szakácstehetség aratott nagy sikert Párizsban

Óriási sikert aratott a magyar csapat a nívós nemzetközi gasztronómiai versenyen, a Párizsban megrendezett Chaine des Rotisseurs gasztronómiai világszervezet Ifjúsági Szakács Világbajnokságán. Szeptember 25-én a Novák Iván, Kovács Lázár (Lázár Chef) és Barka Áron vezette csapat lenyűgöző teljesítményt ért el a megmérettetésben.

Nosalty

További cikkek

Heti menü: melengető és sűrű ragulevesek hete

A ragulevesekben az a jó, hogy készülhet csirkével, borjúval, sertéssel, de akár a zöldségeknél is maradhatsz. Kerüljön bele tárkony, petrezselyem vagy kapor, esetleg mustár, tejföl, és persze a levesbetéttel is variálhatsz! Minden raguleves mellé ajánlunk egy-egy pompás főfogást, és a desszert sem marad el.