r
Nosalty Logó

Töltött paprika hagyományosan

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Kristyán Fanni
Töltött paprika hagyományosan
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Mártás

Töltelék

Összesen 726 kcal
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Mártás

Töltelék

Összesen 2901 kcal
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Mártás

Töltelék

Összesen 110 kcal
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.2 g

Zsír

  • Összesen
    26.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    133 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1774.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    422 mg
  • Nátrium
    1154 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    288.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    74 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    184 micro
  • Kolin:
    162 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    397 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    12158 micro
  • Lut-zea
    367 micro
Összesen 726 kcal
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    148.8 g

Zsír

  • Összesen
    105.2 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    530 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7099.1 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    251 mg
  • Kálcium
    182 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    300 mg
  • Foszfor
    1687 mg
  • Nátrium
    4617 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    317.7 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    1153.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    213 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    22 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    296 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    49 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    738 micro
  • Kolin:
    649 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    69 micro
  • β-karotin
    1590 micro
  • β-crypt
    38 micro
  • Likopin
    48633 micro
  • Lut-zea
    1468 micro
Összesen 2901 kcal
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    270.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    7 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    176 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1851 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 110 kcal

Hozzávalók

Mártás

Töltelék

Elkészítés

Mártás

  1. A zsíron lepirítjuk a hagymát, majd hozzáadjuk a lisztet, és összepirítjuk őket. Amikor már szép barna a rántás, lassan folyatva hozzáöntjük a passzírozott paradicsomot, és megszórjuk pirospaprikával. Jól összekeverjük, majd szintén lassan adagolva hozzáöntjük az alaplevet.
  2. Sóval, borssal ízesítjük, és kevergetve felforraljuk. Ha szeretnénk igazán krémes állagot kapni, akkor összeturmixolhatjuk, és nyugodtan alacsony lángon hagyhatjuk a tűzön, amíg a paprikákat és a gombócokat elkészítjük.

Töltelék

  1. A rizst elkezdjük főzni a normál vízmennyiség felében, hogy félkemény maradjon.
  2. A hagymát olajon vagy zsíron lepirítjuk, hozzáadjuk a fokhagymát, majd átmerjük egy nagyobb edénybe. Hozzáadjuk a félig megfőtt rizst, a fűszerpaprikát, a darált húst és a tojást. Ezt is fűszerezzük ízlés szerint sóval és borssal, majd tölthető masszává keverjük.
  3. A paprikákat megmossuk, kicsumázzuk, majd kanál segítségével megtöltjük őket. A maradék töltelékből gombócokat formázunk, majd feltesszük őket 30 percre főni.
  4. Ha hígabb mártást készítünk, a paprikát megfőzhetjük abban is, de én inkább a megmaradt zöldségalaplében főztem őket készre, hogy még ízletesebbek legyenek.
  5. Miután a paprikák megfőttek, helyezzük át őket a mártásba a gombócokkal együtt, és 10 perc alatt forraljuk őket össze.
  6. Amikor már szépen bugyog, lezárhatjuk. Főtt krumplival, még melegen tálaljuk.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 284
  • Tegnapi nézettség: 34
  • 7 napos nézettség: 281
  • Össznézettség: 25232
  • Feltöltés dátuma: 2022. augusztus 24.

Receptkategóriák

Töltött paprika hagyományosan
Kristyán Fanni 88 recept

A töltött paprika klasszikus étel, ami annyira jó, hogy még hidegen is szívesen fogyasztjuk. A szezonjában lévő fogás (más néven punjena paprika) úgy az igazi, ha főtt krumplival és egy nagy vekni kenyérrel tálaljuk.

Hozzávalók

Mártás

Töltelék

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?