r
Nosalty Logó

Thai grillezett lazac

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Dacota
Thai grillezett lazac
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A halhoz

A páchoz

A szószhoz

Összesen 394 kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A halhoz

A páchoz

A szószhoz

Összesen 785 kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A halhoz

A páchoz

A szószhoz

Összesen 150 kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.9 g

Zsír

  • Összesen
    23 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1841.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    401 mg
  • Nátrium
    1256 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.1 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    186.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    544 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    132 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    426 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 394 kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    57.7 g

Zsír

  • Összesen
    46 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    115 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3682.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    84 mg
  • Kálcium
    122 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    153 mg
  • Foszfor
    802 mg
  • Nátrium
    2512 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.2 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    372.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    161 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    1088 micro
  • K vitamin:
    67 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    265 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    852 micro
  • β-crypt
    42 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    185 micro
Összesen 785 kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    702.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    153 mg
  • Nátrium
    479 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    71 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    208 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    163 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 150 kcal

Hozzávalók

A halhoz

A páchoz

A szószhoz

Elkészítés

A halhoz

  1. Az összes hozzávalót aprítóba vagy turmixba tesszük, közben igyekszünk nem levegőt venni, mikor a halszószt öntjük - mert ha egy jó mélyet szippantunk belőle, garantáltan nem lesz étvágyunk egy jó hétig.
  2. Összeturmixoljuk.
  3. Szépen befedjük vele a halszeleteket mindenhol. Legalább egy órára hűtőbe tesszük, de az sem árt neki, ha egy éjszakát áll benne, sőt!

A páchoz

  1. A halat szárazra törüljük.
  2. Olajjal nagyon vékonyan kikent serpenyőben félidőben megforgatva kb. 5 perc alatt készre sütjük.
  3. Salátával vagy jázminrizzsel, és a szobahőmérsékletű szósszal tálaljuk.

A szószhoz

  1. A szószhoz a koriandert apróra vágjuk. A fokhagymát lereszeljük, a chilit kimagozzuk, és apróra vágjuk, a lime levét kifacsarjuk.
  2. Összekeverjük az egészet a fűszerekkel és a kókusztejjel. Megkóstoljuk, ha nagyon csípős, adunk még hozzá kókusztejet, ha nem elég savanykás, még lime levet - lényeg, hogy összhangban legyenek az ízek!
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 204
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 14930
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 20.

Ajánló

Én ezt az uborkasalátát készítettem mellé.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nem vagyok egy nagy halrajongó. Valószínű ennek köszönhető, hogy 200 receptem közül egyik sem tartalmaz semmilyen halat. A tengeri kütyükkel finoman elvagyok, nagy néha leküzdök egy szelet lazacot, de inkább a füstölt változatot részesítem előnyben. Halat viszont enni kell, úgyhogy úgy döntöttem, heti egyszer megpróbálok valami halas fogással előállni - és mivel a thai konyha örök szerelem, az ő ízeikkel készítettem először. :) Hát, ha a további halkalandok is így sikerülnek, a végén még megeszek egy tányér halászlevet karácsonykor. Vagy csak a levét. :)

Hozzávalók

A halhoz

A páchoz

A szószhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...