Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gua bao oldalas

Gua bao oldalas
Gua bao oldalas
200 perc / előkészület: 20 perc sütés: 180 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Lassan sült ázsiai oldalas, tésztabatyuba töltve. Mindez David Chang, a Momofuku séfjének receptje alapján.

hozzávalók / 4 adag

Az oldalashoz

A batyuhoz

Az összeállításhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

A batyuhoz

  1. Egy teáskanál cukrot hozzáadunk a langyos vízhez, majd beletesszük az élesztőt, és elkeverjük, félretesszük.
  2. A lisztet összekeverjük a sóval és a maradék cukorral, hozzáadjuk a puha zsírt és a felfuttatott élesztőt.
  3. A tésztát alaposan összegyúrjuk, és ha összeállt, akkor további 10 percig dagasztjuk.
  4. Kiolajozott tálba tesszük, fóliával letakarjuk, és meleg helyen a duplájára kelesztjük.
  5. A megkelt tésztát átgyúrjuk, és 10 részre osztjuk, majd gombócokat formázunk belőlük. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és fóliával letakarjuk, majd újra a duplájára kelesztjük, kb. egy óra alatt.
  6. A tésztákat ovális alakúra, tenyér nagyságúra nyújtjuk, az egyik felüket megkenjük olvasztott zsírral, majd félbehajtjuk. Újabb egy órát kelesztjük.
  7. Végül a batyukat kigőzöljük.

Az oldalashoz

  1. A sütőt 150 fokra előmelegítjük. A szósz összes hozzávalóját alaposan összekeverjük.
  2. A húst hőálló tálba tesszük, ráöntjük a szószt és 150 ml vizet. Lefedjük, és 2,5-3 óra alatt puhára és omlósra sütjük a húst.
  3. Ha elkészült, kivesszük a húst, és félretesszük hűlni. Ha már kihűlt, akkor eltávolítjuk a csontokat, a bőrt és a zsíros részeket, hogy csak a hús maradjon, amit szálaira szedünk.
  4. A visszamaradt szószt serpenyőbe tesszük, és a felére visszaforraljuk, majd beletesszük a húst.
  5. A batyukat hosszában félbevágjuk, megtöltjük a hússal, adunk hozzá vékonyra vágott uborkát, újhagymát, friss mentát és koriandert, valamint kevés sótlan földi mogyoróval is megszórjuk.

Az összeállításhoz

  1. A kigőzölt bucit megkenjük egy adag szósszal, erre tesszük a szálaira szedett húst. Rá a vékonyan felkarikázott uborkát, újhagymát a durvára aprított mentát és koriandert, valamint a mogyorót. Legvégül locsolunk rá még egy keveset a szószból.
  • sütési hőfok: 150°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 5 066
elküldve: 0
receptkönyvben: 148
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Dávid

Mióta szakács: 2013.03.04.
336 recept

receptjellemzők

szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
konyhatitkok: gourmet
kategória: húsételek
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, tejmentes
mikor: ebéd, vacsora
konyha: távol-keleti
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel

egyéb elnevezések

pikáns oldalas tésztabatyuval, ázsiai oldalas-szendvics, lassan sült távol keleti oldalas

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1467
sertésoldalas 1.5 kg
hoisin-szósz 125 ml
szójaszósz 125 ml
narancslekvár 3 ek
kínai ötfűszer-keverék 2 teáskanál
fokhagyma 5 gerezd
gyömbér 6 cm
víz 190 ml
cukor 35 g
1.5 teáskanál
sertészsír 30 g
instant élesztő 5 g
finomliszt 95 g
finomliszt 300 g
kígyóuborka 1 közepes db
menta 1 csokor
koriander 1 csokor
újhagyma 4 közepes db
földimogyoró 5 dkg