Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Omlós oldalas

Omlós oldalas
Omlós oldalas
330 perc / előkészület: 10 perc sütés: 320 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Csontokról leomló, szaftos, zsíros húsokról álmodozol? Megmutatjuk, hogyan készítsd! Sokféleképpen lehet pácolni, ízesíteni, száraz vagy nedves páccal, a siker titka azonban az idő. Érdemes alacsony hőmérsékleten sütni, több órán keresztül, hogy a végeredmény önmagáért beszéljen.

hozzávalók / 5 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A fűszereket keverjük össze, majd szórjuk meg bőségesen az oldalast mindkét oldalán.
  2. Egy jénai tálba tegyük a zsírt, majd helyezzük rá az oldalast. Fedjük le, és tegyük be a sütőbe 130°C-on öt órára sülni. Fordítsuk meg 2,5 óra után az oldalast, és időnként locsoljuk meg a szaftjával.
  3. Mikor megpuhult, vegyük le a fedőt, és 200°C-on süssük, míg szép kérge lesz. Hagyjuk tíz percig pihenni a húst, mielőtt szeletelnénk.
  4. (Tipp: a kisült szaftjából isteni mártást lehet készíteni, kevés liszttel besűrítve.)
  • sütési hőfok: 130°C
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 108
össznézettség: 33 463
elküldve: 4
receptkönyvben: 262
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
1157 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
konyhatechnológia: grill
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 120 perc felett
adag: 5 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

fűszeres oldalas, ragacsos oldalas

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

443
sertészsír 2 ek
sertésoldalas 1 kg
őrölt fűszerkömény 1 tk
fokhagymapor 1.5 tk
1 ek
füstölt pirospaprika 1.5 teáskanál
bors 0 ízlés szerint