r
Nosalty Logó

Pad thai Dacota konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dacota
Pad thai Dacota konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A szószhoz

A pad thaihoz

A tálaláshoz

Összesen 775 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A szószhoz

A pad thaihoz

A tálaláshoz

Összesen 3093 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A szószhoz

A pad thaihoz

A tálaláshoz

Összesen 182 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    41.8 g

Zsír

  • Összesen
    31.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    446 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3039.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    400 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    105 mg
  • Foszfor
    520 mg
  • Nátrium
    1951 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    83.4 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    246.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    169 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    57 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    108 micro
  • Kolin:
    219 mg
  • Retinol - A vitamin:
    118 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    602 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    317 micro
Összesen 775 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    167.1 g

Zsír

  • Összesen
    124.9 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    58 g
  • Koleszterin
    1782 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12157.4 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    225 mg
  • Kálcium
    1599 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    418 mg
  • Foszfor
    2078 mg
  • Nátrium
    7803 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    333.8 g
  • Cukor
    70 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    984.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    674 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    117 mg
  • D vitamin:
    165 micro
  • K vitamin:
    230 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    433 micro
  • Kolin:
    874 mg
  • Retinol - A vitamin:
    473 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    2409 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1267 micro
Összesen 3093 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    105 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    713.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    458 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    141 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 182 Kcal

Hozzávalók

A szószhoz

A pad thaihoz

A tálaláshoz

Elkészítés

A szószhoz

  1. Először elkészítjük a szószt: a tamarindszószt, a cukrot és a vizet összekeverjük, és kis lángon felmelegítjük, amíg a cukor elolvad. Elzárjuk alatta a gázt, vattát tömünk az orrunkba, kendőt kötünk az arcunk elé, hozzáöntjük a halszószt, majd levegővétel nélkül jól elkeverjük. Utána gyorsan kinyitjuk az ablakot. Erre azért van szükség, mert ha beinhaláljuk a halszósz "aromáját" nem biztos, hogy aznap enni kívánunk...:)
  2. A szószt félretesszük (ha rákapunk a pad thaira, előre is elkészíthetjük, hűtőben eláll 2 hétig).

A pad thaihoz

  1. A sózott rákot beáztatjuk jó negyed órára, majd kinyomkodjuk, és papírtörlővel megszárítjuk.
  2. A tésztát hideg vízbe áztatjuk, amíg meg nem puhul. Nem szabad sokáig, csak amíg kicsit puhul. Ha kész, félretesszük.
  3. A salottát és a sózott retket nagyon apróra vágjuk. Kis tálakba tesszük.
  4. A tofut kis kockákra vágjuk. A kínai metélőhagymát felaprítjuk. Mehetnek ők is kis tálakba.
  5. Egy serpenyőben 1-2 kanál olajon oldalanként 2-3 perc alatt előkészítjük a rákokat, majd félretesszük őket.
  6. A tojásokat megmossuk, és a kezünk ügyébe készítjük az összes hozzávalóval együtt. Ha úgy érezzük, készen állunk arra, hogy iszonyatosan gyorsak legyünk, indulhat a buli! Egyszerre csak 1, maximum 2 adagot készítsünk, különben összeragad és élvezhetetlen lesz.
  7. Egy vastag serpenyőben vagy wokban (ha van woklángunk a tűzhelyen) melegítsünk fel egy-két kanál olajat magas hőfokon. Várjuk meg, míg forró lesz, majd adjuk hozzá a salottát, és rázogassuk kb. fél percig.
  8. Adjuk hozzá a tofu, a sózott retek és a szárított rák negyedét, felét, ha két adagot készítünk, forgassuk a lángon, vagy kevergessük fakanállal, ha nincs gázlángunk. Addig kevergetjük, amíg a tofunak lesz egy kis színe (2-3 perc). Ha kiszáradna, adjunk hozzá egy kis vizet (pár kanállal).
  9. Dobjuk rá a tészta negyedét vagy felét, de igyekezzünk úgy, hogy ne egy helyre menjen, hanem szétterüljön a serpenyő alján. Azonnal öntsük hozzá a szósz negyedét, majd kettőt keverjünk rajta (hogy mindenhol bevonja).
  10. Kapjuk le a tűzről, és kotorjuk a tésztát a serpenyő egyik oldalára. Üssük rá a tojást (adagonként egyet), és forgassuk bele a tésztát. Fél percre tegyük vissza a tűzre, adjuk hozzá a rák, a babcsíra és a kínai metélőhagyma rá eső részét. Rázzuk össze még egyszer, és azonnal vegyük le a tűzről. Legyünk óvatosak, nagyon gyorsan kell dolgoznunk, hogy a pad thai ne száradjon ki - ezért fontos, hogy minden a kezünk ügyében legyen.

A tálaláshoz

  1. A tésztát adagonként tálaljuk, megszórjuk aprított mogyoróval, egy pici chilipehellyel. Két negyed lime kíséretében azonnal tálaljuk.
  • Elkészítettem: 7 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 17
  • Össznézettség: 24154
  • Feltöltés dátuma: 2014. július 18.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A thai konyha egyik legnépszerűbb fogása, ami 5 perc alatt elkészül, ha előtte fél órán át aprítottunk mindent. Igényel némi gyakorlatot az elkészítése, de ha egyszer ráéreztünk az ízére, garantáltan gyakran fogjuk elkészíteni!

Hozzászólások

Törölt felhasználó

A szósz arányai teljesen jók, megvolt az egyensúly, miután pár perc alatt összeért. Szárított rák nekem nagyon nem jött át, Vámház körúti Ázsia boltban vettem 3k-ért, beáztattam a recept szerint, de szinte semmi íze nem volt, én azt mondom, hogy lehet érdemesebb egy kevés csirkemellel megpróbálni. Hideg vízben a Vifon rizstésztához legalább 3/4 óra kell, hogy a rövid wokozás után ehet? puhaságú legyen. Sózott retket nem kaptam, de nem hiszem, hogy létfontosságú, a többi zöldségb?l raktam egy kicsivel többet inkább. Összeségében frankó recept, a rák része nem jött át egyedül.

Hozzávalók

A szószhoz

A pad thaihoz

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek