Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Temesvári csirkecsíkok

Temesvári csirkecsíkok
Temesvári csirkecsíkok
50 perc / előkészület: 20 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (29)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A temesvári sertésborda receptjét alapul véve főztem ezt a csirkehúsos, egyszerű változatot. Kevésbé fotogén, de annál finomabb, gyorsan elkészülő, könnyű étel. Ebbe mélyhűtött babot tettem, de már alig várom a zöldbabszezont, mert tudom, hogy friss zöldbabbal még finomabb és nem mellesleg sokkal szebb lesz, hiszen az nem fő annyira szét az ételben, mint a fagyasztott.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vöröshagymát felkockázzuk, az olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát.
  2. A csirkemellet felcsíkozzuk, a hagymás olajon fehéredésig sütjük.
  3. Megszórjuk a paprikával, sózzuk, borsozzuk, kevés vízzel felengedve a húst félig megpuhítjuk.
  4. Hozzáadjuk a zöldbabot, és készre főzzük.
  5. A tejfölt csomómentesre keverjük a liszttel, ráöntjük a húsra, és a felaprított petrezselyemzölddel együtt forralunk még rajta egyet.
  6. Nokedlivel, főtt tésztával vagy rizzsel tálaljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 28
össznézettség: 62 871
elküldve: 33
receptkönyvben: 1 014
elkészítve: 97/114
Facebookon megjelent: -

szakács

Fahéj

Mióta szakács: 2010.07.27.
288 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

temesvári csirkemell, zöldbabos-tejfölös csirkemell, zöldbabos csirkecsíkok tejföllel

Hozzászólások (29)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

orsikaa5
orsikaa5 Fri, 2017-06-09 16:08

Én is a zöldbabot szerettem volna a csirkemellel kombinálni. Készítés közben viszont rájöttem, hogy nincs itthon tejföl, ezért a "tejfölös részt" kénytelen voltam lecserélni. :) Egy kis "pirosítás" következett: piros arany és sűrített paradicsom - nagyon finom lett így is. :)) De legközelebb mindenképp az eredeti verziót próbálom ki!

Fahéj
Fahéj / Fahéj Sat, 2017-06-10 07:51

Kedves Orsi!
Az is nagyon finom, de az egy egészen más étel. "Paradicsomos-zöldbabos hús" néven nekem is van fönn egy receptem, az hasonló lehet, csak az fokhagymával készül. Mi imádjuk azt is. A tejfölös egészen más ízvilág, mindenképp kipróbálásra érdemes.
Üdv: Fahéj

Szószocska
Szószocska Sun, 2017-04-09 21:43

Csirkemelles zöldbabos ételt kerestem, és itt egy fantasztikus receptre leltem. Nagyon finom lett. Köszönöm szépen! :)

fkathy
fkathy Fri, 2016-01-22 19:55

Nagyon finom,gyors ebéd vagy vacsora,a család egyik kedvence.A kép is guszta :)
Köszönjük.

Adrienn-B.
Adrienn-B. Sat, 2014-12-13 16:19

Én bab helyett borsót raktam bele és még gombát, mert a fiam nem eszi a húst, így ő a gombát szedte ki belőle. Nokedlival isteni lett!
Köszi a szuper receptet!

Fahéj
Fahéj / Fahéj Sun, 2014-12-14 11:24

Ez akkor olyasmi lett, mint nekem a csopaki aprópecsenyém. Az is nagyon finom, borsóval, gombával.
Üdv: Fahéj

ancymancy
ancymancy / ancymancy Fri, 2014-08-29 02:41

Nem fotogén? Néznéd csak az én szemmel, 12 órás műszak kellős közepén, hajnali 3 órakor úgy, hogy du. 2kor kajáltam utoljára...mondanom sem kell, hogy csurog a nyálam :D Nagyon guszta :)

Fahéj
Fahéj / Fahéj Fri, 2014-08-29 22:28

:))) Köszönöm! Délután, munkából hazafelé egyfolytában kajákról beszélünk mi is a kolléganőimmel. Érdekes, reggel, odafelé eszünkbe se jut. :))

Bekotimi
Bekotimi Fri, 2013-09-27 13:02

megfőztem. finom lett. főzelék formában nem tudtam "lenyomni a férjem torkán" a zöldbabot, de így végre ő is megeszi. köszönöm szépen a receptet!

Nosalty.hu
Nosalty.hu Thu, 2013-09-26 02:14

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2013.09.25. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Fahéj
Fahéj / Fahéj Tue, 2013-04-09 22:08

Ne is mondd, irigykedem! :) Én most olyan éhes lettem, de ilyen későn már nem illik enni. Sajnos...

viki82
viki82 Sat, 2013-04-06 01:03

Szerintem is nagyon guszta ez a kep, igy el is keszitettem ma ebedre, es nagyon nagyon finom lett, a ferjemnek is nagyon izlett. Ezentul biztos surun az asztalra fog kerulni ez az egyszeruen elkeszitheto finomsag! :) Koszonom a receptet!
Nagyon szeretem amugy a receptjeidet! :)

Fahéj
Fahéj / Fahéj Sat, 2013-04-06 07:34

Én köszönöm! :) Nagyon örülök, hogy nem csalódtatok benne. Üdv: Fahéj

Torma
Torma / Torma Sat, 2013-03-30 04:53

Jöhet nekem is Fahéjka :))) Nagyon nekünk való finomság! Remélem jól ünnepelsz?
Képzeld, 2 napja felfedeztem a kovásszal gyúrt, friss házi tésztát!!!! ISTENI! Jön a NS-ra a napokban...puszi, T:)

Fahéj
Fahéj / Fahéj Sat, 2013-03-30 08:51

Szia Tormácska!
A kovászt én sem felejtettem el. :) Sorra gyártom a kenyereket, próbálgatom a kelesztési variációkat, ismerkedem a tésztával. Nagyon más, mint az élesztős. Az biztos, egyre jobb kenyerek készülnek, de még nem vagyok teljesen elégedett az eredménnyel, még tökéletesíteni akarom. Jó lenne, ha kóstolhatnék egy profi kovászos kenyeret, hogy tudjam, egyáltalán milyennek kell lennie. Mert lehet, hogy az enyém már jó, csak én hiszem, hogy nem, mert sűrűbb, nedvesebb, mint az élesztős. Ízre viszont szuperek, tehát kidobnom még egyet se kellett. :) A tésztádat kíváncsian várom!!!
Húsvét oké, megy minden a maga útján, most fő a sonkám, mindjárt dagasztom a kalácsot, a pirostojás készítését meg feltettem a Praktikák közé, most jelent meg. :)
További jó húsvétolást! Puszi: Fahéj

Torma
Torma / Torma Sun, 2013-03-31 00:33

Orulok, hogy vadkovaszozol :))) Gondolkodtam, hogyan irhatnam le a jo vadkovaszos kenyer jellemzoit, de igazan nincsenek, mert mindegyik mas! En a rugalmas, lyukacsossal voltam elajulva, de a surubb legtobbszor sokkal jobb izu! A tartalomra is megyek, mert nem mindegy mi a taperteke, ugye...ezert legtobbszor jol megtomom zabkorpaval, magokkal es keverem a liszteket...
Aminek hasznat vettem, hogy a feher liszttel kezdtem eloszor es utana tanulmanyoztam a sotet liszteket; igy volt osszehasonlitasi alapom.
A kovaszos teszta egyebkent szuper selymes es nem lesz pufi-puha, amitol feltem. Oriasi felfedezes!!! Ezek utan, mar lehet, hogy kovaszos Tormakent fognak emlegetni??? ;) Tovabbi kellemes unneplest, puszi, Torma :)

Fahéj
Fahéj / Fahéj Fri, 2013-03-29 23:52

Kedves Merci!
Köszi, aranyos vagy. :) Szép húsvétot kívánok nektek: Fahéj

374
csirkemell filé 50 dkg
zöldbab 50 dkg
vöröshagyma 2 közepes fej
fokhagyma 2 gerezd
napraforgó olaj 5 ek
fűszerpaprika 1 teáskanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
tejföl 175 g
finomliszt 0.5 evőkanál
petrezselyem 0 ízlés szerint