5 szuperétel, amit cserélj le inkább a hazai társára

Ha lecseréled a népszerű külföldi szuperételeket hazai megfelelőjükre, azzal nemcsak a magyar termelőket támogatod, de a környezetet is véded.

Az utóbbi években hatalmas népszerűségnek örvendenek a különböző szuperételek, amik gyakran távol keleti országokból érkeznek, emiatt az áruk is magasabb, illetve felgyorsítják az üvegházhatást is. Ezért is érdemes inkább a hazánkban is megtermő szuperételeket vásárolni, amik alkalmanként még jobbak is, mint a külföldiek. 

5 szuperétel, amit cserélj le inkább a hazai társára

Gojibogyó helyett szeder

A Kínából és Tibetből származó gojibogyó igazán népszerű az utóbbi években, különösen magas antioxidánstartalma miatt szeretik nagyon az emberek. Pedig azt kevesen tudják, hogy a hazánkban is megtermő szuperételben, a szederben több antioxidáns található!

Macagyökér helyett gyömbér

A macagyökér és a gyömbér alig különbözik valamiben, hiszen mind a kettő kitűnő kávéhelyettesítő, segítik az emésztést, és magas a C-vitamin-tartalmuk. Azonban míg a gyömbér itthon is megterem, addig a macát mesterség farmokon termesztik, ahol többnyire gyermekmunkások dolgoznak.

Chia helyett lenmag

A chiamagot többnyire azok fogyasztják, akik több rostot és fehérjét szeretnének bevinni a szervezetükbe. Ezt azonban nemcsak a Dél-Amerikában honos maggal tehetik meg, de a lenmaggal is, aminek ráadásul az omega-3 tartalma is magasabb egy kicsivel!

Quinoa helyett árpa

A bolíviai Andokból származó quinoa teljesen gluténmentes, így gyorsan elterjedt, a népszerűségnek azonban komoly ára van, szó szerint: annyira drága lett, hogy a helyiek például már nem is tudják megvenni. Érdemes inkább árpával helyettesíteni!

Alga helyett spenót

A chlorella alga, amit sokan csodaszernek tartanak, Japánból érkezik hozzánk. A nem éppen olcsó alapanyagot bátran cseréld le spenótra, hiszen nagyon hasonló a tápanyagtartalma!

Forrásunk volt.


Még több superfood:

Címlapról ajánljuk

További cikkek