5 szuperétel, amit cserélj le inkább a hazai társára

Ha lecseréled a népszerű külföldi szuperételeket hazai megfelelőjükre, azzal nemcsak a magyar termelőket támogatod, de a környezetet is véded.

Az utóbbi években hatalmas népszerűségnek örvendenek a különböző szuperételek, amik gyakran távol keleti országokból érkeznek, emiatt az áruk is magasabb, illetve felgyorsítják az üvegházhatást is. Ezért is érdemes inkább a hazánkban is megtermő szuperételeket vásárolni, amik alkalmanként még jobbak is, mint a külföldiek. 

5 szuperétel, amit cserélj le inkább a hazai társára

Gojibogyó helyett szeder

A Kínából és Tibetből származó gojibogyó igazán népszerű az utóbbi években, különösen magas antioxidánstartalma miatt szeretik nagyon az emberek. Pedig azt kevesen tudják, hogy a hazánkban is megtermő szuperételben, a szederben több antioxidáns található!

Macagyökér helyett gyömbér

A macagyökér és a gyömbér alig különbözik valamiben, hiszen mind a kettő kitűnő kávéhelyettesítő, segítik az emésztést, és magas a C-vitamin-tartalmuk. Azonban míg a gyömbér itthon is megterem, addig a macát mesterség farmokon termesztik, ahol többnyire gyermekmunkások dolgoznak.

Chia helyett lenmag

A chiamagot többnyire azok fogyasztják, akik több rostot és fehérjét szeretnének bevinni a szervezetükbe. Ezt azonban nemcsak a Dél-Amerikában honos maggal tehetik meg, de a lenmaggal is, aminek ráadásul az omega-3 tartalma is magasabb egy kicsivel!

Quinoa helyett árpa

A bolíviai Andokból származó quinoa teljesen gluténmentes, így gyorsan elterjedt, a népszerűségnek azonban komoly ára van, szó szerint: annyira drága lett, hogy a helyiek például már nem is tudják megvenni. Érdemes inkább árpával helyettesíteni!

Alga helyett spenót

A chlorella alga, amit sokan csodaszernek tartanak, Japánból érkezik hozzánk. A nem éppen olcsó alapanyagot bátran cseréld le spenótra, hiszen nagyon hasonló a tápanyagtartalma!

Forrásunk volt.


Még több superfood:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...