Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ropogós diétás magos kréker

Ropogós diétás magos kréker
Ropogós diétás magos kréker
55 perc / előkészület: 10 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (16)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Esti nassolnivalóra vágytam, főleg diétásra, de azért finom is legyen és egészséges. Egy nagyon finom, ropogós magos nasit sikerült készítenem, gyorsan elkészül, és napokig eláll:-))

hozzávalók / 12 adag

ajánlat

Bármilyen krémmel, sajttal, mártogatóssal vagy akár magában is szuper eledel, nassolásra kiváló és egészséges.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A nyers karfiolt turmixgépben daráljuk apróra, a zabpehellyel és az összes maggal egy tálban keverjük jól össze.
  2. Sózzuk, fűszerezzük, hozzákeverjük a sörélesztő pelyhet, sütőport.
  3. Ha kell, adjunk annyi vizet hozzá, amennyi ahhoz elég, hogy kenhető massza legyen. (Nekem nem kellett hozzá.)
  4. Szilikon formába vagy sütőpapírral kibélelt tepsire simítsuk, és süssük ropogós aranybarnára.
  • sütési hőfok: 170°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 25 550
elküldve: 6
receptkönyvben: 360
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Nihonka

Mióta szakács: 2014.04.26.
340 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
mikor: mindig, vacsora
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

egészséges nasi, ropogós nasi, magos kréker, magos ropogtatnivaló, házi kréker vegán, diétás nasi

Hozzászólások (16)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

petra78
petra78 Sun, 2016-11-13 13:15

Szia, a mandulaliszt helyett tehetek bele zabpehelylisztet? :-)

Nihonka
Nihonka / Nihonka Sun, 2016-11-20 03:16

Szia,
lehet, hogy szárazabb lesz tőle, de megér egy próbát szerintem. Jó sütögetést kívánok:-)

riina
riina / riina Sat, 2016-06-18 15:45

Szia! Kb. hány deka az a kis fej karfiol? Holnap szeretném elkészíteni, de nem tudom mekkora karfiolt vegyek. Az élesztőpehely helyett lehet sajtot hasznáni?

Nihonka
Nihonka / Nihonka Sun, 2016-06-19 07:26

Kedves Riina!

Tegnap még volt itthon karfiolom (már savanyú lett belőle), le tudtam volna mérni, hogy kb. mennyi dkg kellene. Így nem tudok súlyt mondani, mondjuk olyan 20-25 dkg-t nyugodtan tehetsz bele. Szerintem sajttal is jó lesz, én azzal nem próbáltam, mert nem eszek tejterméket. Jó sütögetést kívánok!

Nihonka
Nihonka / Nihonka Wed, 2015-04-08 10:31

Nem, mivel ez nem kelt tészta. Az élesztőpehely finom ízesítő sajtra,dióra emlékeztető ízével. Kész ételekre, salátákra szórjuk ízesítőként, keverhetjük vegán sajtokba, turmixokba, gyümöcs-, zöldséglevekbe...

sziszu
sziszu Fri, 2014-06-20 13:58

Kedves Nihonka!
Sörélesztőpelyhet hol lehet venni?
köszönettel

101
karfiol 1 kis fej
mandulaliszt 5 dkg
napraforgómag 3 ek
szezámmag 3 ek
mandula 50 g
lenmag 3 ek
tojás 1 db
élesztőpehely 1 ek
őrölt fűszerkömény 1 kávéskanál
fokhagymapor 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
foszfátmentes sütőpor 1 késhegynyi
zabpehely 0.5 bögre