r
Nosalty Logó

Gong bao csirke

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Dacota
Gong bao csirke
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A húshoz

A marinádhoz

Összesen 480 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A húshoz

A marinádhoz

Összesen 1921 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A húshoz

A marinádhoz

Összesen 114 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.5 g

Zsír

  • Összesen
    24.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    110 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2129.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    117 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    110 mg
  • Foszfor
    469 mg
  • Nátrium
    1389 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.3 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    234.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    230 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    137 micro
  • Kolin:
    150 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    660 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1255 micro
Összesen 480 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    173.8 g

Zsír

  • Összesen
    96.2 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    438 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8516.8 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    147 mg
  • Kálcium
    469 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    439 mg
  • Foszfor
    1876 mg
  • Nátrium
    5556 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    97.1 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    938.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    275 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    85 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    920 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    73 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    547 micro
  • Kolin:
    601 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2641 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5021 micro
Összesen 1921 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    507.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    331 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    157 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    299 micro
Összesen 114 Kcal

Hozzávalók

A húshoz

A marinádhoz

Elkészítés

A húshoz

  1. A húst marinálás után 30 percre félretesszük. Addig a gyömbért és a fokhagymát finomra vágjuk, az újhagymát felkarikázzuk.
  2. Egy kisebb tálban összekeverjük a szójaszószokat, a rizsecetet, a balzsamecetet, a cukrot, az alaplevet és két kanál szezámolajat.
  3. Ha a 30 perc letelt, a maradék két kanál olajat egy vastag falú serpenyőben felforrósítjuk. Rádobjuk a chiliket, az újhagyma felét, a fokhagymát és a gyömbért. 1-2 percig pirítjuk nagy lángon, majd hozzáadjuk a marinált csirkemellet.
  4. Nagy lángon megkapatjuk 2-3 perc alatt, majd ráöntjük a kis tálka tartalmát.
  5. Továbbra is nagy lángon sütjük újabb 3-5 percig. Félúton adjuk hozzá a földimogyorót.
  6. Azonnal tálaljuk.

A marinádhoz

  1. A csirkehúst falatnyi darabokra vágjuk. A keményítőt elkeverjük a szójaszósszal, és beleforgatjuk a csirkemellet. 30 percig állni hagyjuk.
  • Sütés ideje: 6 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 31
  • 7 napos nézettség: 290
  • Össznézettség: 156145
  • Feltöltés dátuma: 2014. október 08.

Ajánló

Jázmin rizs illik hozzá, de én maradék quinoával ettem, úgy is nagyon jó volt.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A szecsuáni konyha egyik klasszikus és nem mellesleg villámgyors fogása. Ez egy alaprecept, kedvünk szerint dúsíthatjuk bármilyen zöldséggel.

Hozzászólások (5)

exCat

Tényleg csak 5 ml alaplé kell? :)

Dacota

Köszi, 50. Bocsi...:)

Chef Guevara

hát, így sosem lesz elég finom a mogyoró én el?tte egy kis szezámolajon megpirítom, míg színe nem lesz

norcsi001

a na-glutamát kimaradt, anélkül nem az igazi;)

MatildGizella

Nagyon jó recept! :)

Dacota

köszi :)

Hozzávalók

A húshoz

A marinádhoz

Címlapról ajánljuk

„Ez is egy vonzereje a thai konyhának, hogy tud nyitott...

Hogyan vált a thai gasztronómia világszinten ismertté, és hogyan hódította meg Budapestet is? Miben különbözik a kínai és más ázsiai konyháktól, és milyen ételek vannak a pad thaion túl? Ezekre a kérdésekre mind választ ad Ambrus Krisztián, a Parázs Thai Étterem ügyvezetője a 24.hu gasztronómiai podcastjában, a Filézőben.

Nosalty

További cikkek