Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csirke tikka masala 2.

Csirke tikka masala 2.
Csirke tikka masala 2.
60 perc / előkészület: 20 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (37)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Rajongásom az indiai ízek iránt úgy tűnik, megállíthatatlan. Egyre elszántabban próbálgatom magam és az ízlelőbimbóim határait, a zamatok és színek csodálatos világában. A választott étel két okból is különös. Az egyik, hogy a mai napig rejtély övezi a pontos receptet, a másik, hogy ez ma Nagy-Britannia kedvenc étele. Az indiaiak szerint az angolok egészen mást értenek a Csirke tikka masalán, szerintük ez inkább britt étel. Bárhogy is legyen, az ázsiai behatás egyértelmű, és nyugodtan elhihetitek hogy a magyar gyomor odalesz a gyönyörűségtől. :)
(Jamie Oliver-receptje alapján)

hozzávalók / 4 adag

A csirkéhez

A körethez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy nagyobb lábasba öntsünk egy kis olajat, és adjuk hozzá a vajat. Szórjuk bele a hagymát, a chilit, a gyömbért, a korianderszárat, és pirítsuk 10 percig, míg aranybarna és puha nem lesz.
  2. Adjuk hozzá a pasztát és a csirkecsíkokat, és ízesítsük sóval, borssal. Tegyük bele a kókusztejet, paradicsomkonzervet, majd az üres konzervdobozba töltsünk vizet, és azt is öntsük az edénybe. Forraljuk fel, és aztán mérsékeljük a lángot. Gyakran ellenőrizzük, és ha kell, pótoljuk a vizet.
  3. Mikor a hús puhára főtt, akkor kész is vagyunk, de kóstoljuk meg, kell-e még bele egy kis só vagy bors. Az ételt tálaljuk néhány kanálnyi joghurttal, pirított mandulával, korianderlevelekkel és néhány citromgerezddel.
  4. Köretként fokhagymás-szerecsendiós rizst készíthetünk. Az olajon és vajon megpirítjuk a fokhagymát a szerecsendióval és a fahéjjal. Összekeverjük a főtt rizzsel, és ízesítjük sóval, borssal, frissen facsart citromlével.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 59 016
elküldve: 22
receptkönyvben: 927
elkészítve: 42/59
Facebookon megjelent: 1

szakács

TeaRoom

Mióta szakács: 2011.02.11.
24 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyha: indiai
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
konyhatitkok: gourmet
kategória: húsételek
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

indiai csirke fokhagymás-szerecsendiós rizzsel, indiai fűszeres csirke

Hozzászólások (37)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

le convecteur temporel
convecteur temporel / le convecteur temporel Fri, 2017-09-01 11:15

Szia! Ez egy nagyon jo recept, nekunk az elmult honapok abszolut slagere, csupan annyi megjegyzesem volna, hogy valoban jo lenne beleirni a receptbe a paradicsomkonzerv hozzaadasanak helyet, mert persze ki lehet talalni, csak amikor a recept szerint halad az ember, nem mindig jut eszebe. Es a rizs is fantasztikus melle. :)

Merthin
Merthin Wed, 2017-05-17 13:30

Én is nagyon imádom az indiai konyhát, rengeteg szakácskönyvet és receptet gyűjtöttem már össze és a kedvenc indiai éttermemben is zaklatom a szakácsot rendszeresen :) . Szerintem a kókusztej simán elhagyható, a joghurt, a paradicsom elég levet biztosít. És akkor nem is lesz annyira híg. Mindenesetre kipróbálom ezt a receptet is, köszönöm. :)

Kitsune
Kitsune Sun, 2016-06-05 14:12

Remek egy étel, köszönöm a receptet! Híg lett nekem is, úgyhogy beleszitáltam egy kis keményítőt, és azzal kész. Csodálatos, nagyon ízlett :)

Nensy
Nensy Sun, 2014-11-02 19:14

Elkészítettem. Nagyon finom lett, csak kicsit híg lett. Pedig nem is tettem bele a megadott mennyiséget paradicsomból és a kókusztejből. Gyanús volt.A 400 g paradicsomkonzervet szerintem töltősúlyként kell érteni. Az nettó kb. 250 g. Az általad említett pastát sajnos nem találtam, de találtam helyette másikat. Egyébként tényleg finom, nagy sikerem volt vele. Köszönöm.

Szandra83
Szandra83 Tue, 2014-02-25 16:03

szia, azt szeretném kérdezni, hogy a joghurtot is akkor teszem bele amikor a paradicsomot, kókusztejet, stb...? Vagy csak a tálaláshoz kell?
Köszi Szandra

katalinka3
katalinka3 Fri, 2013-09-27 14:40

Katalinka3
Már régóta kacérkodom egy indiai étel elkészítésével. Ezt már el is mentettem.
Hamarosan elkészítem. Majd írok, hogy milyen lett ez az első próbálkozásom.
Üdvözlettel: Katalinka3.

inf3rno
inf3rno / inf3rno Wed, 2013-03-06 10:05

Egészen röhejes ez a név: "csirke tikka masala", ez kb annyit tesz, hogy csirke-csirke szószban, és ehhez még indiainak sem kell lennem, azért a tikka és a tyúk/tik között elég erős a hasonlóság...

Vettem kókusztejet nemrég, mert még sosem főztem vele. Ez a tikka masala annyira ismert, hogy szerintem tökéletes lesz a kipróbálására. Köszi a receptet! Majd írok, hogy milyen lett!

Ilka85
Ilka85 Wed, 2013-03-06 11:23

Az igaz:-)
A gondolatmeneteden haladva lehetne akár tyúkos mazsola:-)

inf3rno
inf3rno / inf3rno Sat, 2013-03-23 11:43

Közben megcsináltam én is, mondjuk nem teljesen ezzel a recepttel, néztem neten még egy csomó másikat is, aztán kialakítottam a sajátomat. Csináltam garam masala-t is egy csomó fűszerből, az is tök jó lett, meg a csirke tikka masala is nagyon bejön, a színe csodálatos narancssárga, az íze meg nagyon jó. :-) Én még tettem hozzá kurkumát is, attól még szebb lett a színe.

simonildi53
simonildi53 Mon, 2013-02-11 18:54

Az a házi tikka masala recept engem is érdekelne, én se találom sehol sem. A curry paszta receptje is érdekelne, azt is olvastam itt egy receptben, de annak se találom a receptjét. Segítene valaki? Köszönöm.

Leeanne
Leeanne / Leeanne Thu, 2013-01-24 20:01

Azt a házi tikka masala-receptet hol találom meg? Mert már percek óta nézegetem az oldalt, és sehol semmi utalás rá. :-(

gigicske
gigicske Fri, 2012-01-13 17:48

nincs meg, hogy mikor kell bele a paradicsom.

és szerintem fele hússal is eléggé tartalmas adag

kicsivik
kicsivik / kicsivik Sun, 2012-06-10 13:53

Gigicske! Miután a húst a fűszeres hagymán fehéredésig pirítod, jöhet a paradicsom, a kókusztej, és a többi. A mennyiségek irányadóak, használhatsz kevesebb húst is, ha sokallod.
Üdv, Viki

1127
csirkemell filé 4 db
vöröshagyma 2 közepes fej
chili 1 db
gyömbér 1 hüvelykujjnyi
koriander 1 csokor
földimogyoró olaj 1 ek
vaj 2 dkg
piros curry paszta 140 g
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
konzerv paradicsom 400 g
kókusztej 4 dl
joghurt 200 g
mandulapehely 8 dkg
citrom 1 db
fokhagyma 8 gerezd
szerecsendió 0.25 db
olívaolaj 1 ek
vaj 2 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fahéj 1 ek
citromlé 1 ek
rizs 40 dkg