r
Nosalty Logó

Csirke tikka masala 2.

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Csirke tikka masala 2.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A csirkéhez

A körethez

Összesen 1139 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A csirkéhez

A körethez

Összesen 4553 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A csirkéhez

A körethez

Összesen 151 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    67.3 g

Zsír

  • Összesen
    52.9 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    192 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1537 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    70 mg
  • Kálcium
    214 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    213 mg
  • Foszfor
    862 mg
  • Nátrium
    160 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    100.8 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    464.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    150 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    303 micro
  • Kolin:
    227 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    581 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    2745 micro
  • Lut-zea
    157 micro
Összesen 1139 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    269.3 g

Zsír

  • Összesen
    211.8 g
  • Telített zsírsav
    112 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    769 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6148.1 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    280 mg
  • Kálcium
    854 mg
  • Vas
    41 mg
  • Magnézium
    851 mg
  • Foszfor
    3449 mg
  • Nátrium
    641 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    403 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    1858.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    599 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    31 mg
  • C vitamin:
    134 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    115 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    112 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1211 micro
  • Kolin:
    908 mg
  • Retinol - A vitamin:
    403 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    2324 micro
  • β-crypt
    83 micro
  • Likopin
    10980 micro
  • Lut-zea
    628 micro
Összesen 4553 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    204.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    77 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    365 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 151 Kcal

Hozzávalók

A csirkéhez

A körethez

Elkészítés

A csirkéhez

  1. Egy nagyobb lábasba öntsünk egy kis olajat, és adjuk hozzá a vajat. Szórjuk bele a hagymát, a chilit, a gyömbért, a korianderszárat, és pirítsuk 10 percig, míg aranybarna és puha nem lesz.
  2. Adjuk hozzá a pasztátés a csirkecsíkokat, és ízesítsük sóval, borssal. Tegyük bele akókusztejet, paradicsomkonzervet, majd az üres konzervdobozba töltsünk vizet, és azt is öntsük az edénybe. Forraljuk fel, és aztán mérsékeljük a lángot. Gyakran ellenőrizzük, és ha kell, pótoljuk a vizet.
  3. Mikor a hús puhára főtt, akkor kész is vagyunk, de kóstoljuk meg, kell-e még bele egy kis só vagy bors. Az ételt tálaljuk néhány kanálnyi joghurttal, pirított mandulával, korianderlevelekkel és néhány citromgerezddel.
  4. Köretként fokhagymás-szerecsendiós rizst készíthetünk. Az olajon és vajon megpirítjuk a fokhagymát a szerecsendióval és a fahéjjal. Összekeverjük a főtt rizzsel, és ízesítjük sóval, borssal, frissen facsart citromlével.
  • Receptkönyvben: 688
  • Tegnapi nézettség: 10
  • 7 napos nézettség: 34
  • Össznézettség: 65501
  • Feltöltés dátuma: 2011. március 29.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Rajongásom az indiai ízek iránt úgy tűnik, megállíthatatlan. Egyre elszántabban próbálgatom magam és az ízlelőbimbóim határait, a zamatok és színek csodálatos világában. A választott étel két okból is különös. Az egyik, hogy a mai napig rejtély övezi a pontos receptet, a másik, hogy ez ma Nagy-Britannia kedvenc étele. Az indiaiak szerint az angolok egészen mást értenek a Csirke tikka masalán, szerintük ez inkább britt étel. Bárhogy is legyen, az ázsiai behatás egyértelmű, és nyugodtan elhihetitek hogy a magyar gyomor odalesz a gyönyörűségtől. :) (Jamie Oliver-receptje alapján)

Hozzászólások (10)

Törölt felhasználó

nincs meg, hogy mikor kell bele a paradicsom. és szerintem fele hússal is eléggé tartalmas adag

kicsivik

Gigicske! Miután a húst a f?szeres hagymán fehéredésig pirítod, jöhet a paradicsom, a kókusztej, és a többi. A mennyiségek irányadóak, használhatsz kevesebb húst is, ha sokallod. Üdv, Viki

Törölt felhasználó

Azt a házi tikka masala-receptet hol találom meg? Mert már percek óta nézegetem az oldalt, és sehol semmi utalás rá. :-(

simonildi53

Az a házi tikka masala recept engem is érdekelne, én se találom sehol sem. A curry paszta receptje is érdekelne, azt is olvastam itt egy receptben, de annak se találom a receptjét. Segítene valaki? Köszönöm.

inf3rno

Egészen röhejes ez a név: "csirke tikka masala", ez kb annyit tesz, hogy csirke-csirke szószban, és ehhez még indiainak sem kell lennem, azért a tikka és a tyúk/tik között elég er?s a hasonlóság... Vettem kókusztejet nemrég, mert még sosem f?ztem vele. Ez a tikka masala annyira ismert, hogy szerintem tökéletes lesz a kipróbálására. Köszi a receptet! Majd írok, hogy milyen lett!

Törölt felhasználó

Kedves inf3rno! A tikka nem tyúkot jelent...... http://en.wikipedia.org/wiki/Chicken_tikka

inf3rno

Epic fail :D Azért jól hangzott...

Törölt felhasználó

Az igaz:-) A gondolatmeneteden haladva lehetne akár tyúkos mazsola:-)

inf3rno

Most hogy így mondod :D Minden nép tud egy kicsit magyarul :D

inf3rno

Közben megcsináltam én is, mondjuk nem teljesen ezzel a recepttel, néztem neten még egy csomó másikat is, aztán kialakítottam a sajátomat. Csináltam garam masala-t is egy csomó f?szerb?l, az is tök jó lett, meg a csirke tikka masala is nagyon bejön, a színe csodálatos narancssárga, az íze meg nagyon jó. :-) Én még tettem hozzá kurkumát is, attól még szebb lett a színe.

Törölt felhasználó

Katalinka3 Már régóta kacérkodom egy indiai étel elkészítésével. Ezt már el is mentettem. Hamarosan elkészítem. Majd írok, hogy milyen lett ez az els? próbálkozásom. Üdvözlettel: Katalinka3.

Törölt felhasználó

szia, azt szeretném kérdezni, hogy a joghurtot is akkor teszem bele amikor a paradicsomot, kókusztejet, stb...? Vagy csak a tálaláshoz kell? Köszi Szandra

Nensy

Elkészítettem. Nagyon finom lett, csak kicsit híg lett. Pedig nem is tettem bele a megadott mennyiséget paradicsomból és a kókusztejb?l. Gyanús volt.A 400 g paradicsomkonzervet szerintem tölt?súlyként kell érteni. Az nettó kb. 250 g. Az általad említett pastát sajnos nem találtam, de találtam helyette másikat. Egyébként tényleg finom, nagy sikerem volt vele. Köszönöm.

Kitsune

Remek egy étel, köszönöm a receptet! Híg lett nekem is, úgyhogy beleszitáltam egy kis keményít?t, és azzal kész. Csodálatos, nagyon ízlett :)

Törölt felhasználó

Én is nagyon imádom az indiai konyhát, rengeteg szakácskönyvet és receptet gy?jtöttem már össze és a kedvenc indiai éttermemben is zaklatom a szakácsot rendszeresen :) . Szerintem a kókusztej simán elhagyható, a joghurt, a paradicsom elég levet biztosít. És akkor nem is lesz annyira híg. Mindenesetre kipróbálom ezt a receptet is, köszönöm. :)

convecteur temporel

Szia! Ez egy nagyon jo recept, nekunk az elmult honapok abszolut slagere, csupan annyi megjegyzesem volna, hogy valoban jo lenne beleirni a receptbe a paradicsomkonzerv hozzaadasanak helyet, mert persze ki lehet talalni, csak amikor a recept szerint halad az ember, nem mindig jut eszebe. Es a rizs is fantasztikus melle. :)

Panno

Köszönjük a jelzést, korrigáltuk a receptet. Üdvözlettel: Szalánczi Anna Nosalty

Hozzávalók

A csirkéhez

A körethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek